Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı 763 Memur Alımı 21 Ekim - 31 Ekim
-
@guyan-gelmiş eyvallah kardeşim abartmis olabilirim vmy konusunda sonuçta a kadro özel ayağı da var
-
Gümrük muayene guydan daha iyidir. Rotasyon konusuna gelince eş durumundan sabit bi yerde kalabilirsiniz eşiniz belediye, üniversite gibi yerlerde çalışıyosa. Yeni çıkan yönetmelikle eşiniz özel sektörde çalışıyorsa yine sabit kalabiliyosunuz. Bence öncelik işe girmek olmalı. A kadro çok takıntı yapılmamalı. Düz memurken de kendinizi gösterip başarılı olabilirsiniz hele muayene memurluğu buna çok müsait.
-
Hocam şu an yüksek lisans yapıyorum ve yeni başladım. İsteğim tabiki A grubu kadro ama yüksek lisansımı da hakkıyla yapmak istediğim için (tabi bu arada para kazanma zorunluluğu ve 'hala işe giremedin mi' diyen insanların baskısı da var) bu süreci atlatana kadar B grubu bir kadroda çalışmak makul geliyor. Merkez memurluğunda derslere gitmeme müsade edilir mi yoksa zorluk çıkar mı? Çok spesifik bir soru ama benim için kritik bir konu.
-
@guyan-gelmiş Alandan da 83 84 puanim var ama her seyi düşünüyorum ya orasi olmazsa diye . zaten burdan sadece ankara merkez kadrosunu düşündüm o da olmazsa kismet
-
Arkadaşlar özelden rotasyon ve kura ile ilgili durumlar sorulmuş. Kura, merkez memurluk dışında hepsi için var. Eş durumu veya diğer mazeret durumları kabul edilenler kura çekimine katılmadan o şehirlere atanirlar. Eş durumu tayinlerde bu yıl eşi özel sektörde çalışıpta başka şehire atananların atamaları gerçekleşmedi olduğu şehirde kaldılar. Eşi kamuda çalışanların ise tayinleri gerçekleşti.
Asıl soru şimdi şu: Eşi memur olanlar direk eşlerinin yanına atanırlar mı yoksa kura çekimine katılmalarımı gerekir? Arkadaşlar bana sorarsanız bir daha eş durumu tayinle ugrasilmasin diye sizleri eşinizin olduğu şehire atarlar diye düşünüyorum. Eşi özelde olanlar için nasıl bir şey uygulanır bilemiyorum. Biraz karışık durumlar
-
Arkadaşlar "2016 yılı KPSSP3 puanı ile merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar (Ataması yapılanlar veya yerleştirildiği halde ilgili kuruma başvurmayanlar) başvuramazlar. Söz konusu adayların atamaları yapılmayacaktır." İbaresi biraz kafamı karıştırdı.
Biz şimdi gtb ye başvurursak 2016/2 Merkezi atama kadrolarına başvuramıyor muyuz? Kadro yakmak amaçlı sormuyorum. Eğer aralıktaki merkezi alıma başvuramıyorsak;
Mesela 90 üstü bir puanım var.. Ve gümrükte çalışmayı bayağı istiyorum. Örneğin ben gümrüğe başvurdum. Mülakat tarihleri 12 aralık - 6 ocak arası yazıyor. Benim mülakatım 12 aralık. 21 aralıkta da merkezi kadrolar var. Merkezi kadrolarda atanmamı garanti gördüğüm kadrolar var ve tercih yapamıyorum gümrüğe başvurduğum için. (doğru anladıysam). Ocak sonu mülakat sonuçları açıklandı mülakatla elendim diyelim. Eğer aralıkta kadrolara tercih yapamıyorsak gümrüğe başvurmak bir kumar oluyor. Doğrumu anlamışım.
Yoksa cümlede kastedilen merkezi alımda tercih yapabiliyoruz fakat merkeziden atanırsak gümrük hakkımız yanıyor demek mi istemişler..Çünkü ".....merkezi yerleştirme ......(Ataması yapılanlar veya yerleştirildiği halde ilgili kuruma başvurmayanlar) başvuramazlar." ibaresi yazıyor henüz merkezi atama olmadı ki başvuramasın. biraz kafam karıştı şimdiden teşekkürler
-
@celiktencere aklımdaki deli sorulara ses olup çıktın yanıt bekleyelim o halde o kısmı bende tam olarak anlayamadım açıklama muhayyer biraz
-
@baharunal örnek veriyorum eşim sozlesmeli memur olarak bursada kurum bana hic rotasyon uygulamiyor ömrümün sonuna kadar bursada memurluk yapiyorum öyle mi?
-
@guyan-gelmiş Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı 763 Memur Alımı 21 Ekim - 31 Ekim içinde söyledi:
@baharunal örnek veriyorum eşim sozlesmeli memur olarak bursada kurum bana hic rotasyon uygulamiyor ömrümün sonuna kadar bursada memurluk yapiyorum öyle mi?
Nasıl sözleşmeli hocam biraz açar mısınız? Ptt, mke gibi kitlerde sözleşmeli ise eşinize tabi olursunuz.
-
@baharunal eşi için böyle bir durum olan insanlar için güzel bir meslek haline dönüşüyor.
-
@guyan-gelmiş öyle değil kardeşim, eşin başka bir ilde çalışabilir bir memur ise gönderirler. Örneğin, eşin SGK, Maliye, İç İşleri gibi her ilde taşra teşkilatı olan bir yerde memur ise, Gümrük bir bölgedeki görev sürenin dolmasıyla birlikte seni başka bir bölgeye gönderir. Ancak, eşin Belediye, Üniversite veya Bakanlık Uzman/Müfettişi ise eşinin başka bir ilde çalışma imkanı olmadığından sana Rotasyon uygulanmaz.
İkinci durum halihazırda Gümrükte çalışanların bir kısmı bölgelerindeki görev süresini doldurdu yani başka bir bölgenin görevi için tayinlerinin çıkması gerekiyordu, Gümrük idaresi bu kişilerin eşlerinin özel sektörde sigortalı olarak çalışanları dolayısıyla başka ile tayinlerini yapmadı. Oysa, eşi Maliye, Sgk gibi yerlerde memur olanlarınkini ise hiç düşünmeden tayin etti.
Üçüncü durum şu an Gümrüğe yeni atanacak bir memurun diyelim eşi Konya'da İç işleri bakanlığında Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak çalışıyor olsun, bu kişi normalde kuraya kaldığı için kura ile atanması gerekiyor. Kamu idarelerini bürokratik yazışmalarla uğraştırmamak adına bu kişi Gümrüğe eş durumu dolayısıyla kuraya girmeden Konyaya atanma dilekçesi verse ilk atama yerinin Konya olacağını söylüyorum. Konyadaki görev süresi dolduğu vakit (2. BÖLGE=7 YIL) bu kişiyi yine başka bölgeye gönderirler. İlk atamada direk eşinin yanına gidebilir bunu söylemeye çalışıyorum.
Dördüncü durumda şu Gümrüğe yeni atanacak bir memurun eşi özel sektörde sigortalı olarak çalışıyorsa ne olacak? Bu kişiyi Gümrük idaresi kuraya dahil etmeden direk eşinin çalıştığı şehir'e atar mı? Yoksa kuraya mı tabi tutar ondan emin olamadım.
-
@Antimülakat benim de aklıma takılan durum da bu oldu zaten ne güzel kurum hemen eş durumundan hiç mağdur etmiyor diyordum içimden:) çalıştığım kurumda 2 yıldır eş durumu tayini bekleyen var eşi merkez kadrosunda ve tayin durumu imkansız olmasına rağmen. Artık kurumlar eskisi gibi eş durumundan herkesin gönlünü yapmak için uğraşmıyor gümrüğün bu kıyağı niye
-
@Antimülakat bir sorum daha olacak örnek veriyorum eğer ki eşim sözleşmeli öğretmen 6 yıl boyunca kıpırdayamıyor.Ve ben gümrüğe gittim kurum eşimin bulunduğu yere beni gönderdi buraya kadar sıkıntı yok.Ama 6 yılın sonunda eşim kadroya geçirildi kurum beni tekrar rotasyona mı tabi tutacak?
-
Eşi esnaf, özel sektörde muhasebeci vs. olanlar bu yıl eşlerinin yanına tayin oldular. Eşi kitlerde çalışanlar da eşlerinin yanına tayin oldu. Olamayanlar da vardır illaki ama benim gördüğüm durum bu şekilde. İlk atama durumunda kuradan önce dilekçe verilirse kuraya katılmadan direkt eşin yanına geçme şansı da var. Ben girdiğim sene ankara kadrosu bu şekilde dolmuştu kurada ankara ili yoktu. Ama neticede gümrükte her an her şey olabilir bi geçici görev ile kendinizi doğuda bulabilirsiniz bunu da belirtmek lazım.
-
@guyan-gelmiş kurumun her bölgesine yeterince personel alındı. Her ilde aynı ölçüde ihtiyaç var ve oldukça azaldı. Adaylık sürecinde Gümrük İdaresi bir kaç sınır kapısı ve yoğun olan limanlar dışında personelinden çok fazla bir şey beklemiyor. Oysa, Maliyede ,Sgkda durum pek böyle değil, aday falan demeden hadi hemen başla bir yerden diyorlar. Bunun için kişinin atandığı yerde Adaylığını geçirmesi bile o ildeki işlerin yükünü hafiflemesine sebep oluyor. Gümrükte genel olarak adaylık sürecinde personel çok hırpalanmadığı için Konyada olması ile İzmirde olması çok fazla bir şey ifade etmiyor. Bir de burada il tercihini sen yapmıyorsun, kura ile atanıyorsun, seni eş durumuyla Konya'ya atadığı vakit Konyaya atanacaklar sayısını bir azaltarak bir kayba ve orantısız dağıtıma da sebebiyet vermemiş oluyor.
-
@Antimülakat hocam peki şimdi biz gümrüğe basvurup mülakat beklerken merkezi alım olcak yaa biz ona başvuramayacakmıyız bide puanım 89 kamu yönetimi sıralamam 114 ibf sıralamamı bilmiyorum daha doğrusu nasıl bakacağımı bilmiyorum muayene gelir mi dersiniz rica etsem bana da yardımcı olurmusunuz
-
@guyan-gelmiş valla kardeşim kurumlar arası yazışmaya göre seni rotasyona tabi tutarlar diye düşünüyorum. O bölgedeki görev süren dolmadı ise daha sonra o bölgedeki görev süreni tamamlamak üzere başka bölgeye gönderilirsin diye düşünüyorum.
-
@Antimülakat bana göre değil o zaman guy candır
-
@hilal çok rahat girersiniz 85 leri görecektir 3 katı çağırılacak sonuçta
-
@guyan-gelmiş peki gümrükte mülakat beklerken merkezi alımlara da basvurabilecekmiyiz?