Araştırma Görevlisi Nasıl Olunur?
-
@hgrotius hocam ne bileyim artik A grubu bitik.Dedim ya 4 senede toplasan 5000 kisi ancak atanmıstir
-
@zenginmemur biraz para, dil yeterliliği ve kabul edilebilmek için başvuru mektubu.
-
@zenginmemur yok hocam atanmamıştır ama burası Türkiye sen bir plan yapar uygulamaya koyarsın yapıp bitirene kadar bütün şartlar değişir.
-
@sasvesas Ortalama asistan maaşları 4950 TL civarındadır.
-
Araştırma görevliliğini sadece işsizlik nedeniyle istiyorsanız söyleyeyim alımlar a grubundan çok daha kötü. Yökdil ve ales puanları şampiyonlar ligi gibi artık. İİBF bölümlerinde mülakata kalmak için ikisinden de en az 80-85 arası almak gerekiyor. Burayı geçtikten sonra yazılı ve sözlü sınavlara giriyorsun ki orada olanları da basından görmüşsünüzdür. Rektör çocuklarından sıra gelirse sınavın adil değerlendiriliyor. Akademisyenlik hayali olan biri olarak söylüyorum. Türkiye'de akademi o kadar çarpık o kadar bozuk ki ekonomik sıkıntınız yoksa ancak olabilirsiniz. Çünkü para kazanabilmek için yıllarca uğraşmanız didinmeniz gerekiyor.
-
Ben geçenlerde bu başlıklardan birinde akademisyen olmak abartıldığı kadar zor değil olarak anlaşılabilecek bir şeyler söylemiştim. Özür dilerim İİBF'yi bu denklemin biraz daha dışında tutmak lazım, bu kadar mezunun olduğu, bu kadar da torpil kullanmaya hazır bir yapı içinde yoğrulan İİBF'lerde memur olmak da, akademisyen olmak da, belki insan olarak kalabilmeye çalışmak da çok zor. Allah İİBFleri, siyasalları bu hale düşürenlerin cezasını umarım daha bu dünyada verir. Öbür dünyada bu insanlara bu zulmü yapanlar, bu kulların haklarını yiyenler zaten hesap verecek de ben bu dünyada da bunu görmek isteyen bir garibanım.
-
İstisnalar haricinde önce kişi belli oluyor sonra ilana çıkılıyor.
Hele siyaset bilimi,iktisat,uluslararası ilişkiler vb. sosyal bilimler mezunuysanız işiniz daha da zor. Kadrolar çok az geliyor.
Dil bilmek avantajdı akademi için. Fakat yökdil sınavından sonra bunun bir anlamı kalmadı listeleri takip edebildiğim kadarıyla notlar 80 ve üstü olmuş.
Ylys düşünseniz , devlet artık sosyal bilimlerde alan bölge çalısmaları haricinde genelde mühendislik vb. teknik bölümlere öncelik veriyor.
Bunca şeye rağmen şansınız oldu bir kadro buldunuz diyelim... Artık atamalar 50-d, doktora sonra işsiz kalıyorsunuz ancak üniversiteniz sizi isterse istihdam edebilir.
Yaklaşık 3 aydır ilanlar gelmiyor.Kadro izni verme yetkisi YÖK'ten alındı.Geçen hafta yapılan açıklamaya göre norm kadro uygulaması olacakmış. Üniversitelere girmek artık imkansız hale geldi.
-
İstisnalar haricinde önce kişi belli oluyor sonra ilana çıkılıyor.
Hele siyaset bilimi,iktisat,uluslararası ilişkiler vb. sosyal bilimler mezunuysanız işiniz daha da zor. Kadrolar çok az geliyor.
Dil bilmek avantajdı akademi için. Fakat yökdil sınavından sonra bunun bir anlamı kalmadı listeleri takip edebildiğim kadarıyla notlar 80 ve üstü olmuş.
Ylys düşünseniz , devlet artık sosyal bilimlerde alan bölge çalısmaları haricinde genelde mühendislik vb. teknik bölümlere öncelik veriyor.
Bunca şeye rağmen şansınız oldu bir kadro buldunuz diyelim... Artık atamalar 50-d, doktora sonra işsiz kalıyorsunuz ancak üniversiteniz sizi isterse istihdam edebilir.
Yaklaşık 3 aydır ilanlar gelmiyor.Kadro izni verme yetkisi YÖK'ten alındı.Geçen hafta yapılan açıklamaya göre norm kadro uygulaması olacakmış. Üniversitelere girmek daha da zorlaşacak...
-
@öğrenci akademik personel alımı ilanı da o belli olan kişiye adrese teslim hazırlanıyor defalarca basın gündeme taşıdı kimse rahatsız değil. Bu şekilde akademisyen temin eden ülkemizde ders geçmek için para talebi, ilişki teklifi, bilerek yaz okuluna bırakma gibi olayların da arda arkası kesilmiyor.
-
@evandro En acısı da o kimse rahatsız değil. Yök'ten yetki alındığında belki üniversiteler için ayrı bir komisyon olusturulup , personel alımı üniversitelerden alınır diye küçük bir beklentim vardı. Lakin neredee
-
Yanlış yere takılıyoruz. Araştırma görevlisi nasıl olunur sorun değil olunuyor bir şekilde de doktora sonrası üniversiteden kadro nasıl alınır Asıl sorun orası. Akademsiyenlik 50/d ile birlikte çok başka bir mecra haline geldi...
-
@kartel06 işte bu da güzel bir nokta. Hatta en önemli nokta burası diyebilirim.
-
@kartel06 Araştırma görevliliği için genellikle okul yönetimi ve hocalardan tanıdığın olması lazımdı şimdi aynı süreç doktora bitimine kadar sürecek..