Merkez Bankası avukatı alımı 2019
-
Geçmiş senelerde sınava girenlere ulaşamazsak süreç sürpriz olacak. En azından ne tarz sorular soruluyor mülakatın ne kadarı ingilizce filan öğrenebilsek iyi olurdu.
-
@austa9215 sohbet havasında geçiyor, ingilizce yok, herhangi bir bilgi sorusu da gelmiyor. Daha önce forumda yazıldı farklı başlıklarda. Sağ üstten arama kısmından bulabilirsiniz.
-
@matu-enuygunu yine de beklediğim kadar yüksek değil 90dan düşmez diyordum başarılar dilerim
-
@kml teşekkürler ben görememiştim
-
Arkadaslar kuruma uzman yardimcisi olarak degil de avukat olarak girince duz memur kadrosunda mi oluyoruz? Maas ve diger haklar bakimindan uzman yardimciligindan farki nedir acaba bilen varsa yanitlarsa cok sevinirim.
-
@uzmanavukat hocam merkez bankasında düz memur ile uzman yardımcısı arasında statü veya maaş açısından farklar mevcut değil. Kurum içi sınav açıp onlarca memuru uzman yaptılar keza memur ve uzman birlikte çalışıp aynı işi yapıyor.
Avukat olarak girmenin avantajı vekalet olabilir ama dezavantajı da mevcut nerede dava varsa gidip girmek zorundasın ki bu yerine göre uzak ilçe adliyesi de olabilir. Onun dışında şartları çok yakındır. -
@evandro Düz memur ile uzman yardımcısı nasıl aynı statüde oluyor hocam ?
-
@öğrenci hocam aş yapısı önünde hiç bir engel yok. Çalışan tanıdığınız varsa sorabilirsiniz.
-
@evandro Doğrudur hocam ilginç geldi de o yönden sordum.
-
@evandro cok tesekkur ederim bilgilendirmeniz icin gercekten cok yardimci oldu.
-
@uzmanavukat rica ederim, başarılar.
-
Maaşları hep gündemdedir. Benim bildiğim 5 sene çalışanların maaşı 8-10 kâğıt altına düşmez.
-
Arkadaslar ben eski basliklarda uzman yardimciligi ilanlarini gordum ama orda da mulakatla ilgili fazla bilgi bulamadim. Olanlar da uzman yrdmc oldugu icin genelde iktisat konulariydi. Sizce soru dagilimi hukuk konulari icinde nasil olur? Ya da iktisat gelir mi bilen var mi acaba? Herkese iyi calismalar diliyorum.
-
Mülakat tarihleriniz ne oldu arkadaşlar?benim 6 şubat. daha önce kimler girecek ya da hepimiz aynı gün mü mülakata alınıyoruz?
-
mülakatlarınız nasıl geçti arkadaşlar?
-
Ne zaman açıklanır tahminen?
-
yaklaşık üç ay sürer
-
@falcon9 ben de güvenlik soruşturmasından dolayı en az iki ay sürer diye tahmin ettim ama bir ihtimal güvenlik soruşturması bitirilmeden de açıklanır mı acaba diye bir umutla sormuştum. Böyle bir ihtimal pek yok herhalde.
-
Arkadaşlar hiç aranızda arayan soran oldu mu süreç ne aşamada diye? İki ayı geride bıraktık artık.
-
Sonuçlar açıklandı.Ben kazanamadım.Kazanan arkadaşları tebrik ederim.