Üst Kurulların Maaş Mücadelesi (666 sayılı KHK - 6704 Sayılı Kanun)
-
Selamlar Arkadaşlar.
Başka bir sitede (aşağıda yer alan bağlantıda) olumlu gelişme yaşandığı söyleniyor. Bir fikri olan, ya da mahkeme süreciyle ilgili detay bilgisi olan var mı? -
@antimülakat bnde merkez taşra ayrimi nasil sonuclancak cok merak esiyorum.İlanların azalmasinin yegane temeli bu durum
-
@zenginmemur hocam yargı anlamında diyorsanız orada korunan hiçbir menfaat yok. Yani bu somut olayda kazanılmış hakkı tanımayan yargının tutup idari işlem yerine geçecek bir karar tesisi çok zor.
-
@fanimakam bölge idare mahkemesi kararını okudum, olumlu değil de aksine olumsuz bir karar gibi geldi. Hukukçu arkadaşlar ne düşünüyor acaba?
-
Bu bim kararı sonrasında, uzman maaşlarının eski hale döneceğini söylememiz mümkün müdür?
-
@okan96a değil hocam açık kanun hükmü var. Ayrıca sonut norm denetimiyle anayasa mahkemesine gitti iptal edilmedi. Yani mahkeme ile gidecek bir yol kalmadı sadece kanunla bundurum değişebilir.
-
Üst kurullarda aynı işi yapan kişilerin farklı şekilde maaş alıyor olmaları tam bir saçmalık. Yani bundan 10 sene önce mesleğe giren bir üstad benden nasıl 2-3 bin TL yüksek alır. Bu çok büyük adeletsizlik ve düzeltilmesi içinde yapılan hiç bir hamle yerini bulmadı. Yapılan aleni şekilde motivasyon kırıcı bir şey.
-
@sınavsayar hocam o fark 2-3 bin tl değil
-
@evandro ne kadar hocam? 3-4 bin mi?
-
@sınavsayar 4 bin TL civarında maaş farkı var. Ayrıca dil tazminatı olarak verilen komik bir rakam yerine her dil için 150 TL gibi ek ödemeler alıyor eskiler.
-
@evandro bu rakamlar çok büyük neredeyse bir maaş kadar fark var. Gerçekten ilginç bir durum.
-
@sınavsayar hocam öğretmenlikten geçiş yapan tanıdığım var maaşım düştü dedi. Bilgisayar öğretmeni olarak çalışırken üst kurul uzman yardımcısı maaşından fazla maaş alıyordum diyor. Vaziyet baya baya kötü.
-
@evandro bazı durumlar vardır bu ülkede insana kitabı tersten okutup daha sonra sen bu işi neden ters yapıyorsun diye sorarlar. Bu meselede ona dönmüş biraz.