Milli Savunma Bakanlığı 15 Uzman Yardımcısı Alıyor
-
Milli Savunma Bakanlığı merkez teşkilatında çalıştırılmak üzere sekiz AB Uzman Yardımcısı ve yedi Milli Savunma Uzman Yardımcısı alımı için tüm başvuru detayları Bakanlık tarafından yayınlandı. Her iki alım için de KPSS taban puanı 70 olarak belirlendi. Sınav sözlü olarak yapılacak. Sınav şekli ve konuları ile ilgili tüm detaylara aşağıdaki ilanlardan ulaşabilirsiniz.Hangi bölüm mezunları başvuru yapabilecek? AB Uzman Yardımcısı ve Millî Savunma Uzman Yardımcısı alımı için Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri mezunları başvuru yapabilecek.AB uzman yardımcısı alımı için KPSS puan türleri KPSSP33, KPSSP74, KPSSP82, KPSSP114 olarak belirlendi. 9 dereceli 8 kadro için sözlü sınava çağrılacak aday sayısı 32 olarak belirlendi.Milli Savunma Uzman Yardımcısı alımı için KPSS puan türleri ise 5 farklı puan türünden KPSSP53, KPSSP74, KPSSP92, KPSSP101, KPSSP114 olarak belirlendi. 9 dereceli 7 kadro için sözlü sınava çağrılacak aday sayısı 28 olarak belirlendi.Başvuru tarihleri ne zaman? Millî Savunma Uzman Yardımcılığı ve AB Uzman Yardımcılığı sınavı için başvurular 02 Şubat 2017 tarihinden 06 Mart 2017 günü mesai bitimine kadar yapılabilecektir.Başvurular nasıl yapılacak? Başvurular MSB’nin internet sitesindeki başvuru formu doldurularak yapılacak. Millî Savunma Bakanlığı sitesinde yer alan Aday Giriş Ekranındaki başvuru formu doldurularak yapılacak.
-
@hgrotius hocam bu uzmanlar ne iş yapar, mülakatta neler sorulur vb. bilgilerini de bekliyoruz ilerleyen zamanda.
-
Güzel ilan. AB Uzman Yard.'na 70 dil şartı yüzünden başvuramıyorum. 67.5 puanım var. Diğerine 90 puanla şansımı deneyeceğim.
-
Ab uzm yrd 83 e gelmez sanırım dimi??
-
Yds istemeyen uzman yard. için 94 puan 30 siralamayla gelir mi sizce? Tahmini olan var mı bu konuda.
-
sayı azmış
-
Iki sınava birden başvuru yapma şansımız var değil mi bir kısıtlama goremedim ilanlarda?
-
2015 KPSS ne oldu?
Gerekli şikayetler dile getirilsin gerekirse Devlet Personel'e intikal ettirilecektir. -
@lisbeth İlandaki numara Genelkurmay'ın santrali. Bana MSB Personel Dairesi'nin numarası verildi: 0312 562 05 43. Buradaki görevli ilanı DPB'den görmüş. Pek bilgisi yok ancak bir iki saate bakanlık sitesine ilan düşer dedi. Kendisi her iki olana da bir aksilik olmazsa yani internetteki başvuru ekranı izin verirse başvurulabileceğini söyledi.
İlandaki şu ibare de çok ilginç. İçişleri AB uzman yrd sınavı gibi internetten başvurup hak kazananlar belirtilen tarihler içerisinde elden belgeleri teslim edecek. Ancak şu madde belki de her kurumun örnek alması gereken bir madde:
İstenilen belgeleri süresi içinde teslim etmeyen, eksik bilgi bulunan ve gerekli nitelikleri taşımadığı tespit edilen başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Bu adayların yerine, sırasıyla en yüksek KPSS puanına sahip diğer adaylar çağrılacaktır.
Elbette bu olay mülakatların başlamasını vs. geciktirecektir ancak kurumun mülakata katılımı yüksek tutmaya çalıştığının bir örneği. Sırf bu yüzden belki bir yere girerim diye son güne kadar başvurmamazlık etmeye gerek yok. Belge teslimi başlamadan işe girersek zaten belge yollamayız, kimsenin de hakkına girmiş olmayız. İlk kez bu pozisyonlara alım yapan bir kurum.öncesinde de uzman kadrosunun %20'si kadar başka kurumlardan naklen uzman alacağı ilanını vermişti. Kaçla kapatacağına dair bir tahmin yapmıyorum ama ÇSGB uzman yrd ilanından p114 puanlarına bakılabilir. Ben ilk başvurusu internetten olduğu için tahminlerin yukarısında kapatır diyorum. Hayırlısı olsun... Ayrıca ilanın ilk şeklinde sadece 2016 KPSS puanı geçerli. Başvurular da bugün başladığı için değişir mi bilmiyorum...
Güncelleme: Her iki kadro için de başvuru sayfası ayrı ayrı açılmış.(10:00 - 02.02.2017 itibarıyla)
-
@odtüsbky 114 puan türü aldatıcı olabilir kabul ettiği diğer puan türleriyle 114 arasinda tam 6 puan oynuyor benim sonucumda. 93 94un altına düşeceğini sanmıyorum kendi siralamamdan kıyasla.
-
Geçerliliği süren yds diyor yani son 5 yılda alınmış olacak değil mi?
-
p53 de 83,5 puan var basvurmaya değer mi ?
-
Kurum ile görüşülüp 2015 sınavının da geçerli olduğu belirtilecek.
Büyük ihtimalle de
Bu sene de 1-2 yerde aynı şekilde çıkılan ilanlar gereken yapılarak düzelttirilmişti hatırlayan hatırlar
Birisinin çıkıp da ''Kurumun kendi tasarrufu istediği yıldan alım yapar '' dememiş olması da bu forumu sevme sebeplerinden biridir. -
Geçen sene Ocak ayında Uluslararası İlişkiler Uzmanlığı kadrosunun mülakatına girmiştim biraz detay vereyim.
P3 puanıyla ve 80 Yds İngilizce şartıyla almışlardı
12 kişi mülakata girdik ve 2 kişiyi atayacaklardı
Mülakattaki komisyonda 2 Albay 1 Tuğgeneral vardı (sanırım Tuğgeneral Müsteşar Yardımcısı oluyor bilgim yok)
Gayet sıcakkanlı davrandılar, hiç zorlama, sorguya çeker gibi davranma durumları olmadı
İlk soru Lozan Antlaşması'nda çözümlenemeyen maddeler, diğerleri de AB ile ilgili genel bilgilerdi (AB'nin organları, Parlamentonun görevleri-üye sayısı vs, en son güvenlikle ilgili bir soru vardı hatırlayamadığım)Savunma Bakanlığı değişik bir kurum arkadaşlar. Diğer kurumlarla kıyas yapmak zor. Ben mülakata girmeden etrafa soruşturayım dedim, bana söylenen şu "Orada sivil memur diye bir şey yoktur, herkes askerdir. Anlaşmak zordur, çok şey beklerler. Vs..." Ben zaten o zamanlar askerden geleli daha 1 sene olmamış, bu lafları duyunca bütün şevkim kaçtı. Mülakata da tamamen hazırlıksız girdiğim için başlarda birkaç soruyu bilip sonradan fena afalladım ve batırdım kısacası. Mülakat salonuna girdiğim anda karşımdaki rütbeleri görünce zaten bir tedirginlik ister istemez olmuştu. Askerliğini Jandarma alayında yapan birisi olarak karşında böyle insanlar görmek kolay değil. Biz Albay gördüğümüz zaman orada yaşadığımız stresi unutamıyorum. Tuğgenerali de işte Cem Yılmaz'ın dediği gibi teleskop olmasa da dürbünle görebilirdik belki (Bölge Jandarma Komutanlığı dibimizdeydi : )
Ocak ayındaki mülakatın sonucu Nisan'da açıklanmıştı. 2 kişiden birisi bayan diğeri erkekti. Bayanlar alınmıyor efsanesi vardır o yüzden özellikle belirtiyorum. Bayan arkadaş zaten Dışişleri Konsolosluk'u da kazandığı için sanırım hiç geri dönüş yapmadı. Bildiğim kadarıyla diğer atanan arkadaş (ve diğer 100'den fazla kişi, Tarihçiler, bilgi işlemciler vs) şu an hala atamalarının yapılmasını bekliyorlar.
Bunun haricinde bir arkadaş eniştesinin orada çalıştığını ve 1 sene dayanabildiğini söyledi. Artık detay pek bilemiyorum ama müthiş sıkıntı yaşamış.
Bütün bu söylediklerime rağmen son bir alternatif olarak değerlendirmek için AB uzmanlığına başvurmayı düşünüyorum onu da ekleyeyim. Belki bütün bu olaylardan, kurumdaki değişimden sonra bazı şeyler farklıdır, AB uzmanlığı da güzel bir iş olabilir bilemiyorum.
-
Arkadaşlar merhaba, bugün başvuru yaptım puan türünü seçtim ama puanımı göremedim bir sıkıntı mı var oluru böyle mi ?
-
milli savunmada calısan bi tanıdıgım personel ihtiyacı cok diyordu yeni birimler olusturulmus sanırım ama alım sayısı cok az
-
@odtüsbky bütün alımlarda çok yüksek kapatacağını düşünüyorsunuz, bilgi teknolojilerinde yanıldınız. Umarım bunda da yanılırsınız da 90 altına düştüğünü görürüz.
-
@NnN BTK çok istisnai bir liste oldu. Daha öncekilerde en fazla 0,5 ya da 1 puan ıskalarken bu kez insanların bana zaten gelmez diyerek ya da kuruma güvenmeyip başvurmayacağını düşünemezdim. Zaten yanıldığım için herhangi bir puan aralığı vermiyorum ancak halen açıklanmayan mülakatları bekliyoruz ve o mülakatlar açıklanmadıkça beklentim hep yüksek olacak. Ancak bu mülakatlar açıklanırsa MSB'ye başvurmuş olsalar dahi bu kimseler belge teslimine gitmeyeceği için 0,2 ya da 0,3 gibi puanlarla listeye girmeyi ucu ucuna kaçıranlar onların yerine geçip belge teslim edebilecekler. Ancak bu ilanda da MSB'de acaba asker kökenliler sivil kökenlilere nasıl davranırlar, a grubu personel olmaları onların gözünde bir şey değiştirir mi şüphesiyle başvurular düşük kalıp yine sürpriz bir şekilde beklentimin kapatabilir. Sanırım insanlar işsiz olsa da kurum seçebiliyorlar ya da taşra kadroda çalışıp merkez kadrolara geçmek için iyi puan yapan arkadaşlar çalışma şartlarını beğenmeyebilecekleri ilanlara başvurmayabiliyorlar. O kadar çok değişken var ki, sanırım hepimiz BTK sınavına 70 puanla başvurmaya üşenmeyip şimdi sınava girme hakkı kazanan hukuk mezunları gibi olmalıyız...
-
Başvuruda bir sıkıntı yaşadım. Başvurum kaydedildi fakat aday numarama tam bakamadan ve yazıcıdan çıkacak dosyayı indiremeden bağlantım gitti. Tekrar başvuru gerçekleştiremiyorum. Başvurusunu yapan var mı?
-
@miko ben de az önce başvurdum puan türünü seçtim ama puan çıkmadı benim de