2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)
-
@merasim34 yok hocam yok baska bir tarih kalmış benim aklımda 7 Aralık filan yazmıyor
-
@smithayran evet bende hatırlamıyorum tarih sınav 22 aralıktaysa muhtemelen 15 inden önce zor bence.
Hangi alım hatırlayamadım 4 gün önce açıklanmış. -
@merasim34 @smithayran teşekkürler arkadaşlar. O kadar geç açıklanmaz inşaallah da en azından hak kazanıp kazanamadığımızı öğrenip ona göre davranırız.
-
2015 bankacılık uzman yar. Soruları
HUKUK- Mutlak eşitlik- nisbi eşitlik tanımı, farkı
2)İptal davası ve tam yargı davası tanımı farkları
3)Ceza hukukunun zaman bakımından uygulanması nedir
4)Borçlar Hukukunda kusursuz sorumluluk halleri nedir açıklayın
5)Medeni Hukuktaki fiil ehliyeti nedir kısaca açıklayın
6)İcra İflas Hukukunda Hazci Caiz Olmayan unsurlar nedir
7)Aşağıdakileri kısaca tanımlayın:
Ademi merkeziyetçilik, Kanuni hakim güvencesi, Ceza Hukukundaki mülkilik ilkesi, Borçtan aciz belgesi, Gabin, Ölüm karinesi.
İKTİSAT-MALİYE
- Arz ve talep denklemi verilmiş. Denge fiyatı ve miktarı, tüketici-üretici rantı ek vergi konması halinde toplam refah kaybı istenmiş
2)Çevre kirliliğine karşı çözümlere ilişkin... Pigou'nun vergileme çözümünü grafikle açıklayın.
3)Para pol.araçları nedir açıklayın
4)Deflayonist açık nedir grafikle açıklayın. Kamu harcamaları ve transfer harcamalarının çözümdeki etkisini açıklayın
5).... (Birkaç satırdan sonra sorunun özeti:).. Devlet bankacılık sektörüne müdahale etmektedir. Buna göre bankacılık sektörü bir kamu malı sayılabilir mi.
6)Piyasa ekonomilerinde tekelle ilgiliydi.
MUHASEBE
-
50 puanlık monografi-- yevmiye kaydı açılış kaydı dönem sonu kayıtları gelir tablosu bilanço
-
Mali analiz oranları ile ilgili 20 problem sorusu
3)sermaye kar dağıtımı ile ilgili~ 15 puanlık
4)Döviz cinsinden bankaya açılan hesap sonucu dönem sonunda alınan faizle ilgili kayıt 15 puanlık
5)Tanımlar( özün önceliği, dönemsellik, ihtiyatlılık, kesin hesap nazım hesap) 15puan
İNGİLİZCE
10ar cümle (ing-tr) (tr-ing) çevirisi vardı..
-
Başvuruyu nasıl geri çekiyoruz?
-
@felix-felicis kurumla görüşürseniz yardımcı olurlar belki
-
@felix-felicis zaten başvuru süresi geçti, geri çekseniz de yerinize kimse başvuramaz, eğer ki bunu düşünüyorsanız
-
@generalgeneral Başvuru süresinin geçmesi önemli değil. Bir sıralama yapılacak ben çekersem giremeyecek puanda bir kişiye sıra gelecek. Yani sırf ben başvuruyu çekecem diye insanlar yeni başvuru yapmaz
-
İşletmeye nereden çalışıyorsunuz? Yasin Çoban'ın içindekiler bölümüne baktım ama sınav konuları ile alakasız görünüyor.
-
@felix-felicis doğru diyorsunuz ben sanki liste belli olmuş çoktan gibi konuştum bir an
-
@felix-felicis ve neden geri çekiyorsunuz ?
-
@generalgeneral ne alakası var adam benim yerime bi başkası girsin diyor
-
@awerty1453 "doğru diyorsunuz ben sanki liste belli olmuş çoktan gibi konuştum bir an"
diye yazmıştım zaten olayı yanlış anladığımı belirtir şekilde siz yorum yapmadan önceki yorumumda
Sanırım görmediniz. -
@generalgeneral Hocam kpss den beri çalışamadım. İl göçte gelince ikisine yetemeyeceğimi düşündüm. Bddk tabii ki daha iyi ama olması yüksek olan ihtimali seçmek zorundaydım.
-
Kpss muhasebeden anca 18 net alabilmiş biri olarak sınavdan önceki son 5 gün muhasebe tekrar etsem 60 geçilebilir mi bankacilicik uzman yardımcılığı sınavı için? O zamana kadar diğerlerini bitirebilirim anca da:(
Ayriyetten sınavda zaman sıkıntısı oluyor mu , hızlı olmamızı gerektiren durumlar oluşabilir mi? -
@sdinc94 5 gün kötü süre değil, denemeye kesinlikle değer. Kaldı ki temeliniz de var.
-
@sdinc94 sınavda zaman sıkıntısı yok,5 gün muhasebe için yeterli bir süre olduğunu düşünüyorum
-
@sdinc94 hocam çıkmış sorulara göre bakın konulara verimli bir çalışmayla çok rahat yetişir.
-
Çok sağolun arkadaşlar beni motive ettiğiniz için Darısı bu kurumda gercekten çalışmak isteyen diger tereddütlülere
-
@sdinc94 hocam mali tablolar analizine özellikle bakın. 5 günden daha kısa zamanda da halledersiniz çıkmış sorulara göre bakarsanız. İyi olur inşallah