Uzlaştırmacı Kursu
-
Merhabalar. Uzlaştırmacılık için kursa başlamayı düşünüyorum. Bununla alakalı ankarada veya istanbulda baslayan bir kurs var mi ? Ayrica adalet bakanligi bu sene sinav acacak mi bununla ilgili herhangi bir duyumu bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim. Teşekkürler
-
@wasp61 hocam kursu hem vakıf hem de devlet üniversiteleri veriyor 2 sene önce bin lira bir şeydi kurs ücretleri, kursu bitirip belge almadan uzlaştırmacı sınavına girilemiyordu. marmara sakarya ve istanbul ünv bi bakmanı öneririm.
-
@hoffafd Evet kursa yazilmadan olmuyor. Baya universite var kursu veren. Listesi mevcut. Ama sinav ile ilgili bir duyum var mi acaba onu merak ediyorum. Ayrica diyelim ki kursu aldik ama bir ya da iki sene sonra sinava girdik böyle oluyor mu ? Yada kursu aldik sinava sinavi gecemedik birdahaki sinav için kursa ihtiyac var mi ?
-
@wasp61 Hocam kurs sonrası sertifika veriliyor ardından adalet bakanlığı sınav açıyor, sınavı geçiyorsunuz ve uzlaştırmacı belgesi alıyorsunuz. Bana sorarsanız kesinlikle zaman ve para harcamaya değmez.
-
@bayke neden hocam ? Hukukçulara ağırlık verildigini duydum doğru mu bu dosya verilirken uzlaştırmak için
-
@wasp61 Hocam dosya teslim sürenize göre ayda 3-4 dosya geliyor ödemeleri 40-50 gün arasında oluyor ve ücret tarifesindeki ücretten daha düşük ücret veriyorlar.En azından ankara için böyle. Maliyetleri kurtarmıyor inanın. Ben de bir heves 2018 başında sertifika ve belge aldım ama şuan uyapta dosya almayı kapattım ve artık almayı da düşünmüyorum.
-
@bayke hocam ben de daha sistemi aktif hale getirmedim fakat ücret tarifesinden daha az nasıl verir? Bunun uzlaştırılan kişi sayısına kadar bir alt sınırı vardı 340 tl civarıydı yanlış hatırlamıyorsam 2-3 kişi için. Bu rakamdan az vermemesi lazım.
-
@ankaragüçlü Az veriyorlar hocam, aradığınızda savcı böyle uygun gördü diyorlar. Son dosyam 2 kişilik teklif aşamasında olumsuz sonuçlandı 96 TL yatırıldı tarifeye göre en az 114 TL olması gerekiyordu. Sadece bu da değil 60-70 km uzaklıktaki ilçeye gitmek zorunda kalırsanız ego tarifesinden yol parası yazıyorlar. Ben kendi aracımla gittim birkaç kez, yakıtımın yarısını yazdım adamlar 5 lira ego tarifesi yazmışlar. Bana göre tamamen zaman ve kaynak israfı.
-
Aylık 500-1000 TL civarında ek gelir elde edildiğini duydum. Bu kadar kazanç elde eden oluyor mu?
-
Uzlaştırmacılık mesleği ancak bir işiniz düzenli geliriniz varsa yapacağınız meslek. Düzenli bir geliri yok, aldığınız dosyaları uzlaştırmayla sonuçlandırsanız bile ücretiniz geç yatıyor. Masrafları cebinizden ödüyorsunuz uzun mesafeler katetmek zorunda kalabiliyorsunuz.
-
Ek gelir olarak 1000 ₺ civari veriyorsa yapilabilir bence ama uzak ilcelere gitmek zorunda kalmak, Ucretlerin gec yatması, tarifeden asagi ucret verilmesi pekte cazip kilmiyor. Kurslarin ne zaman baslayacagi ve sinavin ne zaman olacagi ile ilgili bir duyum var mi ?
-
@bayke hocam yönetmelikte yazanlar brüt ücret.
-
@kombassankoma Doğrudur hocam velhasıl yapılacak uğraş değil.
-
arkadaşlar bu uzlaştırmacı sınavına nasıl çalışmak gerek bir bilgisi olan var mı
-
@ata-bizi sınavın ne zaman olacağı belli mi