@aliveli Bu gündem surda bir gedik olur inşallah..
fanimakam tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Üst Kurulların Maaş Mücadelesi (666 sayılı KHK - 6704 Sayılı Kanun)
-
Anayasa Mahkemesi dün (31 Mayıs 2017) yaptığı toplantıda, 375 sayılı KHK'nın Ek 11.maddesinin değişik (b) bendinin iptaline dair talebi değerlendirdi. "Uzman" ibaresi yönüyle iptalinin esastan görüşülmesine karar veren Anayasa Mahkemesi, chp tarafından açılan 2016/133 esas numaralı dava ile birleştirilerek esastan görüşülmesine karar verdi. İnşallah hayırlı ve olumlu sonuçlanır.
http://www.anayasa.gov.tr/icsayfalar/gundem/detay/genelkurul/772.pdf
-
Savunma Sanayi uzmanlarına 3.000 tl performans ödemesi yapılmış arkadaşlar. Demek ki asıl üst kurul uzmanları biz değilmişiz :S
-
Selamlar Arkadaşlar.
Başka bir sitede (aşağıda yer alan bağlantıda) olumlu gelişme yaşandığı söyleniyor. Bir fikri olan, ya da mahkeme süreciyle ilgili detay bilgisi olan var mı? -
@burcuburcu, içinde söyledi: Üst Kurulların Maaş Mücadelesi (666 sayılı KHK - 6704 Sayılı Kanun)
@fanimakam o konu konuşuldu ancak doğru olmadığı ortaya çıktı. Yakın zaman önce hazine ve benzeri konularda kararlar verildi. Sonuç muhtemelen en azından tarih ibaresinin iptali yönünde olacak diye düşünüyorum.
Biz temenni ediyoruz, düşünüyoruz ama maalesef her şey, hakkımız bile olsa, lehimize olmayabiliyor. Biz elimizden geleni yapalım, gerisi takdir..
-
@kartel06 Maliyedeki bürokratik oligarşiye anahtarlar teslim edildiği sürece ümitvar olmak zor hocam. Hakim-savcı-kaymakamların maaşlarına bile müdahale edebilen, kendi personelini bile adam yerine koymayan bir kafa yapısından bahsediyorum. Dedim ya Allah büyük..
-
@evandro, içinde söyledi: Üst Kurulların Maaş Mücadelesi (666 sayılı KHK - 6704 Sayılı Kanun)
@fanimakam bireysel sonuçlanmış mı?
AYM'de Bireysele başvurmuş ve olumsuz sonuçlanmış, AİHM'ye gitmeyi düşünenleri duymuştum ama net bilgim yok.
fanimakam tarafından gönderilen son iletiler
-
Selamlar Arkadaşlar.
Başka bir sitede (aşağıda yer alan bağlantıda) olumlu gelişme yaşandığı söyleniyor. Bir fikri olan, ya da mahkeme süreciyle ilgili detay bilgisi olan var mı? -
@evandro, içinde söyledi: Üst Kurulların Maaş Mücadelesi (666 sayılı KHK - 6704 Sayılı Kanun)
@fanimakam bireysel sonuçlanmış mı?
AYM'de Bireysele başvurmuş ve olumsuz sonuçlanmış, AİHM'ye gitmeyi düşünenleri duymuştum ama net bilgim yok.
-
Arkadaşlar Türkiye'de yargı süreci olumsuz sonuçlanmış (AYM bireysel başvurusu dahil) ve davayı AİHM'ye taşımış olan bir babayiğit var mıdır? Mücadeleyi bırakmamalı..
-
@kartel06 Maliyedeki bürokratik oligarşiye anahtarlar teslim edildiği sürece ümitvar olmak zor hocam. Hakim-savcı-kaymakamların maaşlarına bile müdahale edebilen, kendi personelini bile adam yerine koymayan bir kafa yapısından bahsediyorum. Dedim ya Allah büyük..
-
Bu devirde saraya yakın olmadın mı "ağzında kuş tutsan işe yaramıyor"un izahı olmuş hocam. Allah büyük..
-
Savunma Sanayi uzmanlarına 3.000 tl performans ödemesi yapılmış arkadaşlar. Demek ki asıl üst kurul uzmanları biz değilmişiz :S
-
AİHM için başvuru vs haberi varmı arkadaşlar? Süreçten veya diğer davalardan bilgisi olanlar?
-
Değerli arkadaşlar. Tek tük duyumlar dışında ekseriyetle duyumlar olumsuz maalesef. Bu konuda iç hukuk yolları tükenmiştir diyebiliriz şimdiden. R.G. de yayınlanınca da bu durum değişmeyecek anlaşılan. O yüzden başvurusu reddedilen (2017/123) Bddk'dan başvurduğunu bildiğimiz meslektaşımız AİHM'ye gitme noktasında çekinmemelidir. Bu skandal karardan ötürü mutlaka başvuru için bir gerekçe de bulunacaktır. Sadece kendisini ilgilendirmeyip bir çok insanı olumlu etkileyecek bir adım atacağına eminim. Zira bayrağı yerde bırakmamak gerek. Kendisine gerekli desteği vermeye de (maddi-manevi) hazırız..
-
Arkadaşlar sonuçlar yayınlandı. Lakin bizim konu (2017/123) değil de 2017/171 nolu konu (murakıp ve gen.md. ilgili olan) AYM' nin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanunun 40. maddesinin (4) numaralı fıkrasındaki başvuru yöntemine aykırılık sebebiyle esasa geçilmeden ilk inceleme aşamasında reddedilmiş. Bizim konu (2017/123) hem esastaydı hem de eksiklikleri tamamlanıp geçtiğimiz mayıs ayında chp nin başvurusuyla (2016/133) birleştirilmişti. O zaman ya bizim konu henüz görüşülmedi ya da yayınlanmadı. İnşallah hayırlı gelişmeler olur..