2019 ilkbahar ales soruları
-
İlk kez sözel soruların sayısal sorulardan daha fazla zaman çaldığı bir alese girdim. Özellikle koltuklara oturmaya ilişkin mantık sorusu efsaneydi.
-
Türkçedeki bazı cümleler, paragraflar anlam olarak güzeldi bence, farklı ve ilgi çekici konulardı... ama sözel mantıklar için aynı şeyi söyleyemeceğim
-
Bence de sözel soruları yorucuydu. Normalde çözdüğüm denemelerde ya da çıkmış sorularda 1 saatte sözel bitmiş olurdu bugün 70 dakika geçtiğinde sözel yeni bitmişti ve kodlamam daha duruyordu. Kalan sürede de 30 matematik yapabildim.
-
Paragrafın akışını bozan cümle soruları acayipti. Hepsi cevap olabilir çünkü paragrafın anlamı yok
-
@burcuburcu ben de çok zor karar verdim o sorularda..
-
Paylaşacak soru ve cevapları da görsek dostlar. Bunun üzerinden daha iyi bir tartışma döner sanki.
-
Sözel kısma 1 saat 50 dakika harcadım rekor bende mi acaba?
-
Bi boşluk doldurma sorusunda sıcaklıkla Savaşmak ya da mücadele etmek gibi bi soru vardı net hatırlamıyorum ama hatırlayan var mı ?
-
Bi de kendi çölünü panayıra götürmek tarzı bi soru vardı ?
-
@hayat999 sıcaklık sorusunun ikinci boşluğunu hatırlamıyorum ama ilk boşluğu mücadele etmek olan şıkkı işaretledim. Kendi çölünü panayıra götürmek sorusunu da kendi yalnızlığını kalabalıklara taşımak diye bir şık vardı o yaptım.
-
@leyli ben de öyle yaptım sanırım. Teşekkürler
-
Rakamları ardışık olan iki basamaklı sayılardan kaç tanesi 6 ya bölünür sorusunu kaç yaptınız ?
-
-
@hayat999 12, 54 ve 78 yani 3 tane idi.
-
@hayat999 sıcak havanın çıkışına izin vermek gibi bir şey vardı onu yaptım.
-
Sozeldeki paragraflar efsaneydi. Upuzun paragraf okunacak ve pesine gelen sorular yanitlanacak. bir de bunun oncesindeki sorular bakilmis kafa dinc olacak. Yok oyle birsey. Ben sayisaldan basladim ki orada da zaman kaybi yasadim . Sonra sozel 30 kusur isaretleme yapabildim sozelde. Bir daha girmem diye buyuk konusmak istemiyorum ama diger zamanlardaki aleslerde boyle olacaktir. Yök keske yine el atsa şu duruma . Hos yökdili de artik osym yapacak.
Yuksek alan kisilerin onunde egilirim. -
ne zaman açıklanacak?
-
@burcuburcu Takvimde 30 Mayıs olarak gözüküyor açıklanma tarihi. Fakat bir önceki Ales’i erken açıklamışlardı sanırım. Bu da öyle olabilir.
-
@vamos inşallah hocam 30'u baya geç, ÖSYM bu kadar sürdürmezdi normalde.
-
Sonuçlar açıklanmış arkadaşlar hayırlı olsun herkese. Benim sözelden 45D 4Y, sayısaldan 27D 3Y gelmiş sonuçlar. Sayısal puanım 78, sözel puanım 86, eşit ağırlık puanım da 82 gelmiş bu netlere.