Mutlaka Seyredilmesi Gereken Tiyatro Oyunları
-
Eski bir amatör tiyatrocu olarak, böyle bir başlığın tercihiniyap forum sayfasında bu zamana kadar yer almamasından dolayı başta kendimi, sonra diğer admin arkadaşları ve son olarak da değerli forum üyelerini kınadığımı belirterek başlığı açmak istiyorum. Tiyatronun miladı bilindiği üzere antik Yunan'a kadar dayanmaktadır. Avrupa'da Antik Yunan tiyatrosunu, Roma Tiyatrosu devam ettirmiştir. Biz de ise tiyatro batılı anlamda tiyatro olarak kabul edilmese de geleneksel halk tiyatrosu olarak çok eski tarihlere dayanmaktadır. Tiyatro: İnsanın hayatta var olma mücadelesinde ortaya çıkan komik, hüzünlü, absürd olayların toplumların siyasi, sosyolojik ve ekonomik yapısı ihmal edilmeden sahnelendiği takım oyunudur. Tiyatro, " Sahne tozunun yutulması " geleneğiyle insanı değerli kılan sanatların da başında gelmektedir. Bu nedenle tiyatro seyircisi olmak ayrı bir kültür gerektirir. Tiyatroyu özel kılan da herkese hitap etmiyor oluşudur. Forum üyelerinin bu konuda da fikrini almanın ve öneriler eşliğinde devam edecek bir başlık olmasını umarak, sizlerden bu başlığın altını doldurmanızı bekliyorum.
Hangi oyunları seyrettiniz? Hangi tiyatro oyunlarının mutlaka seyredilmesi gerektiğini düşünüyorsunuz?
Ben sevgili kardeşim @Agor ile zamanında seyrettiğimiz iki oyunu burada belirterek açılışı yapayım: Bir Delinin Hatıra Defteri (Erdal Beşikçioğlu), Rab Şeytana Dedi Ki
-
Cyrano de Bergerac izlerken gözlerim dolmuştu. Tavsiye ederim, klasiktir. Bir de herkesin Bir Delinin Hatıra Defteri 'ni izlemesi gerektiğini düşünüyorum.
-
ferhan şensoy orta oyuncuları tavsiye ederim. En sevdiklerimden birisi :
https://www.youtube.com/watch?v=hDf7_5XCkwM -
Brechtin Kafkas tebeşir dairesi son zamanlarda izlediğim güzel oyunlardan bir tanesiydi. İzlenilmesini tavsiye ederim.
-
Yastık Adam diye bir eser izlemiştim yıllar önce. Tadı hala damağımdadır. Aklınızda olsun.
-
Şevket Çoruh ve Murat Akkoyunlu'nun yeni oynu Bir Baba Hamlet'i izleyen oldu mu dostlar? Önerir misiniz?
-
@sacred123 Tavsiye için teşekkür ederim hocam izledim gercekten çok beğendim.Hayirli akşamlar
-
'fareler ve insanlar ' Kitabı okuduysanız zaten izlemek isteyeceksinizdir. Her seferinde ne yazık ki kıl payı kaçırıyorum oyunu izlemek mümkün olmadı ancak yorumlardan anladığım kadarı ile güzel sahneliyorlar .Bildiğim kadarı ile ekip şu an Türkiye turnesinde denk gelinirse kaçırılmaması gerekir.
-
Valla iş güç sahibi olduğumuza göre buralara bakmanın vakti geldi. Keşanlı Ali Destanı, Arturo Ui nin önlenebilir yükselişi oyunlarını izlemiştim. Tavsiye ederim. Guguk Kuşu amatör oyunculardan izlemiştim o da oldukça güzeldi.
-
Grönholm metodu, konusu bir işe talip adaylardan yalnızca bir tanesi işe alınacak. İşe alınacak kişiyi belirleme yöntemi ise alışılmışın dışında bir yöntem. Spoiler vermemek adına detaya girmiyorum ancak bizim yaşadığımız veya yaşayacağımız süreçlerle ilgili bir konusu var.
-
Şu sayfaya sanrım iş sahipleri arkadaşlar takıliyo yanlış adresteyim şimdilik ama tiyatroyu çok severim
-
"Reis bey" tavsiye edilir...
-
küçükken böyle aktiviteleri karşılayamazdık maddi olarak. o yüzden tiyatro kültürüm gelişmedi. ilginç geliyor bana . çok büyük bir eksiklik aslında.
-
Bu başlığı ihmal etmemek gerek. Yıllanmış oyunlar var ki "Bir Adam Yaratmak" gibi izlemeden olmaz diye düşünüyorum. Hâlâ sahneleniyor. Yine burada yazılmış Necip Fazıl Kısakürek'in bir diğer oyunu "Reis Bey" .
"Bir Delinin Hatıra Defteri" tek kişilik oyun, nasıl olur ki dememek gerek, tavsiye ederim.
"Piraye" yi çok merak ediyorum, izleyen varsa yorumlarını alalım.
Bu arada bulunduğunuz şehirde tiyatro seyircisinin ilgisine göre bilet bulamama ihtimaliniz olabilir. Gitmek isteyip de bir türlü bilet bulamadığım çok oyun var örneğin "Suç ve Ceza" , "Satranç" izlenilemedi. "Mikado'nun Çöpleri" ve "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye" inşallah gideceğim takipteyim Zaten özel tiyatrolar ayrıca dikkat gerektiriyor. Oyun bazlı öneriler varsa buyrun.
-
Yakın zamanda Ankara küçük tiyatroda Mehmet Akif tiyatrosuna gittim ilk perdeyi sonuna kadar izlemek bile eziyet gibiydi, oyuncular ve senaryo çok başarısızdı zaten salon 2.perdede boşaldı gidip zamanınızı ziyan etmeyin derim. Onun öncesinde ise hastalık hastası ve suç ve ceza oyunlarını izledim ankara Cüneyt gökçer sahnesinde ikisi de başarılıydı oyuncuları tebrik etmek lazım haftada en az 4 5 oyun oynuyorlar.
-
@norules Mehmet Akif'e biletim vardı, bu kötü oldu bakalım nasıl bir oyun.
-
İzleyici baya artmış, yorumlarda güzel yazalım bir kaç oynu yazdım telefona. Gitmek gerekte vakit bulamıyoruz.
-
@sınavsayar Vakit bulabilmek gerçekten zor ama ben şunu fark ediyorum mesela bir süre böyle sanatsal herhangi bir şeyden uzak kalınca hayat bunaltıyor. Kısacık da olsa insana nefes aldırdığı için zaman ayırmaya çalışıyorum
-
Kontrabas oyununu tavsiye edebilirim Ankara için. Ziraat sahnesindeyse özellikle kaçırmayın.
-
Kesinlikle Ankara Devlet Tiyatrosu'nun 'Hayvan Çiftliği' oyunu. O oyunu seyretttikten sonra diğer oyunlardan o kadar zevk almadığımı söyleyebilirim. Cimri, Eyvah Nadir, 12 Öfkeli ve Fare Kapanı da bu sezonun konu ve oyunculuk anlamında en iyi oyunlarından.