Beyin yakan filmler
-
Evet var böyle bir kategori. İzledikten sonra ben ne izledim olm ya dediğiniz filmlerden bahsediyorum. Mesela incepiton rüya içinde rüya görmekten kafalarımız güzel oldu veya matrix hepimiz bir simülasyonun içinde miyiz? tabi bunlar herkesçe bilinenler. İzleyipte bu etkiyi yaşatan filmleri yazabiliriz.
-
Bakalım ilk kim Memento diyecek. Bence çok net bir filmdi. Şaşıran da ne olur neden şaşırdığını desin saşırmak istiyorum.
-
the others
-
@evandro Beyin yakan film değil ama şaşırtan bir dizi var. Burada olmalı bence. Westworld dizisi. Kurgu ve detayları olağanüstü bir dizi bence. Filmdeki alıntılar,portreler kısaca her bir ayrıntısı olağanüstü.
-
İnterstellar
-
@hickskaldor konusu nedir? @hoffafd
-
@onuktekin Christopher Nolan okuduğum bölümü belirleyen en önemli isim olsa da Memento'yu yarısına kadar izleyip bırakıp hala da baştan başlayıp izlemedim. Dedim ki ben bu filmi hayatımın en dingin, aklımın en yerinde olduğu bir zamanda izlemezsem filmi sadece izlemiş olurum. Memento Risktir.
-
@agor kitabı muhtemelen daha iyidir. Bence hiç izleme hocam. Hayal kırıklığı yaşarsın.
-
Otomatik portakal kesinlikle beynimi yakan filmlerden biridir. Suç işleyen birini suç işleyemeyecek bir moda getiriyorlar akabinde suça maruz kalmaya başlıyor ama burda şair ne anlayıyor hiç bişey anlayamadım
-
Net olarak mulholland çıkmazı,bu filmi 1 değil 2 izleyiste anlayan kişi kpss ye ilk girişinde çok kasmadan ilk 50 yapar diye düşünüyorum.
İkincisi danny darko. Munholland kadar olamaz ama bu da beyin yakar. Min 2 kez izlemek şart.
Üçüncüsü Stalker. Tarkovsky reisten. Bunun hakkında yorum yapmayacagim. Farklı bir sey bu.
-
@ceks74 bolywood filmi mi bunlar
-
Sin city 1-2
-
Frekans
Coherence
Time lapseÜnlü filmler değil ama izlediğim en iyi filmler. Bir de hala izlemediyseniz GELECEĞE DÖNÜŞ
-
@gariban-guy frequency olan frekans. Cell olan değil. Bir de 1408 var. Tavsiye ederim
-
the thirteenth floor
-
Saw serisi belki eklenebilir, o da filmlerin tamamında değil de finalleri yüzünden beyin yakıcı denebilir. En efsanesi de muhtemelen birinci filmdir, o finalde olanlar yüzünden insan bir anlığına böyle şok yaşamıyor dersem yalan olur. Devam filmlerinde öyle bir beklenti ile izlendiği için o büyük etkiyi daha az yaratıyor diyebiliriz.
-
Simdi normalde "Predestination" bu kategoride bir film. Ama bence film 8lik film olacakken 7lik 7.5luk olmus son anda daha bi mindfck olabilirdi gibime geliyor. Ama yine de eklenir bu listeye.
-
Ben listeye
Mr.Nobody
About time
Being John Malkovic
2001 a space odysseyEklenir diyorum
-
El Cuerpo
I am danıel blake
Incendies -
Evet, saygıdeğer müfettiş arkadaşlar. Çok derin anlamlı, harikulade bir konu üzerine inşa edilen, özellikle müfettişlerin izlemesi gereken, küçük görünen, önemsiz görünen meselelerin sonucunun ne kadar önemli olduğunu hoş bir dille anlatan bir başyapıt;
"An İnspector Calls"
Müfettişlik nasıl yapılır, oyuncu abimiz hoş bir ders veriyor.