Rahip Brunson Meselesi
-
Şu adamın ismini duyduğum ilk andan beri Kutsal Damacana filmi geliyor aklıma. Papaz mapaz ne ayaksınız lan? Meselede tam olarak bu olsa gerek, adam papazım ayağına her haltı yemiş bu topraklarda. Misyonerlikte zirveye ulaşmış. Neyse dava süreci de sona erdiğine göre ona söyleyeceğim tek ve son söz: Go Home Yankey
-
papazlar ne kadar maaş alıyor?
-
@antimülakat Amerika'nın kasım seçimlerini bekleselerdi Trump baya zarar görebilirdi. Keşke bekletselerdi.
-
@antimülakat Söylentiye göre yetenekli ajanlar imam, yeteneksiz ajanlar misyoner olarak görev yaparlarmış İslam ülkelerinde, Brunson da kendince görevini yaptı gitti. Türkiye'nin son yıllarda batı dünyası ile ilişkilerindeki (batı dünyasına göre) uysal olmayan tavrı, kendince tavır ve tutum takınması, Türkiye'ye başta ekonomik alanda olmak üzere ağır bir biçimde ödetiliyor. Bazı arkadaşlar haklı bir şekilde bu kadar yaygara kopmadan dolar 6 lira olmadan bu adamı gönderseydik diyebilirler,lakin iş Brunson'la bitmiyor diye düşünüyorum. Brunson sorununun ardından S-400 konusu, Türkiye-Rusya ilişkilerinin güçlenmesi, Akdenizde doğalgaz aramalarında çıkardığımız pürüzler, Afrin-Elbab operasyonları, SDF'ye karşı çıkışımızın nedenleri, Fetö avının durdurulması, F35 teslimi, Halkbank davası gibi birçok konuda da Türkiye'nin kararlarını gözden geçirmesi gerektiği önümüze çıkartılabilirdi ve hala da çıkartılabilir. Maalesef son 300 yıldaki güçsüzlüğümüz, emperyalist devletlerin de baskılarıyla iyice kısır döngü haline gelmiş durumda.Şöyle ki; güçsüz olduğumuzdan dolayı emperyalistlerin baskısı altındayız, emperyalistlerin baskısı altında olduğumuz için de güçsüzüz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu döngüyü ahir ömrümde kırmaya çalışayım, en azından deneyeyim diye düşünmüş olabilir ki ben onun yerinde olsam ben de denemek isterdim ama ne Arap dünyası ne Türk dünyası başlarındaki kukla yönetimler sebebiyle bize yardım edebilecek durumda değiller.Hal böyle iken yek vücut olmuş emperyalist devletlerin karşısına paramparça olmuş bir kitle ile çıkmak şu dönem için uygun görülmemektedir.Peki ne yapmalıyız gelene ağam gidene paşam deyip bu devranın kendi kendine bitmesini mi bekleyeceğiz? Hayır, bence Türkiye ilk etapta ekonomik bağımsızlığını kazanmaya çalışmalı, evvela ödemeler dengesini pozitif duruma getirmeliyiz bunun için de emperyalistlerle savaş marketlerde başlamalı, bilinçli tüketici eğitimi için okullarda başlamalı. İkincisi Türkiye kesinlikle nükleer enerjiye kavuşmalı petrol bağımlılığını en aza indirmelidir. Üçüncü adım ise nükleer silah teknolojisine erişip tam anlamıyla bağımsız hale gelmektir. Lafın kısası değerli dostlar benim düşünceme göre biz batı karşısında şu an Anadolu Selçuklu devletinin durumundayız,bir yandan haçlı seferleri bir yandan iç karışıklıklar bir yandan ekonomik güçsüzlük. Bu sarmal devam ettikçe ülkemizde daha çok Brunson'lar yakalanır.Benim inancım şu ki; İnşallah yüce dedelerimizin bizlere bıraktığı bu topraklar yeni Kılıçarslan'lar çıkaracak, Barbarossa'ları nehirlerde boğacak ve batıyı karanlık çağa yeniden gönderecektir.
-
Bazen diyorsun ki bu sefer doğru bir şey yapıyoruz ama sonuna bir geliyorsun hikayenin başladığımız yer daha iyiydi diyorsun. Allah bu ülkede yaşayan iyi insanların yardımcısı olsun.
-
@agor hani diyorlar ya tipi iyide bir şeyi bozuyor bu çocuğu. O bozan şeyi bulmak lazım hocam.
-
Ne yalan söyleyeyim ''ben hiç bişey anlamadım''
-
Papaz kaçtı.