TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

2018 Kaymakamlık Sınavı İlani

DİĞER
    kaymakamlık 2018
    589
    10069
    1797284
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • ?
      Eski Kullanıcı Son düzenleyen:

Dokap mi doka mı soruyordu ?

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • S
        salieri @RootofAllEvil Son düzenleyen:

@rootofallevil ben de dokap diye hatırlıyorum. İnşallah sorular yayınlanır da detaylıca bakarız

C 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • S
          Sinav1453 Son düzenleyen:

Siyasi Polis sorusunun cevabı Emniyet Genel Müdürlüğü’dür. Bu arada soruda siyasi kolluk da demiyor siyasi kolluk diyordu. Her nasıl oluşmuşsa siyasi polis deyince MİT geliyor herkesin aklına. 3201 Sayılı Emniyet Teşkilatı Madde 9’a bakabilirsiniz.

S C 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
          • C
            circassian @salieri Son düzenleyen:

şöyle söyleyim ben doka ne bilmiyordum açıkçası dokap ı biliyordum o yüzden direk giresun işaretledim doka olsa yapamazdım dokap diye hatırlıyorum yani kısaca 🙂

I 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • S
              Sinav1453 @Sinav1453 Son düzenleyen:

@sinav1453, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani

Siyasi Polis sorusunun cevabı Emniyet Genel Müdürlüğü’dür. Bu arada soruda siyasi kolluk da demiyor siyasi kolluk diyordu. Her nasıl oluşmuşsa siyasi polis deyince MİT geliyor herkesin aklına. 3201 Sayılı Emniyet Teşkilatı Madde 9’a bakabilirsiniz.

Siyasi polis diyordu soruda.

genclerbirlikli 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • C
                circassian @Sinav1453 Son düzenleyen:

@sinav1453 reşit gürbüz ün dersin de kendisi mit olarak yazdırmıştı bize

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                • S
                  Sinav1453 @circassian Son düzenleyen:

@circassian, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani

Bu şekilde yanlış bir bilgi dolaşıyor ancak doğru cevap Emniyet Genel Müdürlüğü, çok net.

? 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                  • genclerbirlikli
                    genclerbirlikli @Sinav1453 Son düzenleyen:

@sinav1453

B) Siyasi polis, Devletin umumi emniyetine taallük eden işlerle mükellef olan kısımdır

Burdan nasıl egm çıkıyor. İdare hocamız mit yazdırmıştı, kendisi gazide hoca.

Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                    • I
                      idealistbiri @circassian Son düzenleyen:

şöyle söyleyim ben doka ne bilmiyordum açıkçası dokap ı biliyordum o yüzden direk giresun işaretledim doka olsa yapamazdım dokap diye hatırlıyorum yani kısaca 🙂

Doka sormuştu diye hatırlıyorum merkezi trabzonda

• S
                        Sinav1453 @genclerbirlikli Son düzenleyen:

@genclerbirlikli idari hocanıza mı bakacağız kanuna mı. Şayet cevap mit ise mit kanunu veya herhangi bir kanunu dayanak gösterebilirsiniz. Emniyet Teşkilatı Kanunu 9 uncu maddesiyle Mit teşkilatını düzenlemiyor sanırım.

genclerbirlikli 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                        • genclerbirlikli

@sinav1453 kanunun neresinden egm çıkıyor hocam ?

C S 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                          • R
                            RootofAllEvil Son düzenleyen:

Siyasi polis mit değil miydi ya bunca zaman yanlış mı biliyorduk
                            alt metni

H 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                            • C
                              circassian @genclerbirlikli Son düzenleyen:

@genclerbirlikli hocam birçok sayfada hatta eski haliyle başbakanlığa bağlı mit yazıyor reşit hoca çok iyi bi hoca idare de ayrıca egm direk yazmıyor ki kanunda ?

• S
                                Sinav1453 @genclerbirlikli Son düzenleyen:

@genclerbirlikli Emniyet teşkilatı kanunu 9 uncu madde ve bu linki inceleyebilirsiniz https://egm.gov.tr/Sayfalar/Güvenlik-Dairesi-Başkanlığı.aspx

• genclerbirlikli
                                  genclerbirlikli @circassian Son düzenleyen:

@circassian evet hocam, benim idare kitabında da mit diyor. Kanunda da egm yazan yer yok

• ?
                                    Eski Kullanıcı @Sinav1453 Son düzenleyen:

@sinav1453, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani

Bu şekilde yanlış bir bilgi dolaşıyor ancak doğru cevap Emniyet Genel Müdürlüğü, çok net.

Çıktı yine çok netciler , aöf kitabı
                                    İdârî Polis Siyâsî Polis Ayrımı
                                    Siyâsî polis, Emniyet Teşkilatı Kanununun 9,maddesinde, “Devletin umûmi emniyetine taalluk eden işlerle mükellef olan kısım” olarak tanımlanmıştır, Yasa maddesinde geçen “devletin umumi emniyeti” kavramı, millî güvenlik anlamında kullanılmıştır (Günday, 2003, s,250251), Siyâsî polis faaliyetleri, idârî kolluk kavramının dışında kalır, Bu faaliyetler, Başbakanlığa bağlı Millî İstihbarat Teşkilatının görevidir (Duran, 1982, s,253), MİT, kural olarak istihbarî bilgi toplamak ve ilgili devlet organlarının değerlendirmesine sunmakla görevlidir, MİT’in verdiği bilgiler ve topladığı istihbarat çerçevesinde eğer ortada müdahale edilmesi gereken bir durum varsa bu MİT tarafından değil, kolluk tarafından yapılacaktır (Bucaktepe, 2008, s,95),

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 7
                                    • B
                                      barocan Son düzenleyen:

3628 sayılı kanun madde 17:

Bu kanunda ve bankalar kanunundaki suçlarla irtikap RÜŞVET, BASİT VE NİTELİKLİ ZİMMET, .... iştirak etmekten sanık olanlar hakkında 4483 sayılı memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkında kanun hükümleri uygulanmaz.

C safiTÜRK69 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                      • S
                                        Sinav1453 Son düzenleyen:

Hocalarınız yorum yapıyor, uygulamada görevi icra eden birim EGM’ye bağlıdır. Siz bilirsiniz. Ben dayanakları koydum ortaya.

? 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                        • genclerbirlikli

@sinav1453 kanunda geçen kısmı egm geniş yorumlamış. Kanuna bakınca egm anlaşılmıyor

• C
                                            circassian @barocan Son düzenleyen:

@barocan tam hatırlayamadım yani cevap 1-2 mi oluyor yoksa 3-4 mü ?

S B 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 176
                                            • 177
                                            • 178
                                            • 179
                                            • 180
                                            • 503
                                            • 504
                                            • 178 / 504
                                            • İlk ileti
                                              Son ileti