• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
-
Duyuru
Bu akşam 20:00 da GUY talep etmek üzere gündem de olacağız.
Tag etkinlik saatinde belli olacaktır.
Unutmayalım İİBF ailesi olabildiğince duyurup, katılım sağlayalım
#kendisesinoliibf
-
@aslan-reyiz vali veya kaymakamin dava açma hakkı yoktur belediye kararlarına karsi
-
Türkçe ve Tarih için soru bankası önerisi olan var mı ?
-
@Gazi06 tarih için ismail adıgüzel tarihin pusulası soru bankası türkçe için bolca paragraf soru çözmek iyi olacaktır.
-
@mahtan farklı görüşler var nohutçu var diyor mesela
-
@aslan-reyiz evveliyat nasıl bilir misiniz ?
-
@say-alija AYM'nin iptal ettiği bir şeyde nohutcu nasıl var diyor anlamak mümkün değil. Nohutcu artık elini eteğini çeksin bi zahmet helva dağıtacam hukuken mefta oldu artık.
-
@Legend-is-Back themis yok diyor nohutçu var diyor bu konu bi açığa kavuşmadı ama mahkeme kararını baz almak lazım.
@Gazi06 olur hocam iyidir ramazan hoca daha cok bilgi ağırlıklıdır ayrıntılıdır.
-
@aslan-reyiz Belediye kararlarına karşı belediye başkanı dava açma hakkı varken 2. bir dava açma hakkı vesayet makamının yetkisini ATM iptal etmiştir. Belediyede bu konudaki vesayet kaldırmıştır. Ancak il özel idaresinin başı Vali olduğu için mecbur vesayet yetkisi devam ediyor iptal konusunda hakeza buyuksehir bel. için de valinin vesayet devam ediyor. Dolayısıyla AYM belediyedeki vesayeti iptal etmiştir. Nohutcu, AYM'nin üstünde birisi değil
-
Bakanlık müfettişi hakkında soruşturma iznini CB verdi ama Bakan vermedi bu durumda nolur yetki çatışması olmaz mı hatta dava açılabilir mi?
-
Cumhurbaşkanı, 2. 5 yıllık dönemin son yılında seçimlerin yenilenmesi kararı aldı ve aday olamayacak yeni bir Cumhurbaşkanı seçildi ama göreve başlamadan TBMM seçimlerin yenilenmesi kararı alırsa mevcut Cumhurbaşkanı aday olur mu ya da yeni seçilen Cumhurbaşkanın durumu nolur?
-
Ahmet hoca idari yargi baglaminda olayi ele alıyor. Mülki idarenin de her vatandas gibi olagan süre olan 60 gün icinde dava acabilecegini belirtiyor.
Mahalli idare kanunlarinda bu yetki artik belirtilmediginden idari yargi hukukunun kapsamina girmektedir ve soru olarak gelme ihtimali yoktur.
Son not il ozel idaresi kanununda belediye kanunda mülki idarenin meclis kararlarina karşı dava acma yetkisi düzenlenmemistir.
-
Sinav eger büyük bir aksilik olmazsa 2019 yılı içerisinde yapilacak ve ekim sonu kasim başı daha ağır basmaktadir.
-
@legend-is-back sinava ilk kez mi gireceksin bilmiyorum ancak yazdigin tarzda sorular cikmaz kaymakamlikta. temel seylere calismani tavsiye ederim.
-
Ahmet mehmeti bırakıp kanundan çalışsanız inanın konuyu daha iyi anlayacaksınız. Anlaşılması zor mevzuatlar değil kafada oturması için sürekli okumak tekrar etmek gerek.
-
@varetopilfredo Evet hocam ilk kez gireceğim kısmetse. Ayrıntılı çalışıyordum ve o yüzden bazı şeyler kafamı kurcalıyordu. Eyvallah hocam dediğiniz gibi basit ve yüzeysel çalışırım.
-
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 4 yıldır bu sürecin içinde birisi olarak bugüne kadar kpss kitaplarına yüklü miktarda para verdim ve hepimiz de vermeye devam ediyoruz. Ama kaymakamlık hakimlik gibi sınavlarda artık mevzuatın kendisi tek başına kaynak olarak yeterli oluyor. Konu anlatımlı hukuk kitapları almak yerine artık mevzuattan çalışmak bizler için hem ekonomik hem de verimli oluyor. Bu yüzden kendim için günlerce uğraşıp hazırladığım kanun metinlerini bedeli karşılığında sizlerle de paylaşmak istiyorum.
Biliyorsunuz mevzuat gov tr den indirdiğimizde minik puntolu ve karmaşık göründüğünden pek çalışmak istemiyor insan. O yüzden puntoyu büyütüp, metinde geçen başlıkların hepsini koyu renk yaptım. Mülga maddeleri, gereksiz dipnotları sildim, özellikle dmk gibi kanunlarda çıkması mümkün olmayan yerleri kırptım. Aşağıya fotoğraflarını ekliyorum. Foruma üye arkadaşlar mesaj yoluyla, üye olmayan arkadaşlar aşağıdaki mail adresim yoluyla ulaşabilirler. Süreç sonunda idarenin iradesi olmak umuduyla
idarenin-iradesi@hotmail.com![alt metni](https://i.hizliresim.com/P7YRq5.jpg)
-
@varetopilfredo Aslında hocam vmy ve sgk müfettişlik istiyorum. Müfettişlik hoşuma gidiyor ez kaza kaymakamlık kazansam geçsem dahi arzum müfettişlik. Teftiş daha rahat diye duydum. Hayırlısı artık hocam.
-
@idarenin-iradesi, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 4 yıldır bu sürecin içinde birisi olarak bugüne kadar kpss kitaplarına yüklü miktarda para verdim ve hepimiz de vermeye devam ediyoruz. Ama kaymakamlık hakimlik gibi sınavlarda artık mevzuatın kendisi tek başına kaynak olarak yeterli oluyor. Konu anlatımlı hukuk kitapları almak yerine artık mevzuattan çalışmak bizler için hem ekonomik hem de verimli oluyor. Bu yüzden kendim için günlerce uğraşıp hazırladığım kanun metinlerini bedeli karşılığında sizlerle de paylaşmak istiyorum.
Biliyorsunuz mevzuat gov tr den indirdiğimizde minik puntolu ve karmaşık göründüğünden pek çalışmak istemiyor insan. O yüzden puntoyu büyütüp, metinde geçen başlıkların hepsini koyu renk yaptım. Mülga maddeleri, gereksiz dipnotları sildim, özellikle dmk gibi kanunlarda çıkması mümkün olmayan yerleri kırptım. Aşağıya fotoğraflarını ekliyorum. Foruma üye arkadaşlar mesaj yoluyla, üye olmayan arkadaşlar aşağıdaki mail adresim yoluyla ulaşabilirler. Süreç sonunda idarenin iradesi olmak umuduyla
idarenin-iradesi@hotmail.com![alt metni](https://i.hizliresim.com/P7YRq5.jpg)
İlk fotoğraf çıkmamış galiba tekrar ekliyorum.