29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!
-
Temeli büyük Türk milletinin ve onun kahraman evlâtlarından mürekkep büyük ordumuzun vicdanında akıl ve şuurunda kurulmuş olan Cumhuriyetimizin ve milletin ruhundan mülhem prensiplerimizin bir vücudun ortadan kaldırılması ile bozulabileceği fikrinde bulunanlar, çok zayıf dimağlı bedbahtlardır. Bu gibi bedbahtların, Cumhuriyetin adalet ve kudret pençesinde lâyık oldukları muameleye maruz kalmaktan başka nasipleri olmaz. Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Ve Türk milleti emniyet ve saadetinin kefili olan prensiplerle medeniyet yolunda, tereddütsüz yürümeye devam edecektir.
Mustafa Kemal Atatürk
-
@onuktekin 95 yıl sonra misvak ve türevlerinin, fatih tezcanların olduğu bir ülke de bulduk kendimizi. Hala az da Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk arasındaki bağı bilen kişi olması oldukça güzel.
-
..........
-
https://www.youtube.com/watch?v=wQPtkbAiRrU cumhuriyet bayramımız hepimize kutlu olsun
-
Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi: "Cumhuriyet ve gereklerini yüksek sesle anlatınız ve onu kalplere yerleştirmek için hiçbir fırsatı ihmal etmeyiniz."
Cumhuriyetimizin 95'inci Yılı Kutlu Olsun -
"Tam bağımsızlık demek, elbette siyaset, maliye, ekonomi, adalet, askerlik, kültür gibi her alanda tam bağımsızlık ve özgürlük demektir. Bu saydıklarımın herhangi birinde bağımsızlıktan yoksunluk, ulus ve yurdun gerçek anlamıyla bütün bağımsızlığından yoksunluğu demektir."
Mustafa Kemal Atatürk29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.
-
"Bakanlar Kurulunun her gün temelsiz bir takım nedenlerle düzenli çalışmaktan alıkonulduğunu görünce, uygun zamanını beklediğim bir düşünceyi uygulamaya sıra geldiğini anladım. Kemalettin Sami ve Halit Paşa'ları akşam yemeğine çağırdım. İsmet Paşa ile Milli Savunma Bakanı Kâzım Paşa'ya ve Fethi Bey'e de benimle gelmelerini söyledim. Çankaya'da beni görmek için bekleyen Rize Milletvekili Fuat ve Afyon Milletvekili Ruşen Eşref Beyleri de yemeğe alıkoydum.
Yemek yenirken, "Efendiler, yarın Cumhuriyet ilân edeceğiz!" dedim."
(Nutuk)
Başbuğ Atatürk
Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun. -
"Efendiler yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz "
-
YAŞASIN CUMHURİYET!
-
"Egemenliğine doğrudan doğruya sahip olmanın kıymetini pek iyi anlayan ve pek iyi bilen millet, bu mukaddes egemenliğine karşı baş gösterecek her tehlikeyi kahredecektir. " Mustafa Kemal Atatürk
Cumhuriyet varolsun! Bayramımız kutlu olsun! -
"Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir."
"Tarihten silinmek istenen bir milletin intikamıdır."
"Ey yükselen nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz."
Mustafa Kemal ATATÜRK1921 Anayasası/Madde 1.- (Değişik : 29.10.1339 (1923) ) Hâkimiyet, bilâ kaydü şart Milletindir. İdare usulü halkın mukadderatını bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına müstenittir. Türkiye Devletinin şekli Hükümeti, Cumhuriyettir.
1924 Anayasası/Madde 1.- Türkiye Devleti, bir Cumhuriyettir.
1961 Anayasası/I. Devletin Şekli
MADDE 1.- Türkiye Devleti, bir Cumhuriyettir.1982 Anayasası/I. Devletin Şekli
MADDE 1.– Türkiye Devleti, bir Cumhuriyettir.