Güvenlik soruşturması
-
Re: ARŞİV VE GÜVENLİK SORUŞTURMASI
Merhaba. Erkek arkadaşım subay. Fetöden dolayı Mart ayından beri açığa alındı. Temmuz'da mahkemesi var büyük ihtimal ihraç olacak. Kendisi ile birkaç kez tatile gittiğimiz için otel kayıtlarım var. Ben öğretmenim ve yakın zamanda mülakata gireceğim. Bu durum benim güvenlik soruşturmamı engeller mi ? Bazı yerlerde yoğun irtibat halinde olmanız da sıkıntı yazıyor. Her gün telefonla konuşuyoruz. Güvenlik soruşturmasında suçun şahsiliğine bakıldığını biliyorum. Lütfen yardımcı olacak biri varsa yazabilir mi ?
-
@eseski26 yanlış anlamayın ama vah benim güzel ülkem vah ne günlere kaldık ...
-
Otel kayıtları emniyet ve askeriye için bakılıyor öğretmenlikte sıkıntı olmaz
-
@merasim34, içinde söyledi: Güvenlik soruşturması
Otel kayıtları emniyet ve askeriye için bakılıyor öğretmenlikte sıkıntı olmaz
Fetöden dolayı diyor hocam..
Kesin bakılır. Kocanız olsa sıkıntı olmazdı tabi de..bu olay farklı. Geçmiş olsun -
@davetsiz birkaç yere danıştım. Fetö durumu için eşiniz olsa sıkıntı olur onun dışında bakılmaz dendi. Öğretmenlikte de kişi bazla gs yapılıyor. Ama ben yine de emin olamıyorum.
-
@eseski26 valla iki farklı bakış açısı bu. Tam bir karmaşa. Çok da emin olamıyoruz. Bu bilgiyi 1.ağızdan yetkili kişilerden öğrenin. Bayagi karışık mevzu. Benim taraftan da bakabilirler sizin acınızdan da..
-
@davetsiz teşekkürler
-
Güvenlik soruşturması kapsamı daraltıldı diye biliyorum. Olaylar ilk olduğunda denetim daha sıkı yapılıyordu.
-
@antimülakat Guy’da otel kaydının olması olumsuzluk yaratır mı acaba?
-
@burc6 sanmıyorum hocam. Çok eskiden bakılıyordu ama elenme sebebi olmuyor bunu biliyorum.
-
@antimülakat çok sağolun hocam. İnternette bir sürü yorum dolaşıyor kafamda soru oluşturdu ister istemez
-
@burc6 yok hocam bu konunun sıkıntı olmadığını bir tanıdıktan biliyoruz. Kendisi kurum mülakatın geçti. Bu nedenle sadece bu sebepten olduğunu düşünmüyorum.
-
Tamamdır hocam çok teşekkür ederim yeniden, bir de hocam acaba mülakata gelmeden önce soruşturma yapılmış mıdır hakkımızda?
-
@burc6 soruşturma yapılıyor ama otelde kalma detayı hakkında bir veri tabanı olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki her otel düzenli olarak İçişleri Bakanlığına bilgi vermiyor. Ancak bir süreklilik arz etmesi vs. durumlarında bilgi veriliyor diye düşünüyorum.
-
@antimülakat otel kayıtlarının veri tabanı var. düzenli kayıt vermemeyi göza alacak işletme yok şu an memlekette. eski bir resepsiyonist olarak söylüyorum. bize de geliyordu abi şimdi benim kaydı girmesen vs diyen tipler de ne benim ne şefin ne de başkasının cesareti oluyordu buna.
-
Gerçektende atıyorum 10 yıl önce X dersanesine gitti bahanesiyle gvs olumsuz oluyor mu? Çevreden duydum ama şehir efsanesi mi merak ediyorum.
-
@antimülakat sağolun hocam teşekkürler
-
@ercu ne zamandır bu geçerli hocam? 5 sene öncesinde de böyle miydi? Yeni bir şey ise şu an sınava hazırlanan dostlarımızı pek bağlamıyor.
-
@antimülakat, içinde söyledi: Güvenlik soruşturması
Güvenlik soruşturması kapsamı daraltıldı diye biliyorum. Olaylar ilk olduğunda denetim daha sıkı yapılıyordu.
Hocam Ben de buradan sonra yani listede isim olduktan sonra gvs den elenecek biri olduğunu düşünmüyorum. Var mıdır örneği hiç duymadim.
Zaten hepimizin bildiği üzere on araştırma yapılıyor yani gvs den elenecek biri listeye zaten koyulmuyor diye tahmin ediyorum. Hatta bu sene gvs dahi yapılmayacağı konuşuluyor. Ne düşünüyorsunuz? -
@davetsiz çok olmaz hocam da bazen araya zorla konulan isimler oluyor. O anlık o da listede yer alıyor daha sonra tespit edilince çıkarılıyor falan. Çok fazla olmaz bu sayı.