2019 MERKEZ BANKASI 50 UZMAN YARDIMCISI 15 DENETÇİ YARDIMCISI ALIM İLANI
-
Kamu Maliyesi ve Muhasebe sınavlarına giren arkadaşlar nasıl buldunuz sınavların zorluğunu?
-
@johndoe66 geçtiğimiz sene 1.gruptan 50 üzeri puan alan herkes mülakata çağırılmıştı. Hatta yeterli kişi sayısına (60kişi) ulaşılamadığı için 45-50 kişi mülakat aşamasına kalabilmiş. Ama bu sefer hem 30 kişi çağırılması hem de sınavların bence hem ekonometri hem iktisat geçtiğimiz döneme göre bayağı kolay olması sebebiyle mülakata kalmak için 60 puanın üzerinde puan almak gerekecek diye düşünüyorum.
-
@tonyukuk646 ben girdim. muhasebede 20 puanlık maliyet muhasebesi sorusuna vaktim kalmadı. diğerleri fena değildi. maliyede sübvansiyon sorusunda bocaladım. diğerleri de ortalama sayılır. sence nasildi
-
@madonna1 sinava katilim da fazlaydi degil mi
-
@economen evet haklisin, keske o doneme denk gelseymisiz. sanssizlik. bu donem katilim da fazlaydi, bizim sinifta eksik cok azdi. tum bunlar ortalamanin yukari cikacagina isaret ediyor. ben bir ihtimal 60'in uzerine cikip esigi atlayabilirim, yarina bagli bu.
mulakatta neye gore degerlendiriliyor ve mulakat puaninin toplam puana etkisi %50 mi?
-
@audit Bence muhasebe uğraştırıcıydı 120 dakika bile yetmedi yani. Maliye ortanın biraz üstü gibi geldi bana zorluğu, ben de son soruda bocaladım, vergilemede adalet olan soru.
-
@johndoe66 yarın para bankada 50 nin altında bir puan gelmezse 60 ı ben de geçerim gibime geliyor . Ama yeterli olur mu emin değilim. Bir de mülakata kaldıktan sonra yazılı puanın çok çok önemli değil. Mülakat puanı 70 in üzerinde olan adaylar sıralanıyor. Ama zaten 70 in üzerinde atıyorum 10 kişi varsa bu 10 kişi işe alınıyor. Ama eğer 20 kişi varsa ve 15 kişi işe alınacaksa o 20 kişi için yarı yarıya yazılı ve mülakat ortalamaları alınıp ilk 15 başarılı kişiyi alırlar. Ama yazılıdan 50.1 alıp işe başlayan arkadaşlar bile olmuştu. Yani mülakat biraz daha belirleyici yazılıyı geçtikten sonra. Umarım herkes verdiği emeklerin karşılığını alır. Herkese başarılar.
-
- gruptan giren arkadaşlar sınavınız nasıldı
-
- Gruptan giren arkadaşlar istatistik nasıldı sizce?
-
Ekonometri sınavınız nasıl geçti arkadaşlar? Kalıntı çizimi sorusunda otokorelasyon olduğunu düşünen var mı ?
-
@johndoe66 benim sınıfımda ekonometri oturumuna sınıfın yarısı gelmedi neredeyse ama iktisat sınavında tamamen doluydu.
-
@cagabo ben yoktur dedim ama bilmiyorum doğrusu nedir.
-
@cagabo ben yoktu dedim ama emin degilim. cunku benim tahminimce eger bir otokorelasyon olsaydi, grafikteki kalintilar arasinda net bir iliski olurdu. yani grafige bakaraktan o noktalar kumesinin apacik bir dogrusal cizgi olusturdugunu gorebilirdik. oysa ki noktalar rastgele dagilmisti, bir iliski belirtmiyordu.
peki 1.94'lük durbin watson istatistigi neyi belirtir? benim bildigim durbin watson analizi yapabilmek icin bir dw ust bir de dw alt limiti olmasi lazimdi. onlari tabloda goremedim.
-
@madonna1 bizde cok olmasa da ekonometriye gelmeyenler vardi. ama esas sasirtan pek cok kisinin sinavdan cok erken cikmasiydi, muhtelemen yarisini bos birakip ciktilar. acikcasi son iki gun ekonometri calismamis olsam ben de yarisini bos verip cikacaktim, simdi hasbelkader bir seyler doldurdum kendi capimda.
-
@madonna1 ben de ilk önce yoktur diye düşündüm ama dikkatli bakıldığında U şeklinde bir ilişki vardı grafikte yani u ve u t-1 beraber hareket ediyor diye düşündüm.
-
@johndoe66 DW nin 2 ye yakın olması DW yaklaşık 2.(1-p) olduğu için p’nin sıfıra yaklaşması yani 1.derece otokorelasyonun olmaması anlamına geliyor ama dediğiniz tam yorum Alt-üst sınır ile belli olur. Ben kalıntı çizimi sorusuna yoktur dedim. Bir de t istatistikleri ile p değeri uyuşmuyordu ilk soruda ona katılan var mı ?
-
P<0.1 di ikisinde de yani t ile uyumlu sonuç veriyordu sanırım.
-
5.gruptan girenler soruları nasıl buldunuz? Markov analizli soru dışındakiler zor değildi sanki ?
-
@cagabo ben de senin dediğin gibi yaptım DW'yi ancak t istatistikleri uyuşuyordu bana göre p ile. p değerlerinin ikisi de 0.05ten küçüktü.
-
@cagabo t istatistiklerinin hepsi 2'den buyuktu mutlak deger olarak. bu yuzden t istatistikleri anlamlidir dedim. p degerleri kucuktu. bu da anlamlilar demeye geliyor.