erken uyanamama sorunu :/
-
Allah aşkına bana bir çözüm önerisinde bulunun 10 tane 1 er dakika arayla alarm kurdum yıne uyanamadım alarmları ne ara kapattım onu bıle hatırlamıyorm 7 saatten falan uyumak ıstemıyorm ama bir türlü çözüm bulamadım. Kendime gore bır program yapıyorm ama zamanında baslayamadıgım ıcın tüm motivasyonum kayboluyo
-
@abd94 telefonu uzanamayacağın kadar ama duyacak kadar da yakına koy. Bilmece gibi oldu ama umarım anlatabilmişimdir.
-
@osman-paşa, içinde söyledi: erken uyanma sorunu
@abd94 telefonu uzanamayacağın kadar ama duyacak kadar da yakına koy. Bilmece gibi oldu ama umarım anlatabilmişimdir.
*Uzanamayacağın kadar uzağa
-
@osman-paşa bu gece dediğinizi yaptım hocam ama alarmları nasıl kapattım onu dahi hatırlamıyorm
-
*uyanamama
-
@arven16 aynn kardeşim konuyu actıktan sonra farkettım
-
@abd94 kilo problemi varsa cevap değişir ama yoksa bir kaç gün art arda erken uyanmak bu işi çözebilir. Yeterli gelmezse akşamları düzenli yürüyüşte etkili olacaktır.
-
@aliveli Zayıfım hocam ama bu durum bir değişikliğe neden olmazsa aksam yarım saatlık bır yürüyüş gerçekleştirerek deneyeceğim önerinizi
-
@abd94 hocam bi kan tahlili yaptırıp baktırabilirsiniz önemsenmeyen şeylerin altında başka önemli sorunlar yatıyor olabilir örneğin ;demir eksikliği,b12 eksikliği vs yorgun hissetmenize yataktan kalkamamanıza neden de oluyor olabilir
-
@abd94 Geceleri 11-2 arası mutlaka uyuyor olman lazım, bir yerde okumuştum. Çay kahve gibi kafein içeren içecekleri de en geç akşam 4-5 gibi kesersen iyi olur. Akşam yemeğini hafif geçiştirip, erkenden halletmeye çalış. En azından yatmadan 3 saat önce su vs. dışında bir şey yememeye çalış. Havanın aydınlandığı saatte uyanacak şekilde kalkarsan daha iyi olur hava 7'de aydınlanıyorsa ona göre yat. Bildiğim kadarıyla uyku düzenin her 1 buçuk saatte bir yenileniyor ve uyku hormonu tekrardan salgılanıyormuş. Yani 1 buçuk saatin katları kadar uyumaya çalış. Sleepytime diye bir uygulama var hangi saatte uyanmak istediğini yazıyorsun ona göre sana hangi saatlerde yatmak gerektiğini söylüyor. Beslenmeden kaynaklı da olabilir bu durumun ama Karatay gibi ekmek yok demeyeceğim
-
@abd94 ben de hep 6.30 da uyanıp uyamayacağım derim ama hiç yapamam.6.30 da uyansamda yaptığım okumalardan verim alamıyorum. O yüzden en iyi çözüm uykuyu aldıktan sonra akıl uykuda kalmadiktan sonra çalışmaya başlamak bence.
-
Gece aç karnına ve kalsiyum içeren bir şey yemeden çinko+b6(b kompleks de olur)+magnezyum içersen sabah çok zinde ve uykunu almış bir şekilde uyanırsın. Bunları doktora yazdırabileceğin gibi sporcu besin destekleri satan yerlerden de sipariş edebilirsin. ZMA diye de aratabilirsin.
-
Bu sorun üzerine epey kafa patlatmış biri olarak;
Öncelikle sorunun psikolojik mi günlük faktörler mi yoksa fizyolojik (B12 eksikliği, kansızlık , uyku hastalıkları vs) mi olduğunu çözmek lazım ki bu işin en zor kısmı zaten.Bence izlenmesi gereken yok ilk olarak günlük faktörleri değiştirip sonuca bir bakman.Eğer çıktı alamıyorsan diğer olasılıklar üzerine yoğunlaş.
-Zinc (max 30gr) + Magn(400-500Mg). + B12 karışımını yatmadan almak sana kaliteli bir uyku sağlayabilirken, uykunu çok derin geçirmene de sebep olabilir.Ama denemeni tavsiye ederim.
-Şu sıralar biraz "gündem supplementi" olsa da Coenzyme Q10 takviyelerine en az 2 ay olmak üzere şans vermek de bir opsiyon
-Bence en önemlilerinden biri yatmadan min. 4 saat önce yemek aktivitesini kesmek ve su dışında başka bir şey tüketmiceksin.Nedeni de sen geç saatte yemek yediğinde ve uyuduğunda vücudun sinidirime devam ettiği için uykuda bunu yapmak vücut için çok daha yorucu olup uyku kaliteni düşürecektir.
-Uyuduğun yer zifiri karanlık ve sessiz olmalı buna dikkat et. Telefonunu yatmadan önce uçak moduna al. Alarmy diye bir program var bu programda alarmda matematik problemi çözmen veya bir şeyin resmini çekmen gerekiyor, erteleme opsiyonunu kaldırabiliyorsun ayrıca, senin açından yararlı olur.
-Günlük makro alımlarına dikkat et, özellikle kaliteli protein ve carb kaynaklarını araştırarak, glisemik endeksi düşük gıdalara yönel.
-Alışık olduğun uyku saatinden 1 saat öncesinde kitap okumaya başla, böylece daha rahat uyursun.
-Kafein tüketimine dikkat et. C vitamini tüketimi arttır ama sakın karma vitamin complexlerinden alma. C vitamininin fazlası idrarla atılabiliyorken A,D,E,K vitaminlerinin fazla alımı yorgunlukta içinde olmak üzere yan etkilere sebep olabilir.
-Sporu haftada 3-4 kez yapmaya çalış.
-
@rochas elinize emeğinize sağlık hocam
-
Dostum yatmadan döner sipariş et karnını iyice doyur ayranı basss zaten bi yorgunluk çöker yatarsınn.
-
@rochas, içinde söyledi: erken uyanamama sorunu
Bu sorun üzerine epey kafa patlatmış biri olarak;
Öncelikle sorunun psikolojik mi günlük faktörler mi yoksa fizyolojik (B12 eksikliği, kansızlık , uyku hastalıkları vs) mi olduğunu çözmek lazım ki bu işin en zor kısmı zaten.Bence izlenmesi gereken yok ilk olarak günlük faktörleri değiştirip sonuca bir bakman.Eğer çıktı alamıyorsan diğer olasılıklar üzerine yoğunlaş.
-Zinc (max 30gr) + Magn(400-500Mg). + B12 karışımını yatmadan almak sana kaliteli bir uyku sağlayabilirken, uykunu çok derin geçirmene de sebep olabilir.Ama denemeni tavsiye ederim.
-Şu sıralar biraz "gündem supplementi" olsa da Coenzyme Q10 takviyelerine en az 2 ay olmak üzere şans vermek de bir opsiyon
-Bence en önemlilerinden biri yatmadan min. 4 saat önce yemek aktivitesini kesmek ve su dışında başka bir şey tüketmiceksin.Nedeni de sen geç saatte yemek yediğinde ve uyuduğunda vücudun sinidirime devam ettiği için uykuda bunu yapmak vücut için çok daha yorucu olup uyku kaliteni düşürecektir.
-Uyuduğun yer zifiri karanlık ve sessiz olmalı buna dikkat et. Telefonunu yatmadan önce uçak moduna al. Alarmy diye bir program var bu programda alarmda matematik problemi çözmen veya bir şeyin resmini çekmen gerekiyor, erteleme opsiyonunu kaldırabiliyorsun ayrıca, senin açından yararlı olur.
-Günlük makro alımlarına dikkat et, özellikle kaliteli protein ve carb kaynaklarını araştırarak, glisemik endeksi düşük gıdalara yönel.
-Alışık olduğun uyku saatinden 1 saat öncesinde kitap okumaya başla, böylece daha rahat uyursun.
-Kafein tüketimine dikkat et. C vitamini tüketimi arttır ama sakın karma vitamin complexlerinden alma. C vitamininin fazlası idrarla atılabiliyorken A,D,E,K vitaminlerinin fazla alımı yorgunlukta içinde olmak üzere yan etkilere sebep olabilir.
-Sporu haftada 3-4 kez yapmaya çalış.
Yenş canan karatay
-
Valla dönemsel olduğunu düşünüyorum. Herkes dönem dönem uyumama problemi yaşıyor. Benim önerim gözleri yoracak bir şey yapmanız. Ya ağır bir kitap okuyun, makalede olabilir. Ya da bilgisayar karşında bir film açın tabi bilgisayarı da otomatik kapatmaya ayarlayın, ne ara uyuduğunuzu anlamazsınız bile. Bir de bunları yaparken diğer sıkıntılarınızı düşünmeyin.
-
@rochas arkadaşımızın önerdiği alarm programını sabah erken kalkmak ısteyıpte kalkamayan herkese öneriyorum bugün ilk defa denedim ve sonuç olumlu oldu