15ŞubatSevgilisizlerGünü
-
Sevenler gece ölür, yalnız seven bilir sözleriyle bir döneme damgası vuran şarkıyi söyleyen sanatçı Berdan Mardini'den flaş açıklama: 13 Şubat'ta kaleme aldım
-
-
Merhabalar bu sene buradayım herkese başarılar
-
@paretowilfredo hocam ilk okuduğumda baya sesli güldüm sağolsun arkadaş bu arada
-
3 yıllık ilişkim var hiç bir zaman 14 Şubat kutlamadık
-
@y-oguz90 sen yenisin galiba 🥳
-
14 Şubat resmî tatil falan mı ne ??
-
@mexsico evet hocam bu sene ilk senem bakalim
-
@y-oguz90 zorludur bu süreç , kişiye özel tek kadro , zam gelmeden camel al sen
-
@mexsico tum arkadaslara basarilar dileyeyim
-
Musa Ceylan Hocadan Günün Anlam ve Önemine Binaen Arakladım Arkadaşlar!
Böyle bir günde bana IS-LM Modelini anlattıran Hidrolik Keynesçi Hicks ve Hansen, sizlerin de sevgililer gününüz kutlu olsun.Modelinizden türeyen,aşkınızın meyvesi AD-AS Modeli ve yaptığınız Neo-Klasik sentez, bir ömür boyu sürsün.Sevgilerin nasıl aşka dönüştüğünü anlatmak varken,mal ve para piyasasında eş anlı olarak,para talebini para arzına ve tasarrufları yatırımlara eşitleyen gelir ve faiz oranının nasıl bulunduğunu,eğer ekonomide para talebinin faize duyarlılığı sonsuz ise (likidite tuzağı varsa) veya yatırımların faize duyarlılığı sıfır ise neden para politikasının etkin olamayacağını,para talebinin faize duyarlılığı sıfır olduğu durumda ise,Dışlama Etkisi (Crowding Out) nedeniyle maliye politikasının etkin olamayacağını anlatıyoruz.Hele, modelinizi para ve maliye politikası ile birlikte ,ödemeler dengesini de içerecek biçimde IS-LM-BP modeli olarak genişleten Mundell ve Fleming hiç gözüme görünmesin.Yok efendim ,sermaye hareketlerinin söz konusu olduğu ekonomilerde ,sabit kur uygulanıyorsa üçlü imkansızlık olurmuş da,bu nedenle para politikaları etkinlik sağlayamaz mış da, daha neler neler...Bir de çıkmış Modigliani,modelinize emek piyasasını eklemiş.Vallahi size Robinson,''Piç Keynesyenler'' demekte çok haklı...
-
“İnsan niye evlenmemeli?”
“Evlenemez. Her şeyi kaybedebilir insan; ama bunu kaybedecek durumu yaratmamalı kendine. Kaybedecek durumu yaratmamalı. Kaybedemeyeceği şeyler aramalı.”
...
“Çok güveniyordu evliliğe, evliliğin her şeyi düzelteceğini sanıyordu.”Hemingway
:)...
-
@antimülakat hocam keynes beyi neden bu kadar dışladınız. Güzel bir insan diye biliyorduk biz kendisini.
-
“Kitaptan daha iyi bir arkadaş yoktur zaman zaman insana dert ortaklığı eder insanın gönlünü açar yüreğine su serper. Gönlünün her muradına onunla erişirsin böylesine güzel bir dost görülmemiştir ne incitir ne incinir.”
14 Şubat Dünya Öykü Günü kutlu olsun
-
14 şubat başlığını bulamadım neden ama bugüne not düşmek isterim bugün doğum günüm ve artık şükür işim var
-
@aroma Kutlarım dostum nice senelere, yaşın ve ömrün hayırlı, bereketli olsun
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 15ŞubatSevgilisizlerGünü
@north-remembers 14 Kubat'tır dostum o, şubat olsa duramazdık
Üstad bu ne asdjhagshbd haykırıyorum
-
@aroma Hayırlı yaşlar hocam
-
@plansız çok teşekkür ederim dostum
-
@Godot sağolun dostum var olun