İçini Dökmek İsteyenler...
-
@merve06 @duyguuu37 @1umut dusunduklerimde yalniz olmamak güzel birsey.
-
@duyguuu37 onlardan her yerde var
-
@merve06 ozellkle iibfli isen ve issizsen hayat 25 inden sonra gercekten zor:)
-
@duyguuu37 tam beni tarif ettiniz
-
@duyguuu37 hocam dünyaya ilk fesatlık tanesini “akrabalar” salmış
-
@1umut hocam o kadar guzel akrabalik baglari olan kisiler var ki cevremde kuzeni ile kardes gibi teyze dayi amca vb ile surekli sosyaller bir aradalar gibi gibi insan ozeniyor,bir arkadasim bir arkadasimla samimi olsa misal oyle imrenmem ama kan bagindan mi nedir samimi akrabalar gorunce ic cekiyorum malesef
-
@duyguuu37 Akrabalarım o kadar fesat haset insanlar ki onların sayesinde iş güç sahibi oldum kendimi hep güçlü tuttum. Neyi yapamazsın dediyseler yaptım. Önemli olan bunu fırsata çevirmek. Herkesin sınavı farklı bu hayatta. Bizimkiler de akrabalarımızmış demek ki.
-
@keynezyenciii herkesin bir zamanı vardır hayatta yani 26 yaşına geldin diye evde kalmış olmuyorsun . İstesen asgari ücretle özelde çalışmaya başlarsın etraftanda birini bulur evlenirsin cok zor bişe degil . Ama bu sınava hazırlanmak daha iyi imkanlarım olsun diyen kişinin tercihidir . Kariyer hedefi olanların.. Bende 27 yaşındayım biri.bişe dediğinde tek misyonum evlenmek değil bu benim hayatım istediğim gibi yaşarım diyorum geçiyorum. Kendini buna odaklamamalısın bence.. Annen bile olsa bi yerden sonra sana karışamaz . Sen senin için varsın başkaları için değil
-
@duyguuu37 en güzeli valla .. Hep de senin iyiligini istiyoruz derler halbuki yalan
-
@halil3 hocam başınız sağolsun. Bu acı başka bir şeye benzemez. Allah rahmet eylesin size ve ailenize sabır versin.
Arkadaşlar konusunda anladığım kadarıyla kendinden ödün veren tarafsınız. İlişkilerde bu konumda olan taraf genelde çabuk vazgeçilen taraf oluyor. Önce sakin olun. Bundan sonra böyle olmayın. Bu kadar fedakarlık yaparsanız kurban rolünde siz olmaya devam edersiniz. Yapabileceğiniz tek sey o şahıslara ne haliniz varsa görün demek olsun. Hayat böyle işte başa gelen çekiliyor. Mesele sevgili meselesi değil karakter meselesi. İyi opmuş aslında ilerde yapacağına simdi yapsin ki zamanınızı çalmasın.Çok kötü şeyler tecrübe ettim. Gecti mi derseniz geçmiyor tam anlamıyla illa bir yerde etkisini yaşıyor insan. Ama bana kaybolan yıllarımı geri verseler üç aşağı beş yukarı aynı hataları yine yapardım. Aynı insanlara güvenirdim yine. Kendim olmaktan vazgecmezdim. Kötü insanlar hep olacak olabildiğince içimizdeki temiz kalpli o çocuğu korumamız lazım. Yoksa güzel insanları tanıyamayız.
Zaman geçtikçe insanlar bir yere savruluyor karakterlerine göre görüşüyor ya da görüşmüyorsunuz. Bu kötü şeyleri yaşayınca önce artık kimseye güvenmeyeceğim diyorsunuz. Sonra daha güzel insanlarla karşılaşıp bu kimseye güvenmeyeceğim algınız yıkılıyor. Yani sırf sana kötü şeyler yaşatan insanlar yüzünden çevresine güvenmeyen biri olmayın. Bunun yanında kimseden beklentiniz de olmasın. Değiştiremeyeceğiniz şeyler için kederlenmeyi bırakın ileriye bakın. Yaşadıklarınız için kimseyi suçlamanıza gerek yok. Bunları kendinize yük etmeyin. İlla bir sebebi olması gerekmiyor. Hepimizin sınavı farklı. Ona göre de bir kaderimizin olduğuna inanıyorum. Herkesi affetmeye calışın. Bir günde olmaz belki ama affedin yükünü atın üstünüzden. Yarın bir gün gelirlerse kapınıza affedin yine onları ama asla eskisi olmayın. Bu konuda yapabileceğiniz şey bu. Akrabalar konusundaysa sizi huzursuz edenlerle görüşmeyin. İnsanlara verilecek en kötü ceza yokmuş gibi davranmaktır. Onlara yoklarmış gibi davranın.
Yalnızlık kötüdür iyi olan insanın kendi kendine kalmasıdır. Yalnız kalmayın.Kendinizi dinleyin yaşadıklarıza dışardan bakın ki aynı hataları yapmayasınız. Unutmayın hayat unutulanlarla zenginleşir.
Böyle böyle yaşayıp gideceğiz. İntihar deyince hemen panik oluyoruz. Aslında insanın kendi üstünde yegane tasarrufu bu.Bu yüzden en kısa ve en kolay yol olduğu için aklımıza bu geliyor işte. Durumun kötülüğünü anlatmak için öyle dediniz anladığım kadarıyla.
Son olarak sıkıntılar karşısında duruşumuz neyden yapıldığımızı,hamurumuzu gösterir. Tahta olmayın demir ya da çelik olun. Bu sıkıntılardan daha sağlam çıkmaya odaklanın.
Geçer bunlarda elbet derdi veren O dermansız bırakmaz. Herşeyin bir vakti var.
Çok uzattım affedin. -
@onuktekin yureginize saglik hocam,yazip bunca sey emek vermissiniz ne affı,cok sag olun bu tur kelamlara ihtiyacimizin oldugu vakitler..
-
@onuktekin uzatmak ne kelime uzun uzun yazmissiniz bunun için çok tesekkur ederim. Intihar konusunda evet durumun vehametini anlatmak icin dedim. Affetmek konusunda da katiliyorum belli bi sure sonra affederim ama eskisi gibi olmaz heralde. Babam icin dediklerinizde de sagolun allah razi olsun.
-
@duyguuu37 hocam kan bağı akrabalığı doğuştan geliyor. Yaşadığımız coğrafya anne baba gibi şansa ne çıkarsa artık. Ama doslar öyle değil o akrabaları kendimiz secebiliyoruz ve bu yasak değil bence çok güzel birşey bu
Bi de hiç bir şey göründüğü gibi değil. Siz imreniyorsunuz ama orada neler neler dönüyor neyse :))
Böyle yalnız hissedince peygamber efendimiz geliyor aklıma bütün akrabaları tek tek vefat etti. Allah bütün sevdiklerini aldı. Demekki kalpte başka sevgiye yer olmamalı. Belki de bu yaşadıklarımızla Allah bize bana yaklaş kulum diyor. Bilmiyorum ben böyle inanıyorum. -
@onuktekin sizi takip ediyorum basliklarda hocam inancinizida samimiyetinizi ve dik durusunuzu takdir ediyorum,Allah yolunuzu açık etsin..
Akrabalara gelince mevzu acilinca konustum aslinda dert sıralamamda bayağ arka sıradalar:)ama dediginiz gibi;ben zamaninda bir seyi Allah'tan o kadar çok isteyip dua edip dirayetli durup yalvardim ki şükür bana nasip etti,ama simdi bakıyorum bir bıkmışlık bırakmışlık sorgu hali,derken yoluna girmiyor bir seyler,bizim ondan yüz dönmek haddimize değil çünkü aciz olan bizleriz.. çok haklisiniz -
@halil3 siz tatlı canınızı güzel kalbinizi yormayın iyi olur inşallah gönlünüzü ferah tutun. Şu arkada bu arkadaş size koymaz şimdi stresin üstüne üst üste gelmiş ondan böyle olmuş. Hiç hatırlamayacaksınız bile bunları:)
-
@duyguuu37 Estağfurullah hocam. Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. Siz öyle olduğunuz için öyle görüyorsunuz beni. İnsan kendinde olanı görür.
Yaşadığımız coğrafyanın da etkisi var işte hocam. Zor bir dönemden geçiyoruz hep birlikte. O kadar ki birbirini birbirinin derdiyle teselli eden insanlar olduk. Geçer elbet bunlar
Ne demiş Mahzuni:
Gülüm naçar ağlama
Gündür geçer ağlama
Bu kapıyı kapatan
Birgün açar ağlama
https://youtu.be/BZBEDaiyzIY -
“İnsan artık bir işe yaramadığında, kaçınılmaz ve yakın bir ölümden emin olduğunda, yavaş ve feci bir ölüm yerine hızlı ve kolay bir ölüm seçmek en basit insan haklarından biridir. Kloroformu kansere tercih ettim.”
Charlotte Perkins Gilman
-
Sanki kendimizden başka herkesin mutlu, bir şeylerin sahibi olabildiği donemlerdeyiz. Bakıyorum da bizim gibi insanların çoğu zaten çocukluğunu tam olarak yaşayamadığı gibi gençliğini de yaşayamiyor. Yitip giden onca güzellikler, fırsatlar, ayrılıklarımız da cabası. Biz iyisi mi bu umudu yine de/ne olursa olsun bi elden bırakmayalım. İçimizden dökülenleri bı çırpıda anlatmak yazmak da çok zordur bilirim. Ama demiş ki Shakespeare "Eğer yeni bir şey yoksa her sabah yeniden yükselen güneşle birlikte, zihnimize oynanan yeni bir oyun var demektir."
-
"Kendi yetersizliğini kabullenip eksiğini sahiplenmeye cesareti olanların, bir başka deyişle, kendine bakmaktan korkmayanların yaşayabileceği bir mutsuzluktur mutluluk."
Agah Aydın
içimden dökülenler...
-
O degilde bizi bizden başkasının anlamaması...