TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI
    aralık 2018 i̇dari yargı hakimliği
    280
    3899
    911051
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • C
      cenk Son düzenleyen:

Önceki idari hakimlik sınavına giren, ya da önceki sınavları takip eden arkadaşlar, bu sınav icin nasil bir baraj olabilir acaba.
      Tahmini kaç net yapanlar, ilk 300'e girebilir. Her bölümden bir yanlış yapsak ki, oldukça zor görünüyor. Bu durumda 10 yanlışa kadar gidilebilir. 60 doğru ile mülakata kalınabilir mi?
      Genel kültür, genel yetenek ortalamasıni da 8 - 10 yanlış varsayarsak.

O 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • A
        atabey27 Son düzenleyen:

vergi hukuku ve vergi usulü hangi kaynaklardan çalışıyorsunuz arkadaşlar?
        bir türlü oturtamadım ben 😕

O 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • O
          olursaolur @atabey27 Son düzenleyen:

@atabey27 vergi usul icin mutlaka 213 sayılı vuk yi okuyalım.onun dışında vergi icin sertkan erdurmaz in konu anlatimli kitabi var iyi oldugu soyleniyor açıkçası elimde var diye ben themis maliye kitabinin vergi ile ilgili bolumleriyle yetindim uzerine justice in vergi sorularını çözdüm bir de matrah i çözdüm bir sıkıntım kalmadi size de bahsettiklerimi tavsiye ederim kolay gelsin şimdiden

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
          • O
            olursaolur @cenk Son düzenleyen:

@cenk 60 doğru ile mülakata kalmak imkansız gibi bisey dostum en son sinavda 53+25 le 600 e girilmişti simdi ilk 300 olcak 82 83 den aşağısı bana çok girer gibi gelmiyor tabi diğer şartlar sabitken.yine de sinavin zorluğu belirler +2 -2 gidip gelebilir

I vamos 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • I
              ironi @olursaolur Son düzenleyen:

Arkadaşlar maliyeyi nasıl hangi kaynaktan çalışıyorsunuz? Elimde analiz maliye var fakat sanki sınav için, bi sürü gereksiz ayrıntıyla dolu. Hangi konulara çalışmalıyız maliyede en azından sonuç odaklı gideyim.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • vamos
                vamos @olursaolur Son düzenleyen:

@olursaolur Arkadaş 60-22 / 60-20 demek istemiş zaten 🙂

O 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                • O
                  olursaolur @vamos Son düzenleyen:

@vamos kusura bakma dostum geç saatlerde bakmıştım yanlış algilamisim

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                  • A
                    antepli.27 Son düzenleyen:

Kanuni süre geçmesine rağmen beyanname verilmemesi durumunda hangi tarf usulü uygulanır? Yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar?

Mehmetemir 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                    • Mehmetemir
                      Mehmetemir @antepli.27 Son düzenleyen:

@antepli-27 Resen tarhiyat diye biliyorum inşAllah yanlış hatırlamıyorumdur 😊

Allah, sürecin sonunda tüm kardeşlerimizin yüzünün güldüğü sınav sonucunu herkese nasip etsin İnşAllah...
                      Dualar tüm kardeşlerimiz için...

A dnztrkn 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                      • J
                        James Buchanan Son düzenleyen:

devlet denetleme kurulu, hsk'yı denetleyebilir mi?

N J 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                        • A
                          antepli.27 @Mehmetemir Son düzenleyen:

@mehmetemir Şimdi baktım.Kanuna göre(Vuk md 30)resen tarhiyat ama kitaba göre idarece tarh.. Herhalde kanunu baz almak daha doğru olacak 😊

C 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                          • N
                            numerusclauses @James Buchanan Son düzenleyen:

@james-buchanan ddk nın denetleme yetkisinde yargı organları kapsam dışı bırakılmış ancak hsk idari bir kurum olduğundan denetleyebilir diye düşünüyorum

J 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                            • J
                              James Buchanan @James Buchanan Son düzenleyen:

@james-buchanan, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

devlet denetleme kurulu, hsk'yı denetleyebilir mi?

@Mehmetemir

• J
                                James Buchanan @numerusclauses Son düzenleyen:

@numerusclauses bana da öyle geliyor. teşekkürler.

• Mehmetemir
                                  Mehmetemir @James Buchanan Son düzenleyen:

@james-buchanan arkadaşlar

DDK’nın yargı ve Meclis dışında denetlemediği alan yoktur. Son düzenlemeler ile askeriyeyi de denetler hale gelmiştir.

HSK işe yargı organı değil yürütme organında yer alan bir idari organdır. İdari bir mercidir. Başkanı Adalet bakanıdır, yargısal merci değildir dolayısıyla DDK denetimine tabidir.

Allah, sürecin sonunda tüm kardeşlerimizin yüzünün güldüğü sınav sonucunu herkese nasip etsin İnşAllah...

Mehmetemir 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                                  • Mehmetemir
                                    Mehmetemir @Mehmetemir Son düzenleyen:

Arkadaşlar hala birçok test DDK’nın askeri, yargı ve Meclis dışında denetlemediği alan yoktur diyor.

Ancak temmuzda çıkan CBK'lar ile askeriye de DDK'nın kapsamına alınmıştır. Dikkat edelim...

yani güncel düzenleme:
                                    DDK’nın yargı ve Meclis dışında denetlemediği alan yoktur.

Mehmetemir S 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                    • C
                                      confutatis @antepli.27 Son düzenleyen:

@antepli-27 Resen vergi tarhi yapılır. Kanuni süresi geçtikten sonra kendiliğinden verilen beyannamede resen tarh edilir. İdarece tarhiyat 29 ve 30. Madde dışında yani ikmalen ve resen tarh dışında kalan işlere yapılır ve yoklama fisine dayanir. Yani kaynağı yoklama fişi olur. Ayrıca kendiliğinden verilen beyannamede vergi ziyai cezasi yuzde 50 olarak uygulanır. Normal durumlarda vergi ziyai cezasi 1 kattır. Kaçakçılık kapsamındaysa 3 kattır. vergide indirim kapsaminda (vuk 376) vergi ziyai birinci cezada 1/2, devam eden cezalarda 1/3 olarak uygulanir. Hatirlarsaniz usulsuzluk ve özel usulsuzluk cezalari eskiden 1/3 indirime tabiydi. yeni düzenleme ile bu oran 1/2 ye düşürüldü. ancak indirim için 1 ay icinde odeme şartı var. Yada teminat gosterilmesi halinde 3 ay. Ozel usulsuzluk cezalarinin 1/3ten 1/2ye indirilme sebebiyse bu cezalarin tarhiyat oncesi uzlasma kapsindan cikarilmasidir. Tarhiyat sonrasi uzlasmada zaten eskiden beri sadece ver aslı ve vergi ziyai uzlaşmaya konu oluyor.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. Bugün yarına dünle beslenerek yol alır. Bertolt Brecht

A 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
                                      • Mehmetemir
                                        Mehmetemir @Mehmetemir Son düzenleyen:

ARKADAŞLAR, hayırlı akşamlar..

Borçlar genelden tan tahsin zapatadan ve testlerde karşılaştığım sorulardan çıkardığım kendi özetim...

Az kaldı arkadaşlar dayanın İnşAllah...

Ben inanıyorum hepimiz kazanacaz ve adalet dağıtacaz inşAllah...

Allah garibana ses, mazluma nefes olmak isteyenlerin yardımcısıdır..

https://drive.google.com/open?id=1I3mXd8RgxRm8hYoMZua22_2qtCbjKT_H

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 4
                                        • S
                                          su_23 @Mehmetemir Son düzenleyen:

@mehmetemir Bir de iştirakler denetimi dışında diye biliyorum ☺️

• F
                                            FC Real GDP @James Buchanan Son düzenleyen:

@james-buchanan hocam ben de en az 200 ibfli olur diyorum.

Ancak fikirdir varlığın, gerisi et ve kemiktir bir yığın.

• 1
                                            • 2
                                            • 62
                                            • 63
                                            • 64
                                            • 65
                                            • 66
                                            • 194
                                            • 195
                                            • 64 / 195
                                            • İlk ileti