İibf vs hukuk
-
İİBF mezunlarına hukuk okumak ister miydiniz diye sorabilirsin..Ben isterdim.Üniversitelerin kalite farkına çok takılmıyorum kendini iyi geliştirerek o açığı kapatabilirsin
-
Ben ilave yapayim. Arabuluculuk sistemi geldi biliyorsunuz is mahkemesin oncesi zorunlu olarak, simdi ticari uyusmazliklarda da zorunlu oluyormus galiba. Biz sbf ve iibf lilerin barolar gibi sosyal anlamda orgutlenebildigi veya siyasete vs yon verebildigi bir orgutlenme gucumuz yok. Ben calistigim kurumda 6 yil bireysel is mavzuati cercevesinde inceleme yaptim memur olarak. Simdi bu yetki arabulucularda. Sunu soyliyeyim benim yaptigimdan ekstra hic bir sey yapmiyorlar ama ucretini her turlu aliyor.biz en azindan isveren gelmedigince idari para cezasi uyguluyorduk. Vatandasa bilgilendirme de yapmiyorlar vatandas arabulucu tutanagini alip bize getiriyor ne yapmam lazim diye vs. Demem o ki hukukcular her turlu korur kendini bu ulkede. Ben de bu yuzden sbf iibf okunabilir ama yaninda hukuk da okunmasi taraftariyim.sayistay denetcisi de olsam idari hakim de olsam hukuk ilaveten okurdum. Bu ekonomik kaygidan degil hukukun bircok artisi var ve lazim olan bir sey diye dusunuyorum.
-
@öğrenci Eğer mezun olunca ben meslekte İngilizce yi kullanmayacaksam bu eziyete boşa katlanirim sadece dil öğrenmiş olurum
-
@merve4 Aynen öyle.
-
@öğrenci Yani hukuk en mantıklı olanı öyle değil mi üniversite mühim değil
-
@merve4 Maalesef bu cümleyi kurmaktan hoşlanmasam da günümüz şartlarında en mantıklı seçim olacaktır. Zaten çoğu insan dgs ile hukuk okumaya başladı.Kimisi de özel üniversiteler de ücretle okuyor.
-
@öğrenci Siz ne okumustunuz acaba
-
@merve4 siyaset bilimi ve kamu yönetimi(ingilizce)
-
@öğrenci Gerçekten mi memnun musunuz peki pismansiz siz de benim gibi anlaşılan hangi üniversite acaba
-
@merve4 önceki iletilerinizi okudum. Belki gözden kaçırmışımdır, düzeltirsiniz: Üniversiteye bakış açınızın sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Hukuk, siyaset bilimi, iktisat gibi bölümler gerçekten istemeden, merak etmeden, sadece iş kaygısıyla okunacak bölümler değil. Hukuku mantıklı bulmanızın sebebi nedir bilmiyorum ama her işin kendi içinde problemleri var. Artık üniversiteler meslek sahibi yapmaya yaramıyor çünkü bilgi eskisi gibi ulaşılamayan bir şey değil. Siyaset bilimini okuyup siyasete merakı olmayan, devlet-toplum ilişkisine kafa yormayan birinin tek kaygısı işe girmek olmamalı ya da aynı şekilde hukuk okumak isteyen birinin tek kaygısı iş olmamalı. Tavsiyeler hep o işe girersen şu kadar avantajın var, ötekine girersen bu kadar avantajın var üzerine. Eğer tek kaygınız iş bulmaksa yanlış yerdesiniz. Bir yerlerde muhakkak takılacaksınız. Sosyal bilimler alanında kendine pozisyon bulamayan insanlar süreçte en çok yıprananlar oluyor. Ben mülkiye mezunuyum. 10 kere hakkım olsa 10 kere de aynı yere giderdim. Mülkiye bana bir iş vermedi ya da ek puan getirmedi. Tamamen istediğim eğitimi almama yardımcı oldu. Beni mutlu etti. Sonrasında zaten müthiş bir rekabet ve kargaşanın içine düşüyorsunuz. Bu şu anki sistemde kaçınılmaz. Bence bir yıl daha harcayıp bu bir yılı sadece ben ne yapıyorum, ne yapmalıyım, hayatın neresindeyim, neresinde olmak istiyorum gibi sorulara cevap bulmak için geçirdikten sonra harekete geçmelisiniz. Merak etmeyin insanlar uzaya çıkmıyor. Bir şey kaybetmezsiniz. Naçizane...
-
@veblenist Evet yazdıklarım ilk bakışta iş açısından görünebilir çünkü şu anki mevcut bulunan durum bunu gerektiriyor ayrıca önceleri hukuk merakım vardı ta ki sınav sonuçları aciklanana kadar siyaseti de sürekli takip ediyordum ve hayat sartlarim bu yıl üniversite okumamı gerektirdi siyaset yazmıştım lakin İngilizce çıktı okurum diye düşündüm ama İngilizce okuyamayacigimi anladım çünkü kpss de sorular ve konular İngilizce olmadığına göre benim burada harcanmam ne kadar doğru gençliğimi yaşamak istiyorum aynı zamanda yıllarımın boşa gitmesini istemiyorum
-
@merve4 hukuk okumak istiyordum dediniz ama şartlar elvermedi dediniz. Böyle de mutsuz oluyorsunuz anladığım kadarıyla. İki durumdan birine razı olmak lazım. KPSS odaklı olmanız sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Demek istediğim şey buydu. İngilizce siyaset bilimi öğrenmek size sınavda yardımcı olmaz ama alternatif yaratır. Herkes İngilizce yanına bir dil daha diyor ama inanın hala İngilizceyi doğru düzgün bilen yok. KPSS gün geçtikçe daralıyor. Benim girdiğim kurumda 2 yıl önce 60 kişi almış, benim girdiğim senede 15 kişi aldı ve ileride muhakkak daha da daralacaktır. Yanlış anlamayın umutsuzluğa düşürmek istemiyorum sizi ama kamuda ciddi anlamda insan kaynağı israfı var. Birkaç kişinin yapacağı bir işi 4-5 kişi yapıyor. Burası da yakında tükenecek. İngilizce öğrenmek gerçekten bir katma değer. Bence bu konuyu iyice düşünün. Bizim okulda da, özellikle iktisatta, amaç okulu bitirmekti. Aynı anda KPSSye hazırlanabilen çok az insan vardı ama sonradan 1-2 yıl verip rekabeti yakalayabiliyorsunuz ama inanın bir, iki yıl verip İngilizceyi lisans seviyesindeki gibi öğrenemiyorsunuz. Sosyal bilimlerde okuduğumuz bölümle yaptığımız iş genellikle alakasız olur ama yabancı dil çok önemli. Eğer ben yapamam, sevmiyorum diyorsanız o ayrı bir konu. Gençliği yaşamak konusu biraz tartışmalı tabi. Dengeyi gözettiğimiz zaman bir sorun kalmıyor ama anladığım kadarıyla şu an kafanız oldukça yoğun. Umarım gönlünüzce olur her şey.
-
@veblenist Puanım hukuka yetmedi o amaçla söyledim
-
Köklü üniversitelerde hangi bölümü okuduğunuzun bir önemi olmadan birikim elde edersiniz. Bu doğal olarak kendiliğinden gerçekleşir. Mezun olduğunuzda gündelik olaylara bakış açınız çok boyut kazanır ve daha sağlıklı karar alan bireyler haline gelirsiniz. Bogazici, Odtü, Hacettepe, İstanbul Ankara, Gazi, DEÜ, Ege gibi üniversitelerde her lisans bölümü sizi farkında olmadan başka biri yapar. O anlamda Mülkiye veya Odtü İİBF mezunu olmak farklı farklı alanlarda güçlü ve kendine güvenen mezunlar çıkarır. Bununla birlikte bazı bölümlerinde toplumsal bakış açısı ve iş olanakları noktasında bir güven yarattığı aşikardır. Bunlar: Hukuk, Tıp ve Öğretmenlik. Hani derler ya akarı yok kokarı yok. Bu bölümler deyim yerindeyse böyledir. Kendinizi muazzam yıpratmadan hem meslek sahibi olursunuz hem de toplumsal saygınlık kazanırsınız. Oysa, yukarıda örneklediğim Mülkiye ve Odtü İİBF mezununun böyle bir garantisi yoktur. Özel sektör kısmı biraz şans biraz da bu konudaki odaklanma ile alakalı ancak kamuda Anadolu'da yer alan Üniversitelerden mezun olanlar, Odtü, Ankara gibi üniverstelerin eğitimiyle yarattıkları farkı, kendi azim ve kararlılıkları ile artık kapatıyor. Bireyin bilinci açıldığı andan itibaren nereden mezun olduğunun da bir önemi kalmıyor. Sadece odaklanma, arzu, istek ve çalışma sarmalında kendini doğru bir hedefe ulaştırabiliyor.
Bu bilgilerden sonra ben kendi işinizi kolaylaştırmak, toplumsal saygınlık, iş imkanının görece daha kolay olması ve İİBF adına yapılabilecek mesleklerin çoğunun hukuk mezunu olarak da yapılabilmesi kriterlerini düşündüğümde kesinlikle Hukuk okumanızı tavsiye ederim. Konunun başında Odtü SBKY vizyonu ile hukuk'u birleştirirseniz tadından yenmeyeğini söylemiştim. Bu söylediğim geçerli olmakla birlikte tek bir yeri okumak istiyorsanız bu da hukuk olmalı diye düşünüyorum.
-
@merve4 yol yakınken bölümü bırakıp bir kez daha sınava hazırlanıp hukuk kazanmaya bakın. biraz daha ders çalışarak kolaylıkla hukuk kazanabilirsiniz. burada milleti o kadar meşgul ettiniz ki, şu zamana kadar matematikte türev integrali baştan sona tekrar edebilirdiniz.
ingilizce eğitim almayı kpss için işe yaramaz buluyorsanız tatava yapmayın, pişman olacağınızı bölümde okumaya devam etmeyin. hocalarınıza boş yere sınav kağıdı okutmayın. oturup sıkı bir biçimde ders çalışıp hayaliniz hukuksa hukuk okuyun. insanların %50den fazlası kal oku diyormuş boşverin onları kendinize bakın. ne anlar onlar. 4 yıl sonra mezun olunca yaşım da geçti diyip pişman olmayın. burada kimse depresyonlarınızı ve kararsızlıklarını çekmek zorunda değil. üniversiteyi de başkaları değil siz okuyacaksınız neden istemediğiniz halde hocalara ingilizce yazılı kağıtları verip İngilizce ders dinleyeceksiniz ki? hey allahım ya
hayat acıdır, gerçekler acımasızdır. önce bunu öğrenin, ergen ergen davranmayın. biraz büyüyün
-
@islimbot Cevaplamak sizlere kalmış eğer cevap yazmak ve rahatsız olmak istemiyorsanız ilgilenmek zorunda değilsiniz iyi kalpli arkadaşlar burada bana destek olup yanıt verdikleri için teşekkür ederim sağolsunlar varolsunlar hayat sizi bu kadar sıkmışsa ben napayım evet Ergen'im daha 18 e girmedim var mı bir diyeceğin senin Egon tavan yapmışsa ben ne yapayım hatırlatmak isterim burası bir rehberlik platformu bu konuda daha önceden bahseden arkadaşlarimiz da olmuş benim söylemem niye bu kadar zorunuza gitti ben de böyle sitelerden faydalanmak istedim sürç-ü lisan ettikse affola
-
@antimülakat Evet çok mantıklı geldi bana da hem hukuk hem ODTÜ siyaset ama hukuk bitirdikten sonra açıktan siyaset okurum önce ilk dört yilimi bitirip meslek sahibi olsam çok iyi olur ikisini aynı anda goturemem çünkü zaten İngilizce yi yapamıyorum uzun bir çaba gerekecek yanına da hukuk olursa hiçbir yerden başarı elde edemem
-
@antimülakat, içinde söyledi: İibf vs hukuk
Köklü üniversitelerde hangi bölümü okuduğunuzun bir önemi olmadan birikim elde edersiniz. Bu doğal olarak kendiliğinden gerçekleşir. Mezun olduğunuzda gündelik olaylara bakış açınız çok boyut kazanır ve daha sağlıklı karar alan bireyler haline gelirsiniz. Bogazici, Odtü, Hacettepe, İstanbul Ankara, Gazi, DEÜ, Ege gibi üniversitelerde her lisans bölümü sizi farkında olmadan başka biri yapar. O anlamda Mülkiye veya Odtü İİBF mezunu olmak farklı farklı alanlarda güçlü ve kendine güvenen mezunlar çıkarır. Bununla birlikte bazı bölümlerinde toplumsal bakış açısı ve iş olanakları noktasında bir güven yarattığı aşikardır. Bunlar: Hukuk, Tıp ve Öğretmenlik. Hani derler ya akarı yok kokarı yok. Bu bölümler deyim yerindeyse böyledir. Kendinizi muazzam yıpratmadan hem meslek sahibi olursunuz hem de toplumsal saygınlık kazanırsınız. Oysa, yukarıda örneklediğim Mülkiye ve Odtü İİBF mezununun böyle bir garantisi yoktur. Özel sektör kısmı biraz şans biraz da bu konudaki odaklanma ile alakalı ancak kamuda Anadolu'da yer alan Üniversitelerden mezun olanlar, Odtü, Ankara gibi üniverstelerin eğitimiyle yarattıkları farkı, kendi azim ve kararlılıkları ile artık kapatıyor. Bireyin bilinci açıldığı andan itibaren nereden mezun olduğunun da bir önemi kalmıyor. Sadece odaklanma, arzu, istek ve çalışma sarmalında kendini doğru bir hedefe ulaştırabiliyor.
Bu bilgilerden sonra ben kendi işinizi kolaylaştırmak, toplumsal saygınlık, iş imkanının görece daha kolay olması ve İİBF adına yapılabilecek mesleklerin çoğunun hukuk mezunu olarak da yapılabilmesi kriterlerini düşündüğümde kesinlikle Hukuk okumanızı tavsiye ederim. Konunun başında Odtü SBKY vizyonu ile hukuk'u birleştirirseniz tadından yenmeyeğini söylemiştim. Bu söylediğim geçerli olmakla birlikte tek bir yeri okumak istiyorsanız bu da hukuk olmalı diye düşünüyorum.
Ne "Mülkiyeli"ler gördüm be hocam. Dediğiniz durum doğrudur,ancak sözüm ona Mülkiye,bu dediğiniz durumu sağlayan bir üniversite değil ya :)))
-
@k-k elbette değil. En az 15 üniversite aynı kefeye 3 eksik 3 fazla sayılabilir.