Gece Uyku Kaçtığı Taktirde Yapılacaklar
-
Uzun zaman sonra ilk kez gece uykum kaçtı. Uykumu kaçıracak bir problemde yok çok şükür ama kaçtı mı kaçıyor işte! Uykunun kaçması problemini sık yaşayan dostlarımız muhakkak vardır. Hiç güzel olmuyormuş, etraf sessiz, herkes uyuyor, sen ayaktasın. Forumda belki bu duruma bir çözüm üreten vardır diye bu başlığı açma gereği hissettim. Varsa fikri olan, bekliyorum
-
bende uyku kaçmıyor. uyku var ama uyuyamıyoruz. o sorunu nasıl çözebiliyoruz tohtor bey.
-
@hahamas o tamamen ilaç tedavisi hocam. Böyle durumlarda aklıma direk fight club filmi gelir. Filmin özünde yaşanan mesele aslında çok uykusu olan ama bir türlü uyuyamayan adamın yaşadıklarıdır.
-
10 sayfalik bir okuma yeterli olacaktir ozellikle sikici,bol diyaloglu bir roman cok is gorecektir
-
@antimülakat hocam bence gece uykun kaçınca gece namazi kılmaya niyetlen şeytan hemen insanın uykusunu getiriyor.Sırf sen namaz kılma diye.Ama şeytana da inat 2 rekat namaz kıl.Sonra bir iki rekata daha niyetlen.Bir de bakmışsın yataktasin
-
Gece uyku kaçınca stalk mode açılır hocam.
-
Bu konu hakkında psikologla görüşmüştüm. Yüksek kaygı problemimde vardı malum gece uyanınca sebepsiz yere geri uyuyamama sorunu yaşıyordum. Evinizdeki terapist kitabını tavsiye etmişti okudum ve kendimce yöntemler geliştirdim. Örneğin devamlı olarak dörde kadar sayarak nefes al, dörde kadar sayarak nefes ver. Düşünceler dağılıyor ve bir bakmışsın uyumuşsun
-
Valla hayat yorgunluğu insana yetiyor, yattık mı uyuduğumuz bir oluyordu, iş sahibi olduk düzen hemen bozuldu!
-
Saatler kuruldu mu bir kez daha kontrol edilir.
-
Bilgiler için teşekkürler. Yeri geliyor bende sabaha kadar uyuyamıyorum. Bakalım çözüm olacak mı?
-
Kpss gky sınavından kpss alan sınavına kadar hiç uyumadım. Gözlerim kıpkırmızı olmuştu ve aşırı acıyordu, baş ağrısı da yapmaya başlamıştı. Alan sınavında da başımın ağrısından gözlerim neredeyse görmüyordu. Böyle olmasa sınavda kesinlikle daha iyi yapardım. Sınav biter bitmez de eve geldim hemen uyudum. Uykusuzluk tamamen strese bağlı bir şey.
Onun haricinde arada uykum kaçtığında ise YouTube'dan video izliyorum. Mr Bean, spiderman çizgi filmi, yemek videoları falan izliyorum. O zaman geliyor uykum genelde. -
Dinlendirici müzikler uykusuzluğa iyi gelir.
-
1/4 veya 1/2 melatonina tablet ya da 1 ölçek passiflora şurup(sandoz).
-
Yoğurt altı suyu içebilirsiniz. Ilık bir bardak süt içmekte yardımcı olacaktır.
-
Uyku gelmiyorsa zorlamak yerine kalkıp bir şeyler izlemek, oyalanmak daha iyi. Ertesi günü en azından kurtarmak adına bunu yapmak gerek.
-
2 3 saat yatakta dönüp durup uyuyamadıktan sonra 180° dönüp (ayaklarımı uzattığım yere kafamı koyarak) yastıksız olarak yatıyorum. Sebebini ben de çözemedim ama 10 15 dk içinde uykuya dalıyorum. Bi çok kez denedim hepsinde işe yaradı
-
en nefret ettiğim durumdur gece uykunun gelmemesi sevdiğim bir kitabı okumaya veya bir filmi izlemeye başlarım genel de uykum gelir.
-
@jackov aaa ben:)