Hukuk mezunlarına yeterlilik sınavı
-
Bakan inşallah yıllardır talep ettiğimiz bu sınavı hayata geçirir. Yalnız endişem yazılı veya test ağırlıklı sınavlar değilde mülakatlı olarak yapılması.
Son yıllarda savunmanın dolayısıyla direkt vatandaşın itibarı yerlerdeydi Bakan tarafından dile getirilen düzenlemeye ek olarak TBB de avukatlık sınavı yapmalı. Aksi takdirde yargının 3 ayağından biri tamamıyla kullanılamaz bir hale gelecek. Hak ararken mağdur olan sayısı artacak. -
@aliveli bunları yazarken yüreğindeki saflığa hayran kaldım. This is Türkiye.
-
Savunma olmadan adil yargılanma olmaz. Her şeyden önce avukatlığın bir kamu hizmeti olduğu ve herkes tarafından yerine getirilmeyeceği hatırlanılmalıdır. Son dönemde avukat suçlarında inanılmaz bir enflasyon var bunun sebebi elbette çok ama en başta geleni tereddütsüz liyakat eksikliği ve buna bağlı olarak ortaya çıkan fırsatçılık.
-
@agor why not?
-
@aliveli, içinde söyledi: Hukuk mezunlarına yeterlilik sınavı
Bakan inşallah yıllardır talep ettiğimiz bu sınavı hayata geçirir. Yalnız endişem yazılı veya test ağırlıklı sınavlar değilde mülakatlı olarak yapılması.
Son yıllarda savunmanın dolayısıyla direkt vatandaşın itibarı yerlerdeydi Bakan tarafından dile getirilen düzenlemeye ek olarak TBB de avukatlık sınavı yapmalı. Aksi takdirde yargının 3 ayağından biri tamamıyla kullanılamaz bir hale gelecek. Hak ararken mağdur olan sayısı artacak.Hocam mülakatın adil olacağını düşünebiliyor musunuz hakikaten ?
-
@matu-enuygunu o yüzden mülakatsız olmasını istedim zaten.
-
@aliveli Türkiye'de böyle bir yeterlilik sınavında araya insan koyabilecek (referans) bir sistem gelmemesi halinde kaç kişi alabilir o yeterliliği? Yanılıyor olmayı diliyorum.
-
Bakan güzel konuşuyor umarım güzel işler yapar.