TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

İş tavsiyesi ve tecrübesi

DİĞER
    6
    22
    1349
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • falanfilan
      falanfilan Son düzenleyen:

Merhaba arkadaşlar

Malumunuz açıklanmayan sınavlarımız var ki zaten açıklansa da mülakat süreci sonuç işe başlama derken ve bunun kesinligi de olmadığı için iş bakmam gerekiyor. Önümüzdeki ay bakmaya başlayacağım. Bana özelden veya buradan geçici iş başvurularınızı nerelere yaptığınızı, neye göre kabul edildiğinizi yazabilir misiniz?
      Öncelikle diksiyonumun çok iyi olmadığını bildiğim için çağrı merkezleri için kapalıyım. Mesela marketlerde çalışmak için nasıl birini istiyorlar? Ben özellikle en fazla 1 sene çalışabilecegimi, beklediğim bir sınav olumsuz sonuçlanırsa da o işi devam ettirip yine kurum sınavları kovalayacagim için akşam en azından 2 saat çalışabilecegim, çok yorgun dönmek istemediğim bir iş istiyorum varsa tabi. Ön muhasebe işi aklımda. Ama nasıl başvurulur, neler isterler, geçici çalışma niyetim olduğunu söylemeli miyim, daha başka hangi işler olur iibf mezunu muhasebesi ortalama üstünde iyi olan biri için. Asgari ücrete talibim yine de iş tavsiyesi beklerim. Yazarsanız şimdiden teşekkürler.

paca08 onuktekin 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
      • Y
        yasemen Son düzenleyen:

Bankada çalışmayın çok berbat

falanfilan 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • paca08
          paca08 Sayıştay Denetçileri Yasaklı @falanfilan Son düzenleyen:

@falanfilan Ne yaparsan yap hocam ama gidipte özel sektöre geçici çalışacağım deme. Şimdiden söyleyeyim almazlar. Yakın akraba vs olsa neyse diyeceğim de ben geçici çalışacağım beni çalıştırır mısınız diye söylemezsen senin için iyi olur. Bankada çalışırsan çok yıpranırsın. Diğer işlerde de akşam 6-6.30 gibi çıkarsın. Part time çalışmak seni idare ederse part time iş bakarsan derslere de vakit ayırabilirsin.

falanfilan 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
          • onuktekin
            onuktekin @falanfilan Son düzenleyen:

@falanfilan, içinde söyledi: İş tavsiyesi ve tecrübesi

umun çok iyi olmadığını bildiğim için çağrı merkezleri için kapalıyım. Mesela marketlerde çalışmak için nasıl birini istiyorlar? Ben özellikle en fazla 1 sene çalışabilecegimi, beklediğim bir sınav olumsuz sonuçlanırsa da o işi devam ettirip yine kurum sınavları kovalayacagim için akşam en azından 2 saat çalışabilecegim, çok

Hangi şehirdesiniz hocam?

Fortis fortuna adiuvat

• falanfilan
              falanfilan @yasemen Son düzenleyen:

@yasemen evet bankaya girersem ders çalışabilecek gücü bulamam hocam, bu yüzden uzman yrd için girersem bırakırım kpssyi dedim ama malesef mülakatı gecemedim. Bu yüzden şu an uzağım

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • falanfilan
                falanfilan @paca08 Son düzenleyen:

@paca08 tamam hocam bu sınav sürecinden falan hiç bahsetmeden iş arayacağım o zaman, kimse sigorta yaptıracak kişiyi geçici almaz haklısınız

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                • falanfilan
                  falanfilan @onuktekin Son düzenleyen:

@onuktekin hocam ben izmir deyim bi iki ay sonra İstanbul a taşınacagiz(kesin gibi ama belli olmaz)

onuktekin 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                  • onuktekin

@falanfilan, içinde söyledi: İş tavsiyesi ve tecrübesi

@onuktekin hocam ben izmir deyim bi iki ay sonra İstanbul a taşınacagiz(kesin gibi ama belli olmaz)

Anladım hocam. İstanbul'da part time iş bulmanız mümkün de İzmir bu konuda Ankara kadar olmasa da kısır biraz. Eğer illa çalışacaksanız part time işlerden zincir kahvecilere bakın. Yine küçük butik kahveciler var onlara da bir bakın. Çalışma saatleri daha uygun oluyor bunların. Decathlon'a da yarı zamanlı çalışma için sorabilirsiniz. Çalışma şartları onların da iyi. İnternet üzerinden değil de yüzyüze gidip konuşun.
                    İzmir'de organizasyonlar oluyor.Dönemsel olarak çalışabilirsiniz yine. Otel'e götür,havaalanından al havaalanına götür vs işler oluyor. Organizasyon yeteneğiniz varsa iletişiminiz güçlüyse bu işe de bakabilirsiniz. Yarı zamanlı olarak bunu da araştırabilirsiniz.

Fortis fortuna adiuvat

falanfilan L 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                    • falanfilan

@onuktekin tamam hocam dedikleriniz aklımda. Siz sanırım İstanbulu bi kısım biliyorsunuz eğer taşınırsak kesin adresim belli olursa tekrar sorabilirim size, izmirde cafeler ve marketler çalışma olarak seri şekilde iş sağlıyor ama cafelerde düzen olmuyor, marketlere de girmek zor. Belli bir şirkete bağlı olarak çalışıp onun yönlendirdiği yerlerde veya dediğiniz organizasyonlar aracılığıyla parti time oluyor. Çok hareketli değil ama inşallah İstanbul için sıkıntı yaşamam. Teşekkür ederim.

onuktekin 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                      • L
                        luthor @onuktekin Son düzenleyen:

@onuktekin Decathlonu bende tavsiye ederim hocam.Üniversitede 1 seneden fazla çalıştım hala özlerim o ortamı.

• onuktekin

@falanfilan Starbucks,Caribou,Tschibo,Decathlon,Koçtaş gibi yerlerin yarı zamanlı çalışma şartları fena değil ama çalışma ortamı güzel oluyor genelde. Hem İstanbul'a giderseniz İstanbul'da da devam edersiniz. Yardımcı olurlar. Değişimli olur çalışma saatleri ama belli olur keyfilik yaşanmaz. Zincir kahveciler de iyidir. İzmir'de güzel 3. nesil kahve dükkanları da var onlara da sorabilirsiniz. Stresi az muhabbeti bol ortamı olur.
                          Tabi hocam bildiğim kadarıyla yardımcı olurum. Rica ederim.

Fortis fortuna adiuvat

falanfilan 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                          • falanfilan

@onuktekin tamam hocam şu an zincir Cafe ve decatlon aklımda kaldı. Seçenek çok gibi teşekkür ederim

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                            • T
                              toranj Yasaklı Son düzenleyen:

ben öğrenciyken decathlom ,zara ve h&m de çalıştım. bunların üçün dede çalılabilirsiniz gayet rahat. ama decathlonun ücreti düşüktü biraz. zara psikolojik olarak diğerlerine göre yorucu. ama en iyisi h& m hem ücret yüksek hem kasıntı değil hem de ben çok rahat izin alıyordum

T 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                              • T
                                toranj Yasaklı @toranj Son düzenleyen:

@toranj hem hocam hayat bu belli olmaz mağaza müdürleri gerçekten çok güzel paralar kazanıyorlar pek çoğu satıştan gelme. meseka decathlonun ik müdürü önce satıştaydı zamanla tırmandı

• falanfilan
                                  falanfilan @toranj Son düzenleyen:

@toranj hocam sorularım geliyor.
                                  zara için neden öyle dediniz?
                                  Bu 3 yere başvuru için nasıl başvuru yolu izlediniz?
                                  Satış elemanı bu reyon görevlisi değil mi hocam, genelde müşteri ile sürekli iletisimleri olmuyor da onların satışta nasıl geliştiriyorlar ki kendilerini

T 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                  • T
                                    toranj Yasaklı @falanfilan Son düzenleyen:

@falanfilan h& m ye kendi sitesinde başvuruluyordu diğerlerine de kariyer net gibi yerlerden sanırım. zara da kundurayla çalışıyoduk bu bile başlı başına yorucu ve kasıntı bi hiyerarşisi var. h&m öyle değil ama ülke müdürüne rastlarsanız rahatlılkla naber thomas diyebilirsiniz daha rahat kıyafetlerle çalışırsınız, müdürlerle gayet iyi arkadaş olabilirsiniz. zara da bu böyle değildir. bizim çok az müdürümüz bizimle yemek yiyodu ayrı masaya oturan tuhaf insanlar vardı. h& m de öyle aman aman satış baskısı yoktur. ama hız çok önemlidir .bu işin her aşamasında güleryüz çok önemli. güleceksin hocam salak salak güleceksin etrafa:) görüşmede gülerseniz ve çok sessiz bi profil çizmezseniz gayet rahat girersiniz

• falanfilan
                                      falanfilan @luthor Son düzenleyen:

@luthor hocam başvuruyu nasıl yaptınız? Nelere dikkat ediyorlar kişide?

L 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                      • falanfilan

@toranj anladım, kasıntı ortamlarda çok gülemem ama bir şansımı denerim hocam çok teşekkür ederim

T 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                        • T
                                          toranj Yasaklı @falanfilan Son düzenleyen:

@falanfilan bu arada apple da başvurabilirsiniz. zorlu da ve akasya da var. onlarda çok rahatlat ve güzel bir ortam var

• falanfilan

@toranj tamam hocam bizim adres olarak yer belli olunca tekrar soracağım şimdi ne nerde hiç bilmiyorum

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • İlk ileti
                                              Son ileti