KPSS A İçin En İyi Hukuk Soru Bankası Önerileri
-
Arkadaşlar merhaba,
KPSS A'ya hazırlanan bir hukukçuyum.
Hukuk alanında soru bankası almam gerek. Yaptığım araştırmalar sonucunda özgün soru bankası olarak A Kadro Yayınları ile Themis yayınlarını önerdiler. Themis'in daha zor olduğu söyleniyor. Çok kararsız kaldım. Soru bankası olarak en iyi yayınlar hangileri? Themis mi A Kadro Yayınları mı?
-
@phoenix üstadım iibf mezunu olarak themis çok detaylıdır o yüzden de elimin altında olduğu halde hiç çözmem ama siz hukuk mezunu olduğunuz için themisi öneririm.
-
Ben de kpss için themis kasmaya değmez diye duymuştum. Ağır bir kitap diyorlar. Ama marka yapmış güvenilir olması da themis için bir artı. A kadro çözen yok mu koca forumda arkadaşlar?
-
Themis kpss soruları sağlam ama a kadro soru yorum kitabını da merak ediyorum .Maliye soru yorum kitabı gayet güzel güncel.
-
THEMIS zor ve ağır deniliyor ama @takkurt gibi değerli arkadaşlar da hukukçular için ideal olduğunu söylüyor. A Kadro Yayınları çok mu kolay? THEMIS'in alternatifi nedir bir hukukçu için merak ediyorum doğrusu...
-
@phoenix dostum eğer hiç soru çözmediysen a grubu için önce konsensus. Baktın yeterli gelmedi sana detay çalışmak istiyorum dedin themis
-
Ben a kadro çözüyorum genel olarak zaten çıkmış değiştirip yapılmış iyi bir soru bankası her ders için diyemem ama genel hattıyla iyi
-
@Phoenix Hepsini kullandim hepsi elimde mevcut. Themis konu anlatimlilar konu ogretir ama cok ayrintilidir, fazla ayrıntılı. Soru cozum kitapları ise konu öğretmez bilgilerinde dikkat etmen gereken avlanacabilecegin kisimlari cok guzel bi sekilde irdeler, ayrintilari ve dikkat etmen gereken yerleri özümsemeni sağlar. Ama sorun bankalarinin ve aciklamali cozumlu kitaplarin hicbiri konu anlatimli kitaplar kadar konuyu ogretemez. Biraz kişiden kişiye degisir bence ama benim favorim Konsensus'dan öğrenmektir. Bitince Hakimlik, Kaymakamlik gibi ayrıntı sınavlar amaçsa Themis le ayrintilari ogrenmek veya dikkat etmen gereken yerleri irdelemektir. Eger Guy, Sgk vs ise amac cikmis kpss, guy, dguy vs gibi cikmis sorularin oldugu kitaplar da kullanilabilir. Ama bence gerek bile yok, Konsensusu bitir bitir dur ayni zamanda da hukuk deneme vs coz yeter. Konsensus candır. Herkese iyi calismalar
-
Arkadaşlar bir şey soracagım kpss başvuruları için alan başvurusunu nasıl yapıyoruz
-
Themis önermiyorum. Çok ayrıntı söz konusu. Bir yerden sonrada soru tipleri tekrar etmeye başlıyor. Bir de kronik bir aynı tipleşme ama güncel basım yapmaya başladılar. Eski soru tiplerinde evet çok iyi netice alınıyordu ama şimdi kpss de bile olay soruları gelmeye başladı. Benim önerim themis dışındaki yayınlar.
-
Themis işin nirvanası derler ama markanın etkisi gibi geliyor bana. Anayasa ve İdare alanında evet oldukça ayrıntılı sorular bulunuyor. Ancak diğer hukuklarda aynı çizgisi yok. Bir bütün olarak themis tercihinin doğru olmayacağını düşünüyorum.
-
4t yayın evine ( siteye ) bir göz atın isterseniz..bana göre naçizane bu alanda ki en iyileriden bitanesi de özgün 3Y soru bankasını deneyebilirsiniz..
-
@ekstrafiskal hocam konsensüs çıkmış sorularmı yoksa hangisi
-
-
Themis kpss kaliteli ama kpss için fazla kasıntı
-
Monopol kpss çok yüzeysel kamu/özel kpss için yetersiz
-
Teftiş kpss konu konu açıklamalı soru bankası iyuk cmk yetersiz diğer kısımlar iyi
4)Ankara kariyer kpss orta düzey teftişle ikame yeni baskı yok
-
Lider yay hukuk soru bankası orta düzey yeni baskı yok
-
Soho yediiklim soru bankası yüzeysel
-
Libertus pegem hukuk soru ayrıntılı sorular var orta düzey
-
657 hukuk soruları yeni baskı yok orta düzey
-
A kadro soru yorum 2050 soru açıklamaları iyi güncel (KPSS İçin ideal)
-
Konsensus kpss çıkmış vazgeçilmez.
-
-
Gk-gy kaç oturum seçiyoruz?
Alandan kaç oturum seçiyoruz? -
@sim hocam şu şekil önce gk gy başvurusu yapıp 75 lira ödenir sonra a grubu aktif olur ve 3 oturum seçilip 150 lira ödenir . Yukarıdaki arkadaşta sormuş cevap olsun .
-
@karar teşekkür ederim
-
Başlığa el atan herkese tek tek teşekkür ediyorum gerçekten çok faydalı oldu. Kendi adıma konsensusu çözdüğüm için ikinci özgün soru bankası araştırmasında idim. Gerek buradaki bilgiler ışığında gerekse de dışarıdaki araştırmalarım sonucunda konsensustan sonra themisin güzel bir cila olacağı kanaatine vardım. Ama kesinlikle sabırla çözmek soruların cevabını tek tek incelemek gerekli imiş. Bunu yetiştirememe kaygısı durumunda ise a kadro da görece daha kolay ama gayet güzel bir kaynak imiş. Umarım herkes için faydalı olmuştur..
-
İdare hukuku güncel soru bankası pdf arıyorum. Yardımcı olabilir misiniz
-
@hasan2 Bende kırmızıya çalan bi rengi olan Adli Hakimlik-İdari Hakimlik sorulari olan kitabi var. Herşey var içinde çok kapsamlı. Ama birlikfe çalıştıgım arkadaşta da mavi olanı vardı KPSS ve kurum sinavlari icin olani. O da cok methediyordu kapsamli diyordur. Zaten ayirmislar ama bence satis politikasi sadece. Konsensus lar kapsamlı hepsi. Diger butun kaynaklar ya eksik ya fazla. Benim yöntemim Murat Yayınları Kamu ve Özel Hukuk'u (ki bence butun sinavlarda cikacak soru icin yeterli hatta fazla bi kitap) Kamu ve Özel Hukuk'u konu kitabi olarak kullanip Konsensus dan çalışmak oldu. Konsensus ve soru cozumu yeterlidir bence. Sorularda bilmedigin gormedigin seyler cikarsa da Murat dan faydalanırsın. Belki de Konsensus alınca baska hicbiseye gerek duymazsin, artık tercihine gore:) Iyi calismalar