Türkiye de boşanma oranları
-
Ülkenin ve İİBFlilerin bütün sorunları bittiği için tercihiniyap forumunda bunları konuşabiliriz artık, adam haklı!
-
@haha Yine seni bir kadın eğitecek , ama suriyeli müslüman olsun tek şart .
-
Saçma sapan konusma LA!
~Behzat Ç.~ -
@haha Bu bir virüs olabilir mi?
-
Boşanmaların sebebinin evlilikler olduğu söyleniyordu ama bilemedim şimdi
-
Bu şey değil miydi: Herkesin içinde sakız çiğnemek veya kahkaha atarak gülmek. Ülkemizde koltuğa bakan, topluma değil birisi böyle söylemişti. Biz de keşke bunu siyasi karar verici birisi değil de Murat Göğebakan söylemiş olsaydı diye hayıflanmıştık.
-
@walras12 o da çok etkili
-
Bu kafa yapısına rağmen bunlarla evlenen binlerce insan tanıyorum. Buna ne demeli?
-
@haha Senden icazet alacaktık zaten.
-
Boşanma oranlarındaki artış ve kadının çalışma hayatına katılımı?!?
Nüfusun yaşlanması ve kadının çalışma hayatına katılımı?!?
.......... ve kadının .........Ben size gelmiş geçmiş en büyük toplumsal problemlerimizden birini söyleyeyim mi ? Hemen her konuyu kadınlar üzerinden açıklama eğilimi ! Ne yazık ki bu hataya daha çok erkekler olmak üzere feminist kadınlar da düşer. Yanlış anlaşılmasın burada amacım bir genelleme yapmak değil kişisel bir gözlemimi aktarmak, katılırsınız katılmazsınız o size kalmış. Bırakın da kadınlar sizin üretmek istediğiniz kadın algısının dışında kendileri nasıl karar kılıyorsa öyle yaşasınlar.
Bütün sevapların ya da günahların kaynağı kadın değildir. Her bireyin, grubun, toplumun kendi iç dinamikleri vardır. Boşanma gibi birden fazla sebebi olabilecek bir olguyu tek bir sözde sebeple açıklamak provoke etmeyi amaçlamıyorsa bile burdaki haliyle fazlasıyla indirgemeci:)
Gelelim yabancıların vatandaşlığı-nüfus meselesine. Türkçenin kullanım şekli acaba bu iletileri bir yabancı mı yazdı diye düşündürdü Nüfusun niceliğinin niteliksel bir ağırlığı olmadığı sürece yük olmak dışında bir anlamı olamaz. Hergün sokakta çöp toplayan yabancılar görüyorum, Türkiye ne zamandan beri böyle bir ülke bir düşünün bakalım. Yorumlarınızı yaparken vatandaşlık alan yabancı sayısı ya da yabancıların Türkiye'de ki doğum oranlarına ilişkin bir fikriniz var mı acaba, bunlar sadece merak ettiğim ufak bir iki ayrıntı. Konuşuyoruz ama ne söylüyoruz?!?
-
-
Bi arkadaşımın anneannesi 90 yaşından fazla hep erkek torunları işsiz diye üzülür memleketteki çalışan tüm kadınlara düşman olurdu. Onlar çıktı piyasaya bizim Gül gibi oğullarımız işsiz kaldı derdi. Bozulurduk ama ses etmezdik, kadın bir asır önce doğmuş, hiç okul yüzü görmemiş,kalem tutmamış,hep öyle görmüş napalım derdik. Ama o kafanın bugün eğitimli genç birinde hala yaşıyo olması gerçek bi soğuk duş etkisi yarattı bende.
Erkek arkadaşlarımızın en büyük problemi kendilerini olduklarından daha değerli sanmaları. Kimse sizin için eğitimini,kariyerini,hayatını hiç etmek zorunda değil. O kadar da önemli ,kutsal ,şahane filan değilsiniz. Gerçekler acıdır gerçekler acıtır 🤪🤪 -
aile KURUMU..
"dil buyurgandir"