2019 Kpss-a Kaynakları
-
Arkadaşlar öncelikle bu sürece yeni girdiğimi,evde kendim çalışacağımı belirtmek isterim.Bu yıl güncel kitaplar hangi tarihlerde çıkabilir ve sizce beklemelimiyim yoksa geçen senenin kaynaklarınımı almalıyım?
-
@heisenbergww hukuk alanı için konuşursak beklemek mantıklı.
-
O zaman iktisat muhasebe gibi kaynakları alayım.Peki güncel kitaplar çıkana dek hukuk ve tvs gibi konulara hiç calışmamak konuları yetiştirme sorunu soğururmu?
-
@heisenbergww güzel kardeşim medeni, borçlar, ticaret, icra-iflas çalışırsın, bu branşlarda çok fazla değişme yok/olmaz. Kamudan, anayasadan da değişiklikleri gözden geçirirsin bir anlamda yüzde 60'ını gözden geçirmiş olursun. Zaten hukuk çabucak unutulan bir branş onun yerine zayıf olduğun başka bir derse "AKADEMİK" kaynaklarla çalışmayı seçmelisin derim. Altyapı yapıp sona soruları saklarsan muazzam olur.
-
@adamslani06 Hocam öncelikle saolasın.Kaynak araştırmalarımda çok fazla bilgi farklılığıyla karşılaştım örneğin x kaynak maliye çalışan artık net yapamaz,x kaynak artık soru tutturamıyor gibi.Bu konuda biraz abartılıyormu yoksa konuya hakim olan kişi sırf yablış kaynaktan çalıştığı için sınavlarda sorun yaşarmı?Bir de insanlar Kpss-a sürecinin çok zor olduğunu,deyim yerindeyse'boşa kürek çekmek'olduğunu söylüyorlar.Sizce abartıldığı kadar zor bi süreçmi?
Şimdiden teşekkürler. -
@heisenbergww hocam klasik bir yeni başlayan tavrı, yani: olayı reel bir bakış açısıyla, doğrusal bir getiri "olmalı" kanaatiyle irdelemektesin fakat bu üniversiteye giriş gibi değil ki hemen emek verdim karşılığını aldım olsun. Fakat 657'nin tartışıldığı, kamusal israfın, tıpkı bir fabrikanın kemer sıkması misali sadece kamu personeline indirgendiği, kamuya girişte hiçbir dönemde karşılaşılmayacak kadar devasa torpillerin döndüğü, herhangi bir farklılıkta derhal ihraç olunabilmesi gibi faktörlerin konuşulduğu şu dönemde ingilizceniz var ise eğer ya iyi bir özel bankada uzman yardımcısı olarak başlamanı ya da big four denetim firmalarına girmeni tavsiye ederim eğer ki getiri-emek doğrusal ilerlesin dersen. Fakat hayır ben bürokrat olacağım dersen de yol senin. 4T maliyeyi eleştirdiler paretodan çalıştım yaptım da fakat dedikleri gibi olmadığını ikisini de çözerek tecrübe etmiş oldum velhasıl bu iş kişisel biraz.
-
@adamslani06 Hocam görüşlerin için saolasın.Bu başlıkta tecrübeli arkadaşların bana yol gösterici bilgilerini aktarmasına ihtiyacım var.Özellikle kaynak konusunda büyük bir kararsızlık yaşıyorum .Kendim hakkında bilgi verecek olursam İstanbul Üniversitesi maliye son sınıf öğrencisiyim.İktisatı sevdiğim için temelim iyidir diyebilirim zamanimı pek boş geçirmedim sürekli okudum araştırdım ortalamamda 3.50 üzeri mezun olma ihtimalim var(şu an 3.10).Yani ekonomiye hevesli,Türk Bilimine birşeyler katmak coşgusu olan bir gencim.Lakin akedeminin durumu ortada olduğu için kurumlardan başlamak istedim.Kaynak tavsiyesi yapacak arkadaşlara kapım açık...
-
@heisenbergww kardesim a kadronun iktisat ve muhasebesi guzel bence onlardan calısmaya baslayabilirsin hukuk icin bence murat fasikulleri guzel maliyede ben monopolden baktım
-
@heisenbergww hukuk için Murat eğitimin kitapları ideal özellikle Özel hukuk; maliye için 4T uygun derim. Paretoyu geçen yıl beğenmemiştim bu yıl nasıl olur bilmiyorum
-
Hocam peki makro iktisatla arası iyi olan kişi hangi kurumu tercih etmeli?Kazanmak istediğim kurumu şimdidenmi belirlemeliyim yoksa p48 hedefli bir genel çalışmamı yapmalıyım?Teşekkürler
-
@heisenbergww güzel kardeşim bilmişlik felan yapmak da istemem de sen Ortadoğu'da, ekonomisi hizmet sektörüne dayalı, kur-jeopolitik risklerine oldukça yüksek bir ülkede, kamusal tasarrufa gidilmesi planlanan bir dönemde, en fazla mezun verilen fakülteden mezunsun... İster istatistiğin iyi olsuuun ister makroekonomin. Sonuçta çoğumuz ufkumuzu tanımlarken Mahfi Eğilmez'i referans alıyoruz, bu da ne kadar sığ olduğumuzun önemli göstergelerinden. Neyse güzel kardeşim al eline tüm kaynakları, fotokopiciden A ya da B kaynağı da dahil tamamı için zaten 300 TL ödeme ile hepsini halledersin, kendin dene kendin gör derim. Madem makroekonomin iyi, yardır Merkez Bankasına, kamu bankalarının analiz birimlerine.
-
@adamslani06 teşekkürler hocam cevap için
-
Arkadaşlar maliyede 4t dısında 35 üstu yapmak icin ne onerirsiniz?
-
@zenginmemur Hocam bu konunun cevaplanmasından hariç sizde geçmiş dönemlerdeki kaynak-sınav performansınızdaki tecrübelerinizden bahsedermisiniz?
-
Kpss için murat fasiküller fazlasıyla yeterli.1000 sayfalık kitapla 100 sayfalık not arasında bilgi farkı yok boşuna kendinizi zorlamayin.tek fark birisinde 1 sayfada özetlenen diğerinde 10 sayfada anlatılıyor.bu durum test sınavları için fark yaratmiyor ama klasik sınavlarda fark ediyor.kpss için mümkün olduğu kadar bol tekrar,bol tekrar içinde özet not.klasik sınavlar içinde yüksel bilgili,murat hukuk,4t maliye konu,Ferhat Yıldız muhasebe konu anlatımlı yeterli.
-
@rassal hocam peki klasik sınav için dediğiniz kaynakları çalışan kimse zaten kpss yi rahat halletmezmi?