yds sorunsalı ?
-
Arkadaslar yds basvuruları basladı şimdi yds puan hesaplamasında yok ama kurumlar sart kosar mı girmeli mi ??
-
@maliyeciadayi altyapınız varsa girmekte fayda var bence
-
@maliyeciadayi Tabiki de bazı alımlar yds isteyecek kardeşim. Ama guy duy muy gibi alımların isteyeceğini düşünmüyorum.
-
Kimsenin hevesini kaçırmak istemem ama 70 alamayacaksanız, alma durumunuz yoksa hiç boşuna girip de paranızı ziyan etmeyin. Alan bilgisi için zaten puan hesaplanmasından kaldırıldı.
Yds isteyecek kurumlar da en aşağı 70 istiyor, hatta Dışişleri Bakanlığı 80 istiyordu yanlış hatırlamıyorsam. 50 isteyen bir kurum vardı adını şu an hatırlayamıyorum ancak en son sınavını 2014te açmıştı muhtemelen onlar da yükseltir barajlarını.
-
Öncelikle ''Sorunsal'' kelimesinin bu kadar revaçta olmasının nedenini merak ediyorum. Muhtemelen sorunlar içinde boğuşan insanların bu soruna daha estetik bir anlam katmak isteğindendir diye düşünüyorum.
Yds meselesine gelince osym kpss puan hesaplamasında yds'nin etkisini azalttığını düşünecek olursak girmemek mantıklı geliyor. Ancak yds'nin 70'ten ibaret olmadığını düşünecek olursak ve bazı kurumların 50-60 isteyebileceği durumda mağduriyet yaşanmaması için girilmesi faydanıza olacaktır. Üstelik 70 almanız durumunda sadece alan puanıyla kurum sınavlarına girmeniz işlerinizi kolaylaştıracaktır. Örneğin, Hazine Müsteşarlığı, Kalkınma Bakanlığı, Kalkınma Bankası(50 YDS), SGK Uzman Yard. (60 YDS), Ekonomi Bakanlığı vs. -
@yaptercihi hahaha yaaa kesinlike katılıyorum Sorunsan kelimesine :). Nasılda uyduruk duruyor . Sorunsal ne abi
-
yds 2015 ilkbahar puanlarını 2017 de kullanabilir miyiz? bi fikriniz var mı? kurumlar ilana çıkarken 2016 ve 2017 mi isterler sadece. ben başvuruyu kaçırdım.
-
@ykbs Başvuruların bitmesine yedi dakika var hemen başvurun hemen
-
Arkadaşlar Yds her halükarda 50-60-70 puan almak için girilmesi gereken ve halledilmesi gereken bir sınavdır. Önümüzdeki yıl ve sonraki yıllar için YDS'den 50 almanın bile önemi artacaktır. Daha önce belirttiğimiz gibi puan türleri daraltıldığı için, daha önce Yds barajı istemeyen ancak puan türlerinden %20 ve üzeri Y.Dil etkisi olan puan türleriyle sınava çağıran kurumlar önümüzdeki sene itibariyle bir baraj puan belirleyebilecektir. Bu kaç olur derseniz? Kiminde 70, kiminde 60 ve kiminde de 50.