2019 İdari Hakimlik Sınavı
-
@Dumspirospero 22. Dönem hakim ve savcı kurası mayıs ayında yapılmış ve 1446 aday atanmış. Bakanın açıkladığı yeni alım.
-
@kilici
Kura bekleyenler adli 22. dönem, idari kaç bilmiyorum. Umarım öyle olur. -
@Dumspirospero, içinde söyledi: 2019 İdari Hakimlik Sınavı
@kilici
Kura bekleyenler adli 22. dönem, idari kaç bilmiyorum. Umarım öyle olur.23 müş galiba, pardon
-
@hussle hocam sıkıntı etmeyin, mülakata benden bir sıra önce giren arkadaş ekonometri mezunuydu üstelik sıralaması çok iyiydi.
-
Ya AVUKATLIKTAN geçiş güncellenir mi rakam çok az :(( daha öncede birçok kez güncellendi
-
@Dumspirospero Hocam alım ve atama birbirinden ciddi farkları olan iki kavram. Atama bekleyen arkadaşlar mesleğe zaten “alınmıştır.” Er yada geç mesleklerine başlayacaklar. Emekliliğe kadar ortada kalacak halleri yok. Mesleğe “alınan” adayların görev yerlerine sevkleri ve yetki alarak mesleğe başlamaları ise “atama” olarak nitelendirilebilir. Binlerce insanı ilgilendiren bir konuda bir bakanın kullandığı kelimelere dikkat edeceğini düşünüyorum. Alım ile kastedilen mesleğe yeni adayların dahil edilmesidir. Yakında ilanın geleceğini düşünüyorum.
-
@mosca hocam tam bu şekilde bir ayrıntıyla bahsetmiş ki haber metinlerinde bu şekilde geçiyor umarım ön bir sinav ilanıdır
-
Monopol idari soru bankasi güncellenecek mi arkadaslar bilgisi olan var mi ???
-
@Müfettiş-Gadget hocam bu sene idari yargı soru bankası çıkmayacağını söylemişler bir arkadaşımıza.
Ama adli yargı güncellenir büyük ihtimalle. Onu alıp ortak dersleri çözebilirsiniz...
Hayırlı sabahlar..
-
@Müfettiş-Gadget sordum ben kasım 2018 baskı ile devam dediler.
-
Hmk için sadece kanun okumak yeterli olur mu? Olmazsa önereceğiniz kaynak var mıdır?
-
HMK'ya nasıl çalışılır;
@Marsiyal hocam HMK usul dersi olduğu için ve gerçekten çok uzun bir ders olduğu için tek başına kanun yeterli olmaz anlamak için.
Elinizde size konuları öğretecek kısa da olsa bir not olmalı ki kanun okurken yol göstersin.
Tek başına kanun yeter diyen arkadaşların birçoğunun o dersten temeli vardır da o yüzden kanun okumakla üzerine bina ederler.
Temeliniz olsa bile kısa da olsa mutlaka bir nottan çalışmalı ki size yol gösterecek, kanundaki ibarelerin, konuların ne anlama geldiğini size gösterecektir.Geçen sene de aynı husus sorulmuştu. Bende arkadaşlara 2017 basım şu muhteşem notu paylaşmıştım. Bu notu okuduktan sonra kanun okuyanlar çok faydasını gördüklerini söylediler;
https://drive.google.com/file/d/1OcDmLdVR8pHmXN_q9HQ8cEMn8t07zW4V/view?usp=drivesdk
2017den beri medeni usulde çok büyük değişiklikler olmadı. Temyiz sınırı vb. bazı hususlar değişti. Bunları da güncel kanunla çalışacağınız için zaten hiçbir problem olmaz...
Bu da benim el yazılı en önemli yerler notlarım;
https://drive.google.com/file/d/1CSyc31jZyKoEn6CRkvMMGwKULOzdh0pN/view?usp=drivesdk
Burada beni dinleyip hiç temeli olmayıp kısa nottan çalışıp üzerine de kanun okuduktan sonra reklam için demiyorum asla ama piyasadaki en iyi anlatımlı soru kitabı olan ve birkaç soru tutturan sertkan erdurmazın medeni usul soru Bankasını çözüp bir sürü full yada bir iki yanlış yapan kardeşim çıktı.
Medeni usul bu şekilde çalışılır hocam...
Size bir kardeş tavsiyesidir..
Selametle...
-
İdari hakimlik çıkmış sorular için savaş mı themis mi iyi olur? Hangisini tavsiye edersiniz. Birde hangisi en güncel. Herkeze kolay gelsin
-
Maliye için yeterli,güncel,doyurucu bi kitap önerisi olan var mı?
-
Arkadaşlar haftaya ankarada mülakatım olacak idari için gerekli kaynakları temin edebileceğim uygun bir yer var mi gitmişken almak istiyorum.
-
@aroma, içinde söyledi: 2019 İdari Hakimlik Sınavı
Arkadaşlar haftaya ankarada mülakatım olacak idari için gerekli kaynakları temin edebileceğim uygun bir yer var mi gitmişken almak istiyorum.
Özellikle kanunları uygun cikarabilecegim bi fotokopici babında soruyorum
-
@aroma ziya Gökalp caddesi monopol dershanesi karşısında Furkan fotokopi var ordan bulabilirsin
-
@aroma kızılayda zafer çarşısının üstünde adil han iş merkezi var buranın içinde furkan fotokopi var. Daha ucuzuna denk gelmedim ben tavsiye ederim.
-
Arakadaşlar forumu pek takip edemedim bu sene sonunda ya da yakın zamanda idari hakimlik alımı hakkında ciddi duyumlar var mıdır? Ne durumda alım bilgileri
-
@Gresham-T Dostum son güncellemeleri yazımıza ilave ettik.
https://www.tercihiniyap.net/kamudan-haber/2019-hakimlik-sinavi-ne-zaman-h6448.html
Sayın Bakan'ın açıklamaları yıl sonunda bir sınava işaret ediyor. Bizim de çok çok önce belirttiğimiz kuvvetli tarih 28 Aralık 2019 tarihi. Zaten uzunca süredir bu doğrultuda idi yazımız. Dün itibariyle de Bakan Bey'in açıklamaları ile güncellemiş olduk. Bence artık ciddi ciddi sınavı konuşmanın zamanıdır.