18 Eki 2016 06:04

@guyan-gelmiş öyle değil kardeşim, eşin başka bir ilde çalışabilir bir memur ise gönderirler. Örneğin, eşin SGK, Maliye, İç İşleri gibi her ilde taşra teşkilatı olan bir yerde memur ise, Gümrük bir bölgedeki görev sürenin dolmasıyla birlikte seni başka bir bölgeye gönderir. Ancak, eşin Belediye, Üniversite veya Bakanlık Uzman/Müfettişi ise eşinin başka bir ilde çalışma imkanı olmadığından sana Rotasyon uygulanmaz.

İkinci durum halihazırda Gümrükte çalışanların bir kısmı bölgelerindeki görev süresini doldurdu yani başka bir bölgenin görevi için tayinlerinin çıkması gerekiyordu, Gümrük idaresi bu kişilerin eşlerinin özel sektörde sigortalı olarak çalışanları dolayısıyla başka ile tayinlerini yapmadı. Oysa, eşi Maliye, Sgk gibi yerlerde memur olanlarınkini ise hiç düşünmeden tayin etti.

Üçüncü durum şu an Gümrüğe yeni atanacak bir memurun diyelim eşi Konya'da İç işleri bakanlığında Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak çalışıyor olsun, bu kişi normalde kuraya kaldığı için kura ile atanması gerekiyor. Kamu idarelerini bürokratik yazışmalarla uğraştırmamak adına bu kişi Gümrüğe eş durumu dolayısıyla kuraya girmeden Konyaya atanma dilekçesi verse ilk atama yerinin Konya olacağını söylüyorum. Konyadaki görev süresi dolduğu vakit (2. BÖLGE=7 YIL) bu kişiyi yine başka bölgeye gönderirler. İlk atamada direk eşinin yanına gidebilir bunu söylemeye çalışıyorum.

Dördüncü durumda şu Gümrüğe yeni atanacak bir memurun eşi özel sektörde sigortalı olarak çalışıyorsa ne olacak? Bu kişiyi Gümrük idaresi kuraya dahil etmeden direk eşinin çalıştığı şehir'e atar mı? Yoksa kuraya mı tabi tutar ondan emin olamadım.