Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018
-
testte toplam 40 soru vardı acaba ondan da mı 40'da 26 yapmamız lazım barajı geçmek için yoksa klasik sorularla mı değerlendirilmeye tutulacak
-
Reel döviz kurundaki sorununun cevabı galiba %10 arkadaşlar. Az önce formülden buldum. Ben de yanlış yapmışım :))
-
Sınav kolay olduğu için çoğu kişinin yüksek alacağını düşünüyorum. Peki neye göre mülakata bırakacaklar? Bir de test kısmı bonus mu?
-
Arkadaslar sinav kagitlarinda her bir sorunun 50 puan oldugu yaziyordu. Yani zaten iki soru 100 uzerinden degerlendirilecek bence test sorulari puan olarak direkt eklenmeyecek sinirda kalma gibi durumlarda fikir olsun diye bakacaklarini dusunuyorum
-
Miktar kuramına göre para talebini hangisi etkilemez?
-
Arkadaşlar sınav tam olarak ne zaman açıklanacak belirli bir tarih var mıydı? Veyahut geçen sene ne kadar zaman sonra açıklanmış bilen var mı?
-
Hepinize geçmiş olsun. Alan kısmında test soruları mı vardı yanlış okumadıysam?
-
@beyaz02 ben de yüzde 20 şer olmak üzere 3 alanı yüzde 60 40 soruluk test bölümünü ise yüzde 40 olarak değerlendirmeye alırlar diye düşünüyorum. sadece bir tahmin tabi.
-
@metehan ben faiz dedim. Umarm doğrudur.
-
@frustration nasıl çıkardınız merak ettim. ben hala nominal kur*pf/pd den onu bulamıyorum.
-
@frustration
Bende öle yaptım inş -
@rootofallevil
Evet iktisat işletme ve hukuk 40 soru test vardı yanlış doğruyu götürmüyor
Ayrıca yine iktisat işletme ve hukuk klasik sorular vardı -
@metehan peki test soruları zorunlu muydu?
-
@rootofallevil
Tabi cevaplaman lazımAma klasik sorularda ki usul şöyle 5 6 tane soru var istediğin iki tanesini yapıyorsun
Daha fazla yaparsan en yüksek puanlı sorun iptal oluyor -
@sdf formül şu şekildeymiş: nomimal kurdaki değişme=reel kurdaki değişme+{yurtiçi enflasyon oranı-yurtdışı enflasyon oranı)
0,3=x+(0,2-0,02)=>x=0,102(yani reel kurdaki değişim) reel döviz kuru başlangıç olarak 1 alınıyor ve 0,102 değişim yüzde 10,2 değişime tekabül ediyor. Formülü tam yazamadım ama değerleri yerine koyunca böyle çıkıyor. -
geçmiş olsun.sınava başvurmadım.hata mı yaptım acaba... neyse.sağlık olsun.seneye yine açar inşallah.
-
@frustration bu formüle göre x=%12 çıkıyor
-
@ff inşallah %12 dir de nasıl buldun bu formüllerden hiçbişey anlamadım hocam çok karışık görünüyor
-
@sdf Bilmiyorum olabilir yanlış yapmışsam. Ama ben de %12 yaptım. İnşallah yüzde 12olur
-
@frustration %30-%20+%2=%12