GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ MESLEĞİ
-
@antimülakat teşekkür ederim hocam. Bu iş aklıma çok yatmaya başladı.
-
@onuktekin araştırmanı tavsiye ederim. Rahatlıkla yapabileceğin bir iş sadece biraz sabır gerektiriyor. Ondan sonrası kısa sürede güzel para kazanma şansın oluyor. KPSS ye çalıştığının onda biri ile buradaki mevzuatı yalayıp yutarsın. Ondan sonra en gözde müşavir olursun.
-
@antimülakat Şu ysk belli olsun da hocam bir yol çizicem inşallah. Staj başlatmak kolay olmayacak Ankara'da anladığım kadarıyla. Yoksa işi öğrenene kadar ki zorluk gözümü korkutmuyor. Hakikaten de dil çalışmak,mevzuat çalışmak, stajyer olmak; kpss,kurum sınavı,mülakat,güvenlik soruşturması süreçlerinden daha kolay görünüyor.
-
@onuktekin hocam merhaba, aklima soyle bir diyalog geldi:)
-Ne isle mesgulsunuz efendim?- Gumruk musaviriyim.
Hocam kulaga epey havali geliyor:)
Bu arada bir tanidigim, iibf mezunu, istanbulda bu tip firmada staj yapiyor ve sinava falan girecekti yanilmiyorsam.
- Gumruk musaviriyim.
-
@sbf1983 Merhana hocam evet çok hoş ama ardından gelecek sorular o kadar hoş değil:
-Gürcistan'dan Mustang getiriyorlarmış nasıl yapıyorlar? Bize yol göstersene.
-Sigara ucuzmuş en vergisizinden bi karton sigara getirsene bize :))
-Telefon getirtsek yardımcı olur musun?
-Çok rüşvet veriyor musun?( Rüşvet verdiğine inanıyor da ne kadar diye soruyor )
-Bilgisayarıma format atar mısın? Pardon bunu bilgisayar muhendislerine soruyorlar :))
.
.
Hocam o zaman size sorularım var :))
Staj döneminde neler yapıyorlarmış? Daha çok ofisteler mi dışarıdalar mı? Staj döneminde asgari maaş olsun veriyorlar mı?
Firmalara baktım hemen hemen hepsinin İzmir,Antalya,İstanbul ofisleri var.İş seyahatleri çok oluyor mu acaba? İstanbul'daki bir firmanın Ankara ofisinde staj imkanı olur mu? @Antimülakat hocam sana da sormuş bulunayım bunlardan sormadıklarımı -
@onuktekin Yine de bi ne zaman emekli olurum kadar yormuyor dostum :))
-
Hocam meslekle ilgili cok bilgim yok. Hep mesafeli olmusumdur ticaret gumruk vs islere.
-
@sbf1983 ama tanidigima sorabilirim hocam artilarini eksilerini.
-
@sbf1983 hocam eğer size zahmet vermeyecekse çok memnun olurum
-
@onuktekin tamamdir hocam, bilgi aldigimda paylasacagim.
-
@paretowilfredo Sgk sorusu değil mi :)) ayrıntısı da çok onun :)) Cinnetlik :))
https://youtu.be/6d_a9dHlR-c -
@sbf1983 teşekkür ederim hocam
-
@onuktekin hocam o ne zaman emekli olurum sorusuni bizim kurumda da soruyorlardi. o islere sgk bakiyor diyerek topu atiyorduk bir sekilde ama simdi sgk da (iskurdan sgk ya gececegim) ister istemez topu atacak yerim olmayacak:)
-
@onuktekin A bu şey değil mi ya, "ben" :))
-
@onuktekin, içinde söyledi: GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ MESLEĞİ
@paretowilfredo Sgk sorusu değil mi :)) ayrıntısı da çok onun :)) Cinnetlik :))
https://youtu.be/6d_a9dHlR-c@onuktekin A bu şey değil mi ya, "ben" :))
-
@sbf1983 @paretowilfredo Avukatların yakınlarından danışma ücreti isteyememesi ama cevapsız da bırakamaması gibi bir meslek sorunu bu :))
-
@onuktekin Aynen dostum ibretlik tespit. Bi de daha sıkıntılısı var, adam gelmiş nasıl "sahte sigortalı" yapabileceğini ya da olabileceğini soruyor. E ne diyeyim ben buna, yaparsan ağzına biber süreriz diyorum
-
@paretowilfredo Beni silkeleyin diye yalvarmış
https://youtu.be/lhj_2REsTDo -
@sbf1983 Sgk hayırlı olsun hocam bu arada
-
@sbf1983 Ücret için gelenleri yollarsın dostum artık