@marshallist hocam hatırladığım kadarıyla tarhla filan ilgili değildi soru vergi dairesi ne yapar diyordu. aramayı da vergi dairesi yapıyor sadece önce sulh hakiminden izin istiyor.
29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@rootofallevil Hayırlısı olsun Dediğin gibi e ozaman bende diyorum ki çoçuğun başkasının malına zarar vermesi Hakkaniyet değil aynı sorunun bir diğer şıkkında Başkan'ın Sorumluluğu var diyelim bu soruda gitsin
-
@geçuyandım şüpheniz olmasın defter tutma onun cevabı diğerlerini vergi idaresi yapıyor
-
@rootofallevil eyvallah
-
Tartıştığınız sorulara inanamıyorum
-
@gossen ne gibi
-
Allah akıl fikir versin
-
@sonuç hocam o borçlar sorusu tartışmaya açık olamayacak kadar net cevaplıydı. Hakkaniyet sorumluluğu kanunda yeri var 65. madde olması lazım
-
@sonuç defter tutma sorusu. Tartışmaya kapalı son derece net
-
Soruyu şu şekilde sorayım ikmalen rarhiyat hangi belgeye dayanılarak yapılır
-
Kesin cevap konu tartışmaya kapalı mecliste 300 milletvekili var aksini ispat edemezsiniz!!!!
-
@rootofallevil yok bu sorumluluk var ancak şoklarda ev Başkan'ın Sorumluluğu da vardı bu sorumlukta evdeki Kişilerin Başkasına zarar verme durumunda kusursuz sorumluk hali ayrıca bende Hakkaniyet yaptım
-
arkadaşlar vergi dairesi hangi mükellefin deftetrini tutsun 1 değil 5 değil.
-
Her mükellefin ayrı ayrı tarh defteri var.vargi dairelerine git görürsün
-
@toranj aynen vergi dairesi defterleri tutsun SMMM'ler kapatılsın
-
@toranj vergi dairesi defter tutar demiyordu ki.mükellefin defter tutup tutmadigina usulune uygun olup olmadigina bakılın bakılır denetleme icin.Cevap arama. Arama ile tarh arasında bir bağlantı yok
-
@marshallist arama denetim yöntemi değil, denetimde defter kontrolü (defter tutma) denetim yani öyle mi? Hocam pırıl pırıl
-
@marshallist hocam hatırladığım kadarıyla tarhla filan ilgili değildi soru vergi dairesi ne yapar diyordu. aramayı da vergi dairesi yapıyor sadece önce sulh hakiminden izin istiyor.
-
Mükellef işe başlar sicil servisi kaydını açar tahakkuk serviside mükellefe ayrı bir dosya açar mükellefle ilgi her şey o dosyada olur vergi inceleme raporu yoklama takdire sevk
-
@gossen arama hile,suc suphesi durumlarinda sulh yargicindan izin ile yapılır okudugunuzu anlayın önce.Resen tarhiyat icin adama arama mı yapacak.
-
@marshallist dostum sapması yüksek bir soru olacağa benziyor