En çok da şeye ayar oluyorum: hayatında hiçbir başarısı olmayan, sıradan bir Anadolu üniversitesine, barajı zor aşıp giden, matematiği ya hiç bilmeyen ya da 26 yaşına kadar matematiksiz yaşayıp sonra, sınavın hatrına öğrenen, tek emeli kpssden iyi puan almak olan, bu uğurda da buradaki kpss A abartıcılarından ötürü, iyi üniversite mezunlarının temkinli yaklaşmasının da büyük etkisiyle kendini öldüresiye tüketen neslin, bizlerden iyi puan almasına...
Yahu sıradan bir lise ve üniversite bitiriyorsun, altyapın yok, (barajı tarih ve türkçe ile aşıp Anadolu üniversitesine gidiyorsun), o Anadolu üniversitesindeki hocaların ve çevrenle vizyonun hiç yok ama savaşırcasına, hayatındaki tek kazanımın olan ezber yetinin ittirmesiyle kpss A'dan yüksek puan alıyorsun... Sonra devlet neden vizyonsuz...
Kim gücenir, kim alınır gerçekten umrumda değil, zoruma giden bir durum da yok ama bundan gayrı güzelim kurumlarda, analitik düşünme yetisi gerektiren departmanlarda, barajı zor aşıp üniversiteli olmuş bir adam görmek istemiyorum, o nedenle buradan iyi üniversite mezunu, büyükşehir görmüş, kitap okuyan, kritik yapabilen, konferans-etkinlik takibi yapmış, dil altyapısı edinebilmiş, çeşitli ideolojilere ve politikalara inanmış, bunlara inanmak için de gerekli birikimi edinmiş arkadaşlarımıza seslenmek istiyorum: hanımlar, beyler daha sıkı çalışalım...
Bu sınavda mantık aradığımız için, felsefesini özümsemeye çalıştığımız için çok yüksek alamıyor olabiliriz ancak artık bizler de bahsettiğim kitle misali bodoslama, hayati önem arz ediyor temalı çalışalım, çalışalım ki kadim devletimiz istediği refah düzeyine daha çabuk varabilsin.