Araştırma Görevlisi Nasıl Olunur?
-
Arkadaslar hepimizin bildigi gibi Kpps A grubu alimlari ilk 500 icinde olamayinca Maliye Bakanligi ilanlarinin gecikmesi sebebiyle Kpps sinavindan sonra yaklasik 1 yilimiz ilan beklemekle geciyo.Bu bekleme sürecinde alternatiflerimizi cogaltmamiz icin neler yapmaliyiz dusuncesi bana bu basligi acmami hatirlatti.Belki daha once bu konu tartisildi ama bn bulamadim.Evet üniversitelerde akademik kadrolara girebilmek icin neler yapmaliyi?Ales yds sinavlarindan kac almaliyiz?Yuksek lisans yaptigimiz zaman ne oluyo?Kisacasi Adan Zye butun bildiklerimizi burda toplayalim.Nasibimizde belki burasi var.Bilgilerinizi bekliyorum...
-
@zenginmemur başlığı daha ilgili olan bir kategoriye taşımaya çalıştım. Alanlara göre ales ve yabancı dil puanları, gereken mezuniyet ortalaması değişiyor. Genel hatlarıyla konuşmak gerekirse 80 ve üzeri bir ales, 50 üzeri bir yabancı dil puanı ve 2.50 üzeri mezuniyet ortalaması diyebiliriz. Tabi bunlar biraz minimum gibi.
Şartları sağlayan yüksek lisans başlatıp doktora akabinde kadroya geçiş talep edilebiliyor. Ancak burada referans söz konusu olabilir. -
@burcuburcu X universitesinde yüksek lisans yapiyorum tezli ama inan ders programinda bile haberim yok.Kisacasi her yuksek lisans tezli yapan arastirma gorevlisi olmuyo burdan nasil siyrilcagiz bu ilanlar nerde var?
-
@zenginmemur yöksis ilan sayfası var oradan takip etmeniz mümkün. Öyp gibi programlar kalktığı için kadrolu şekilde araştırma görevlisi olmak zor artık.
-
@burcuburcu bu kotu olmus o zman.A grubundan artik en az 3yil lazim atanmak icin burdada surec ayni mi?
-
@zenginmemur aslında 2 yüksek lisans, 4 yıl doktora 6 yıl desek abartmış olmayız
-
@burcuburcu peki bu 6 yilin kacinci yilinda kadroyu aliriz
-
@zenginmemur son dönemde duymuşsunuzdur, üniversitelerimiz adrese teslim ilan veriyor. O kişinin yüksek lisans tez konusunu direkt ilana yazıyor veya buna benzer şekilde nahoş kadro ilanları olabiliyor. O yüzden net konuşmak yanlış olur.
-
Akademisyenlik çok başka bir dünya, o üniversitede kralsın dışarda kimse tanımaz.
-
@zenginmemur hocam kadro gelemeyebilir diye tezini bitirmeyen tanıyorum sevmeden yapılabilecek bir meslek kesinlikle değil.
Sınavına girebilmek için de ilk aşamada ales ve dil (yds&yökdil) puanlarınızın %60 ales, %40 dil ağırlıklı olmak üzere ortalaması alınır ve bir sıralama oluşturulur. İlk ona girerseniz sınava girmeye hak kazanırsınız. Sonrasında üniversite kendi bünyesinde bir sınav yapar. Bu sınav neticesinde de %30 ales, %30 ortalama, %30 girdiğiniz sınav notu ve %10 dil olmak üzere başarı sıralaması oluşturulur. Bu sıralamada birinci olan adaya hayırlı olsun ama bu kağıt üzerinde tabii ki. @burcuburcu 'nun dediği gibi referans olayı kpss atama sürecinden daha etkili burada. -
@personanongrata çok yoğun olmayan bir iş yerinde çalışıyorum, yüksek lisans bitmek üzere akabinde doktoraya başlayacağım sonrasında üniversitelere başvuru yaparım veya özel üniversitelerde ders verebilirim diye düşünüyorum.
-
@personanongrata anlasildi dostum ben beklemeye devam edeyim burdanda bana is zor gozukuyo halkbank insallah olur yoksa issizlikten curuyecem
-
Akademisyen olmak bir alternatif ama malum ülke şartları dolayısıyla a kadrodan daha zor ve meşakkatli bir süreç. Özellikle ilana çıkan üniversitede ciddi bir referans söz konusu değilse oldukça zor.
-
Arkadaşlar bu başlığı bn acmıstim burdaki tıkanıklık A grubundan daha mı kötü yani arastirma görevlisi olmak icin bekleyen cok kisi var mi?
-
@zenginmemur isteyen çok kişi var. Bunun için elini güçlü tutmak isteyenler yurtdışı master veya doktora yapıyor. En nihayetinde iş tercih etme noktasına geldiğinde ki bizde bu aşamaya gelmeden çoktan sonuçlanıyor ama diyelim geldi onda da yurtdışı eğitim faktörü devreye giriyor.
-
Doktora ya da YL mezunu olmaya gerek yok arkadaşlar. Birçok üniversite açıktan dolayı "Yüksek lisans yapıyor olma" şartı arıyor AG için. 80/80 Ales/Yds ile sıralamaya girilir. Referans kısmına hiç girmiyorum
-
@antimülakat hocam yurtdısinda yüksek lisans sartları nedir?
-
Yani 4 yıl gibi bir zmanda A grubuna uğraşmaktansa akademisyenlik icn uğraşsaydim daha iyi olmazmiydi bunun merak ediyorum
-
@zenginmemur hocam iyi olur tabi ama akademisyen tanıdığın yoksa veya üniversite yönetiminde kadro açacak biri onuda olmak kolay değil. Üniversiteler ön şart koyuyor genellikle yani adrese dayalı ilan veriyorlar.
-
Güncel maaşlar hakkında bilgisi olan var mı