Üst Kurulların Maaş Mücadelesi (666 sayılı KHK - 6704 Sayılı Kanun)
-
Kesin olmayan bir duyuma göre sonbaharı bulabilirmiş yeniden Aym gündemine alınması.
-
@fanimakam mantıklı çünkü aym temmuzda gündem açıklamayacak gibi görünüyor.
-
Üst kurullarda maaş kriteri değişmeli. Bağımsız idari otorite diyorsan, önce maaş yönünden bağımsız hale getireceksin, yoksa on senesini dolduran adamı orada tutamazsın.
-
@Antimülakat Sanırım özel sektöre geçme imkanından bahsettiniz. Üst kurulların hepsinde özele yüksek maaşlarla geçme imkanı var mı ? En avantajlısı hangisi acaba .
-
@uzmanyrdd rekabet, epdk, kgmhs, spk, bddk gibi yerlerde var. Rtük, kgk, kamu ihale de çok olmaz hocam.
-
üst kurullarda 7-8 yıl önce başlayan hukukçu uzmanlar neredeyse 1,5 hakim maaşı alıyordu, şimdi hakim 1,5 üst kurul uzmanı maaşı alıyor. ayrıca istanbula taşınan kurumlar çalışanlarına fazladan hem de çok fazladan mali külfet getirdi. hakimlik, akademisyenlik gibi talep olmadan %50'lilere varan maaş zamlarına bakıldıktan sonra ülkenin en güzide kurumlarının çalışanlarının bunlarla kafa yorması hakikaten problem.
-
@JanTinbergen geçen aynısı konuştuk bu kurum personelleri işini iyi yaptığı takdirde enflasyon başta olmak üzere bir çok konuda devlete yarar sağlar ancak nelerle uğraştırılıyorlar.
-
15 kasım anayasa mahkemesi gündemine girdi inşallah hayırlı haberler gelir.
-
üst kurullar 666 ve devamı belalardan sonsuza kadar kurtulur inşallah.
-
@burcuburcu bu üst kurul çalışanları bu khk yüzünden umarım bizim memleketten nefret etmezler
-
@antimülakat umarım
-
Maalesef değişken ve stresli gündem sebebiyle sonucu kestirmek zor. Zira Aym'den birine ulaştığını söyleyen arkadaşıma raportörün olumsuz düşündüğü, yapılabiliyorsa Aym'den ulaşılabilen kişilere problemden bahsedilmesinin gerektiği söylenmiş. İnşallah hayırlı ve olumlu sonuçlanır..
-
@fanimakam o konu konuşuldu ancak doğru olmadığı ortaya çıktı. Yakın zaman önce hazine ve benzeri konularda kararlar verildi. Sonuç muhtemelen en azından tarih ibaresinin iptali yönünde olacak diye düşünüyorum.
-
@burcuburcu, içinde söyledi: Üst Kurulların Maaş Mücadelesi (666 sayılı KHK - 6704 Sayılı Kanun)
@fanimakam o konu konuşuldu ancak doğru olmadığı ortaya çıktı. Yakın zaman önce hazine ve benzeri konularda kararlar verildi. Sonuç muhtemelen en azından tarih ibaresinin iptali yönünde olacak diye düşünüyorum.
Biz temenni ediyoruz, düşünüyoruz ama maalesef her şey, hakkımız bile olsa, lehimize olmayabiliyor. Biz elimizden geleni yapalım, gerisi takdir..
-
Bugüne kadar iptallerin verildiği dosyadaki raportör hep aynı kişi neden karar değiştirsin?
-
Anayasa mahkemesinin tarihi iptal etmeyerek hukuku katletmeyi seçeceğini düşünmüyorum.
-
Arkadaşlar raportör mutlaka etkileyici olmakta, lakin üyelerin ne diyeceği daha önemli bildiğiniz üzere. Görünen o ki, 666 sayılı Khk (15.01.2012) ile Aym iptal kararı arası işe girenler "usulsüz de olsa bir khk olduğu bilinip isteyerek işe girildiği" sebebiyle, Aym iptaliyle maaşları yükselerek 26.04.2016 tarihli kanunla düşürülenler ise "çalışma barışı" bahanesiyle olumsuz rapor ediliyor diye düşünüyorum. Hakkımızda hayırlı ve olumlu bir karar çıkar inşallah ta, etkilenen herkesin memnun olacağı bir kararla iftihar duyarız..
-
@fanimakam hocam AYM'nin şu ana kadar verilmiş böyle rezil bir kararı yok umarım ilki üst kurul uzmanlarına denk gelmez. Ayrıca hangi çalışma barışı okurken gülmekten ciddiye alamadım şoför, memur, garson hepsi bizden yüksek alıyor. Aynı işi yapan adam bizden her şekilde yüksek alıyor böyle dalga geçilmez insanlarla.
-
Kampanya başlatıldı, imzalayalım, yayalım. Gayret bizden Tavfik Allahtan...
-
Ek gündemle bir arkadaşın daha dosyası gündeme alınmış.