Üst Kurulların Maaş Mücadelesi (666 sayılı KHK - 6704 Sayılı Kanun)
-
@mometixaq zaten iptal verilen iptal kararında hükümden hemen önce yer alan 23. paragrafta usul sakat olduğu için esasa girilmemiştir diyor. Yani usulden iptalle esastan iptal arasında fark olsa esasa da bakardı herhalde çünkü esasa ilişkinde itirazlar vardı.
-
Anayasa Mahkemesi dün (31 Mayıs 2017) yaptığı toplantıda, 375 sayılı KHK'nın Ek 11.maddesinin değişik (b) bendinin iptaline dair talebi değerlendirdi. "Uzman" ibaresi yönüyle iptalinin esastan görüşülmesine karar veren Anayasa Mahkemesi, chp tarafından açılan 2016/133 esas numaralı dava ile birleştirilerek esastan görüşülmesine karar verdi. İnşallah hayırlı ve olumlu sonuçlanır.
http://www.anayasa.gov.tr/icsayfalar/gundem/detay/genelkurul/772.pdf
-
@fanimakam bu güzel bir gelişme gibi tahminimce iptal kararı adli tatil öncesinde gelecektir.
Bu defa üst kurulların boş davranmaması lazım yoksa gece yarısı son dakika değişikliğine kurban gidebilir.
-
Guyların merkez taşra ayrımıyla birleştirildi dava?
-
1 yıla yakındır aym kararını açıklamıyo.Diyelim esastan iptal oldu karar sizce gib maliye bakanlığı bu kararı uygulamak zorunda olcak değil mi?Çünkü aym kararları bağlayıcı
-
@zenginmemur GUY merkez taşra ayrımı davası ile üst kurulların davası tamamıyla ayrı birleştirildiği dosya ana muhalefet tarından dosya.
-
@zenginmemur uygulamak zorunda aksine henüz rastlamadık. Ancak bakalım merkez taşra ayrımı 6704'e göre biraz daha zor ve çetrefilli. 6704 sayılı yasa ile memur sıfatını haiz olmuş kişilerin aldığı maaşı düşürüldü.
-
@aliveli çetrevilli neden olsun ki?Sonuçta esastan karar verilecek ve olumsuz çıkarsa belki 10 yıl bir daha dava konusu olmayacak.Olumlu çıkarsa 24000 guy ve gelir uzmanın maaşı artması banada uzak gibi geliyo ama bu bi haktır eğer hukuk devletiysek.Sgk denetmenleri mhuylarda bu karardan etkilenir.
-
375'teki uzman ibaresinin iptali yetiyor mu ? Geçen sene kanun çıkmadı mı ?
-
@mazlumaday 6704 sayılı kanun ile eklenen uzman ibaresi zaten burada bahsedilen.
-
@zenginmemur şöyle ki merkez taşra ayrımı için aym iptali erteleyerek verdi yani idarenin yeni düzenleme yapma hakkı var. Ancak Üst kurullar için verilen karar tamamıyla farklı kurulların yasasında maaşa ilişkin hükümler olduğu için hukuk boşluğu oluşmadı aym de iptali ertelemeksizin verdi. Yani merkez taşra ayrımı nispeten biraz daha tartışmalı bir karar.
-
@aliveli Hocam merkez taşra ayrımına dair bilgim yok. Ben direkt üst kurul uzmanları için sormuştum. Olası bir iptal ne ifade ediyor diye. Geçen seneki iptalden sonra kanun gelmişti yanlış hatırlamıyorsam
-
@mazlumaday evet şimdide o kanunun iptali daha doğrusu kanunda yer alan eskiye yönelik ibarenin iptali için başvuruldu mahkemeye.
-
@aliveli dostum sen guyları ilgilendiren davayı eksik takip etmişsin.Haklısın ikisi farklı davalar.Guylarınki zaten idare hemen khkların içine merkez taşra ayrımın içeren düzenlemiyi hemen kanunlaştırdı.Chpde guyaderin desteğiyle guyaderneğiyle aymye esastan başvurdu.
-
@zenginmemur buraya kadar anlattıklarınızı biliyorum ancak itiraz sebebi eşitlik dolayısıyla olumlu karar çıkarmak oldukça zor olacak.
-
@aliveli normalde adaletsizlik var.Gelir uzmanlığı kariyer meslektir.Gelir uzmanı olmak için diğer uzmanlıklarla aynı eşit sınavlara giriliyo.Ama özlük hakkı yerlerde.Bu bile mahkemenin huzurunda artı yanları olcak.Gelir uzmanı olmak için p3 baz alınsa kesin kaybedilir derdim.Mevzuatta kariyer gözüktüğümden her şeye rağmen olumlu çıkabilir.İdare uygularmı 24000 kişiye onu bilemem.Normalde dediğim gibi mahkeme kararı herkesi bağlar.Guyaderneğin çok mücadele verdi.İktidar partisyie chp mhp ile sürekli görüştüler aymde dava için.Bakalım ne olcak?Bnde 2016 mağdurlarından guy mülakatına kalmış biri olarak merak içindeyim.Guy olmak kolay değil artık.
-
@aliveli Anladım teşekkürler
-
@mazlumaday rica ederim
-
şimdi bu davadan olumlu sonuc cıkarsa nolcak.guyların maaşı merkez kadrosundakilerle aynımı olcak?
-
@onur00 bu dava guy için açılan dava değil üst kurul uzmanları için açılan dava