29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@albertcamus Allah razı olsun hocam. Sınav zamanı (bilinçli olarak) moral bozacak kişiler Hep çıkıyor, biliyorum. Ama bunu beklemiyordum. Çalışmaya devam edeceğim, teşekkür ederim.
-
@eylembilim yok hocam ya o kadar kişi yoktur. Siz aynen çalışmaya devam edin birçok kişi sırf denemek için giriyor. Sakın moral bozmayın vakit çok az kaldı. İsterse 1 milyon kişi girsin. Çalışana hiçbir şey zor değil. Kazanacaksınız Allah'ın izniyle. Biraz daha dayanın. Bırakın moral bozmaya çalışanlar kendi kendine konuşsun. Onlar konuşur biz gece gündüz çalışırız. Unutmayın Moral bozan insanların temel bir özelliği vardır: kibirleri ve makam sevdası. Bizim gibi garibana ses mazluma nefes olmak isteyenler ise daha farklıdır onlardan. O yüzden o moral bozanlar hep kaybetmeye mahkumdur...
-
@mehmetemir bu yazılanları okuyunca ben ve eminim birçok kişi daha da umutlandı:) fedakarlık daha güçlüymüş.sağolun.. Adaletli+fedakar olanları görürüz inşallah ilk 300de teşekkür ederim..
-
@eylembilim umudunuzu kaybetmediğiniz sürece Allah yardım eder..
Sakın bırakmayın arkadaşlar..
Emin olun o moral bozanlar yazdıklarımızı okuyorlar. Okusunlar. Onlar da devam etsin moral bozmaya..Ama şunu unutmasınlar bize asgari ücret dahi verseler biz vatanımızda bayrağımızın dalgalandığı her yerde göreve hazırız..
Ne için mi?
Bir mazlum, bir garibanın yüzünün gülmesi ve adaletin tecellisi için..kalın yazıNe kalın yazıolur kalın yazıarkadaşlar kalın yazıson kalın yazı1.5 ay kalın yazıbırakmayın kalın yazıben kalın yazıinanıyorum kalın yazıhepimiz kalın yazıkazanacak kalın yazıhepimiz kalın yazımutlu kalın yazıolacaz
Hayırlı sabahlar
-
NE OLUR ARKADAŞLAR SON 1.5 ay BIRAKMAYIN, DAYANIN..
ben inanıyorum hepimiz kazanacak hepimiz mutlu olacaz İnşAllah -
Merhaba. Herkese kolay gelsin. Tan Tahsin Zapata Borçlar Hukuku kitabının sonundaki soruları çözüyorum. Bazı sorularda doğru kabul edilen şıklardaki bilgiler konu anlatımındaki bilgilerle çelişiyor gibi geldi. Çözen arkadaşlar fikir paylaşırsa sevinirim
Şimdiden teşekkürler. -
@mehmetemir, içinde söyledi: [29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı](/post/
Üstü çizili metin377245)Arkadaşlar idare
- liste madde hukukunda size söylediğim kanunların özetini bu site çıkarmış. Allahİtalik yazı razı olsun onlardan mutlaka bakın:
Belediye Kanunu Özet Ders[bağlantı metni](link url) Notu
https:// ekonomihukuk. com/ anayasa-hukuku/belediye![alt metni](görsel[bağlantı metni](link url) url)-kanunu-ozet-ders-notu/Kamulaştırma Kanunu Özet Ders Notu
https:// ekonomihukuk. com/ anayasa-hukuku/kamulastirma-kanunu-ozet-ders-notu/Yapı Denetim Kanunu Özet Ders Notu
https:// ekonomihukuk. com/ anayasa-hukuku/yapi-denetim-kanunu-ozet-ders-notu/Kadastro Kanunu Özet Ders Notu
https:// ekonomihukuk. com/ anayasa-hukuku/kadastro-kanunu-ozet-ders-notu/ -
Arkadaşlar youtube göksel gürsel diye bir kanal var. Kendisi görsel düşünme ve not alma üzerine, zihin ve kavram haritaları üzerine güzel teknikler veriyor. Açıkçası benim işime yaradı. Görsel hafızanızı güçlendirmek ve biraz daha taktikle işi yürütmek isterseniz bakabilirsiniz.
-
@pecheur Hocam bende çözdüm ama ben onu değil de şunu farkettim kitap sonundaki sorular çok aşırı ayrıntı sormuş.
Yani bir çok soru hem çok uzun hemde baya zor. Gerçekten çok özenerek hazırlamış hoca sağolsun ama size sorularından çok harika anlatımını tavsiye ederim...
-
@mehmetemir İlginiz için çok teşekkür ederim. Konu anlatım tarzı benim de hoşuma gitti. Özellikle sıkmamaya çalışmış. İyi günler
-
Arkadaşlar bunu mutlaka bilin tüm idare sorularında sormuşlar:
Meclis Mülki amire yollama süresi
İl genel meclisi 5
Belediye meclisi 7
Büyükşehir belediye meclisi 7Meclis Mülki amirin geri gönderme süresi
İl genel meclisi 7
Belediye meclisi 5
Büyükşehir belediye meclisi 7Meclis Karara dava hakkı
İl genel meclisi vali 60 gün
Belediye meclisi belediye başkanı 10, vali 60 günBüyükşehir belediye meclisi hem vali hem belediye başkanı 60
-
Arkadaslar Monopol Idari hakimlik icin yakın zamanda bir deneme çıkarmıştı alıp çözen var mı? Tavsiyeye gore alcam
-
@mehmetemir artık valinin dava açma hakkı yok diye biliyorum
-
@mehmetemir ve belediye meclisleri başkana yollarken de herhangi bir süre yok. ama başkan meclise yollarken süre var. il genel meclisinin kararlarına karşı vali dava açamıyor çünkü valinin gönderdiği kararlara karşı meclis ısrar edemşyor artık. vala sadece encümen kararlarına 10 gün süresinde idari yargıya dava açabiliyor
-
@mehmetemir hocam müsadenle toparlayayım affına sığınarak.
il genel meclisi (5gün)vali
vali(7 gün)il genel meclisi
kesinleşen karara vali dava açamazbekediye meclisi(süresiz)belediye başkanı
belediye başkanı(5gün) belediye meclisi
meclis ısrar ederse 10 gün de idari yargıaya beldiye başkanı başvurabilir.
belediye başkanı (7gün)vali
vali idari yargıya başvuramazbüy. bel. mec (süre yok)büy. bel baş.
başkan(7 gün) meclise . başkan 60 gün de idarş yargıya başvurabilir.
başkan (7 gün) valiye.bütün bunların hepsinde kararlar mecliste son olarak alındıklarında kesinleşir. ancak valiye gönderilmeden yürürlük kazanmazlar
-
arkadaşlar serbest meslek erbabı iş yeri açtığında fakat faliyete başlamadığında yine de işe başlama belirtisi olarak kabul ediliyor mu?
-
Arkadaşlar Themis-Zehra hocanın anayasa-idare-idari yargı kitapları kurum sınavları için de uygun mudur? Hem idari hakimlik hem kurum sınavları için çalışacağımda hakimlik kampı mı alsam ? bi yardımcı olur musunuz?
-
@toranj estağfirullah ağzınıza sağlık hocam o zaman bazı kitaplarda hala bu değişiklik yok ne yazık ki..
Bir bilmediğimi daha öğrettiniz Allah razı olsun..arkadaşlar doğrusu şöyle olacak:
İl Genel Meclisi kararları kararın alınmasından itibaren en geç 5 gün içinde Vali’ye ulaştırılır. Vali 7 gün içerisinde hukukilik denetimini gerçekleştirip aykırılık bulduğu kararları geri gönderebilir. Bu arada valiye gönderilmeyen kararlar yürürlüğe girmeyeceği gibi, vali tarafından yeniden görüşülmesi istenmeyen kararlar ise kendiliğinden kesinleşecektir.
İl genel meclisinin bu geri göndermeye direnmesi söz konusu değildir. Direnmeye ilişkin durumlar il encümeninde vardır. Özellikle bu ayrıma dikkat etmek gerekir. Bunun dışında dikkat edilmelidir ki valinin onayından geçmeyen bu karar istenildiği çoğunlukla kabul edilirse edilsin her zaman vali tarafından yeniden geri gönderilebilecektir. Dolayısıyla vali mutlak veto hakkına sahiptir. Dava açmasına zaten gerek yoktur doğal olarak zaten açamaz da..İl Encümeni kararları valiye iletildikten sonra vali bu kararın kanun, tüzük, yönetmelik ve il genel meclisi kararlarına aykırı olup olmadığını inceler. Bu inceleme yetkisi bir hukukilik incelemesidir. Vali bu incelemede bir aykırılık tespit ederse bir sonraki ilk toplantıda yeniden görüşülmesi üzere geri gönderebilir. Buna rağmen Encümen kararında ısrarcı olduğu vakit o karar kesinleşir.
Bu vakitten sonra söz konusu kararın hukuka aykırılığı konusundaki tutumunu devam ettirmek isteyen vali öncelikle idari bir yürütmeyi durdurma kararı alır ve 10 gün içinde Danıştay 1. daireye iptal davası ile başvuru yapıp derhal yürütmenin yargısal kararla durdurulmasını ister. Danıştay yürütmeyi durdurma istemi kararı haricinde iptal kararını başvurudan başlayarak 60 gün içinde karara bağlar.Bu iki yapı dikkate alındığında İl Genel Meclisi üzerinde Vali’nin mutlak bir söz hakkı var iken Encümen üzerinde böyle bir durum söz konusu değildir. Encümen örgütünün daha bağımsız bir yapıda olduğunu söylemek abes olmayacaktır.
Belediye Meclisi kararları ise başkana yollarken de herhangi bir süre yok ama başkan meclise yollarken süre var bu süre normal belediyelerde 5, büyükşehir belediyelerinde 7 gündür. Vali belediye meclisi kararlarına karşı da dava açamıyor AYM iptal etti çünkü açabileceği halleri.
ARKADAŞLAR BU KONULAR KARIŞIK OLDUĞU İÇİN BİRÇOK KAYNAKTA YANLIŞ YER ALIYOR. @toranj KARDEŞTEN ALLAH RAZI OLSUN DOĞRUSU BUNLARDIR. HAKKINIZI HELAL EDİN...
-
@toranj Serbest Meslek Erbabı için işe başlamanın belirtileri aşağıdaki gibidir:
Muayenehane, yazıhane, atelye gibi özel işyerleri açmak,
Çalışılan yere mesleki faaliyette bulunulduğunu ifade eden tabelalar ve levhalar asmak,
Her ne şekilde olursa olsun devamlı olarak mesleki faaliyette bulunduğunu gösteren ilanlar yapmak,
Serbest olarak mesleki faaliyette bulunmak üzere mesleki bir birlik veya mesleki bir odaya kayıt yaptırmak, (Bu şekilde birlik veya odaya kayıt yaptıranlar herhangi bir nedenle mesleki faaliyet yapmayacak ise bu durumu vergi dairesine bildirmek zorundadır.)
Yukarıdaki hallerin mevcudiyeti halinde vergi uygulamaları açısından serbest meslek erbabı işe başlamış sayılmaktadır.
-
@walterbishop Hocam sizin soru benim uzun yazı arasında kalmış hakkınızı helal edin..
Hocam hakimlik sınavı diğer kurum sınavlarındaki anayasa ve idareden daha zordur. Bu yüzden hâkimlik kitapları bütün kurum sınavlarında işe yarar. Siz dilediğiniz alın themis de güzel ben monopol almıştım monopol de güzel
Hakimlik kampını inceleyemedim maalesef