BİZİMKİSİ BİR "GARİBAN" HİKAYESİ
-
@1903bjk eksik olmayın. Yanlış anlaşılmayalım. Biz sizi aramızda görmekten, paylaşımlarınızı okumaktan keyif alıyorduk, bu nedenle buralarda olmanızı bekleriz. Yoksa önceliklerinize saygımız sonsuz, sakın kurduğumuz cümle ve/veya kelimeler içerisinde dolaylı bir kinaye ve/veya baskı unsuru hissedilmesin. Üzülürüz.
-
@1903bjk merkez goc uzman yardimcisi misiniz?
-
Bu @Sucuklu_Oralet 'ten ne istiyonuz birakin dostumuzun ustune gitmeyi. Kendi halinde , mor püsküllü kalemiyle yazıp cizen, insanlara yardimci olan birisi O.
-
@antimülakat
Estagfrullah yanlis anlamadim sözlerinizi. İyi niyetinizden şüphem yok. Böyle oldu işte..gelirim yine:) -
@gresham-t
Evet -
@adamslani06
1.Olayı gerçekten takım elbise satmak olarak mı anladın ? Üzüldüm Senin adına.
2. Ayrıca bahsi geçen yazı geçen seneydi, çeşitli sebeplerden dolayı meslekte kaldım. Sadece KPSS öğrencisi değilim, Ailesinin durumu iyi olmadığı için Lise'de yazları otellerde komi olarak çalışıp harçlık yapan, Üniversitede 4 yıl boyunca Merkez Bankası, SPK, Bağımsız Denetim Şirketleri, Garanti Bankası, Hugo Boss ve CMS şirketlerinde Staj yapmış, Yazları Fırsat buldukça çalışmış biriktirdiğim parayla Amerika Work-n-Travel yapmış, Üniversiteyi dereceyle bitirmiş, Girmiş olduğum KPSS yine derece yapmış, Bir çok mülakattan elenip, 6 Yıllık Vergi Müfettişiyim, Yazları çizmeyi seven, Yüksek Lisansını hatrı sayılı bir üniversitede "Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler" alanında yine dereceyle tamamlamış biriyim. Etiket yapmayı çok Sevmem. Kusura Bakmasın diğer grupdaş arkadaşlar. Sana göre sıradan bir KPSS öğrencisi olsam da, Kendime elimden geldiğince Beşeri yatırım yapıyorum.
3.Her eleştiriye açığım bu arada, ama insanlar biraz vicdanlı olmalı diye düşünüyorum. İyi Forumlar Dostum Sana. -
@sucuklu_oralet
Work and Travel dediğin belli bir alanda, genelde kas gücüyle, maks. 100 ingilizce kelime kullanarak çalışmak, şükür biliyoruz ya da stajlarla ısrarla kariyerini doldurma çaban gerçekten hoş değil, bahsettiğin şirketlerden birinde uzun yıllar çalışmış biriyim, stajyer fotokopi makinasının önünde düzenli nöbet tutan arkadaşlara denir...
6 yıllık Vergi Müfettişiysen o ayrı, onu da belirtmemişsin, belirtseydin anlatından "yalnızca" danışılan olma durumuna eyvallah der geçerdik, en azından bir konuda danışılacak insan profiline girdiğine kanaat getirirdik ama sözümün hala arkasındayım; -kpss çalışan öğrencileri küçümsemiyorum, kendim de çalıştım belki de tekrar çalışacağım, farklı mecralara çekmeyelim iddiamı- ilk yazındaki vaziyetinle mümkün değil danışılan olamazsın, bunu en az bizler kadar bilmektesin...
Takım elbise meselesine gelince, anlamadığım imasında bulunmuşsun, yahu ironi ya da başka bir şey fakat anlattığın hikaye bunu gerektirmiyor ki... Gayet de normal bir hikaye, neden buna ihtiyaç duyuyorsun, hele de eminim defalarca bu milletin garibanlığına, ezilmesine şahitlik etmişken... Ayrıca dokundukça daha da saçma bir hal alıyor hikaye ve de hiç gerektirmiyormuş bu anlatım tarzını, idari hakimlikten elendim, çok perişanım hakkım verilmiyor'u anlatmaya çalışan adam müfettiş çıkıyor yahu etme eyleme hocam inş daha da yükselirsin de yukarıda anlattığın kuru ekmek, elindeki yağlı gevrek...
Ayrıca mesele sen de değilsin, en az bizim kadar bilmektesin ki ilk yazdığın yazı tutarsız ve de yetersiz, biz de ona göre yorum yaptık.
Ben daha çok insanların kendilerini ve hayattaki kazanımlarını zoraki başarı hikayelerine sıkıştırmaya çalıştıklarına hayret etmekteyim. Bunlara gerek yok, garibanlık arıyorsak eğer ya da başarıya giden yolda perişanlıklara şahitlik etmek istiyorsak sokağa çıkmamız yeterli...
Hocam, amacım şahsına yönelik itham değil dediğim gibi sadece yanlış, tutarsız, amacının dışında bir çaba gördüğümde kendimce tepkimi koyuyorum. Hakkında, hakkımızda hayırlısı olması temennisiyle. -
@adamslani06 Uzun Yazmışsın Okuyamadım Hakkını Helal Et. iyi Günler.
-
@sucuklu_oralet Doğrudur Hocam. Benim de peçetem bitti ağlamaktan, sana zahmet bir peçete ver üzerinde de imzan olsun. Zira sen bu hikayeyle hak ediyorsun. Hayırlı günler.
-
@adamslani06 Hocam çok güzel noktadan yakalamışsın. Bu yazıyı @Sucuklu_Oralet yazınca yine ne yalanlar söylemiş diye düşündüm. Çünkü aynı arkadaş Sayıştay eleme sınavında ilk sınavına girip 1. olacak doğru sayısına ulaşmışken yüksek adalet duygusu ile ikinci sınavına başvurup, ne hikmetse o sınava da özel sebeplerden ötürü girememişti. Kendi kendine hikayeler uydurup buna inanıp birçok arkadaşımızı da inandırması bir nevi trollükten öteye gitmemektedir. Duygu sömürüsü yapmaktan vazgeçmeni öneririm.
-
@paca08 Hocam insanların çeşitli gerekçelerle bazı hususlarda sessiz kalmalarına birçok kez şahitlik ettim şükür ben hiç öyle biri olmadım gücüm yettiğince sesimi çıkarırım, hakaret edilmedikçe ve mantığım bana güç verdikçe de tartışırım. Velhasıl şahsı tanımam, amacım onu mahçup etmek de değil fakat yapmacıklığa da buradaki birçok insan gibi tahammül edecek değilim. Haksızlık olmasa da sömürü sömürüdür, haksızlık karşsında susan da dilsiz şeytandandır.
-
@paca08 Allah'ın şahit olduğu bir Dünya'da, Boşa yorulmayalım.
*** Forumu, tecrübe, bilgi, birikim, paylaşım, destek vs. gibi daha olumlu kullansanız. Yazdıklarımı okumak zorunda değilsiniz, Eleştiri yapmak, teze anti tez üretmek çağın hastalığı. Boş verin arkadaşlar,
İnsan Her Gün Bir Parça Müzik Dinlemeli, İyi bir Şiir okumalı, Güzel Bir Tablo Görmeli, ve Mümkünse bir kaç mantıklı cümle söylemeli.
-
@adamslani06 Dediğim gibi aynı arkadaş sayıştayda 1. olacakken yüksek adalet duygusu ile ikinici sınava başvuruyor. Ne hikmetse o sınava özel sebeplerden ötürü giremeyip ilk sınavı da iptal oluyor. İşte ne demişler yalan parayla değil ya . @Sucuklu_Oralet Kültürlü veya değilsin orasını bilmem ama yalancısın. Benim günlük faaliyetlerimi bilmeden bir şeylerde yazmışsın ama bak sana tavsiyem aynaya bakıp ben ne yapıyorum ya de. Bu arada karar ver Milletvekili danışmanı mısın yoksa Vergi Müfettişi mi? Ya da ne bileyim köşe yazarı mısın? Hangi köşede yazıyorsun söylede okuyalım mahrum bırakma bizi.
-
@sucuklu_oralet
Size sadece sizin anlayacaginiz guzel bir sozle cevap vereyim,
“Gökyüzü Mavi Doğa Yeşil ️ Kalsın ”Allahi sahit etmeyi birakin olur mu? Gunah. Gercekten gunah.
-
@paca08 @Sucuklu_Oralet ha unutmadan aynı ağız hem o Kudret'i hem de yazıyı okumayacak kadar devasa egoyu nasıl taşır vallahi aklım ermiyor... Ayrıca ortada tez varmış gibi anti tez üretme girişimini eleştirmen de gerçekten hayret verici... Neyse, sana tavsiyem sıradan olmanın tadını çıkar, sıradanlık kötü değildir, illa ki bir hikayeye sahip olmak zorunda değilsin, ayrıca; X MEN izleme, kapitalist önderlerin garajlardaki başarı hikayelerini okuma/izleme, evinde hırsla yastık tokatlama, toplu taşıma kullan. Allah'a da bizler için dua et.
-
Niye bu kadar uzattiniz yukleniyosunuz anlamadim. Adam sanki para istedi de kandirdi milleti birakin yazsin.
-
@1umut Sözü şimdi anladım Dostum, istersen sana açık kimlik atayım, görev yaptığım yer, Kazandığım kaymakamlık sınav sonucu vesaire, Özelden yazabilirsin. E-mail adresimim kuruma aitti, ondan başka bir arkadaşın ricaen e-mailiyle üye oldum. Hatta buyur gel çayımı kahvemi iç dostum. Forumda troll çok diye bizi de Trolle Bağlama
*** İfşa etmek istediğin kişi de burada başka bir üye, evet sevdiği bir söz dostum. Ama bilgilere ulaşılması etik değil, Özelden yaz, kendi aramızda ben söylerdim kim olduğumu.
*** Allah Hala "Şahit" diyorum. Bu mesajı da sadece ikimiz anladık.
-
@sucuklu_oralet Estagfrullah, birini ifsa etmek ne haddim ne de niyetim.
Email filan ne diyorsunuz anlamadim. Sadece hayatta guzel tevafuklara inanirim o kadar;)
Selametle:) -