Hangi A Grubu Mesleği yapmak istiyorsunuz?
-
Evet arkadaşlar hangi A Grubu Meslek sizin hayalinizi süslüyor ve sebepleri nelerdir?
-
Benim için bilenler bilir ki; Sayıştay Denetçi Yardımcılığı çok önemli ve kıymetli. Gerek özlük hakları, gerek sosyal imkanları gerekse prestiji beni çekiyor.
-
imkanım olsaydı kaymakam olmak isterdim hocam.
-
Güzel bir başlık olmuş benim de;
Sayıştay Denetçiliği
İdari Yargı Hakimliği
Anayasa Mahkemesi Raportörlüğü en tepede yer alıyor sebeplerini çok kez anlatmışımdır. Yazılarımda da bu kısmen yansıyordur.İkincil olarak Mülki İdare tabi ki yer alır ama ikincil benim için. Merkezden çok uzak olmak işime gelmiyor açıkçası.
-
@paretowilfredo Eyvallah usta listenin ilk ikisine katılıyorum da gerisi yerine merkezdeki uzmanlıklardan bazıları olabilir. mesela Kamu Denetçiliği Kurumu Uzmanlığı DPB Uzmanlığı olabilir alternatif
-
@Phoenix Kaymakamlık bi ideal meselesi hakikaten güzel bir idealdir
-
Aynen öyle Kaymakamlık ciddi bir ideal meslekteki kardeşlerimiz isteyerek ve hedef edinerek hazırlandılar. Sıkıntılarını göze alarak bilerek girmek gerek mesleğe
-
Kamu Denetçliği Kurumu Uzmanlığı merkezdeki en güzel mesleklerden birisi, birçok kez söyledim saydığım üst düzey mesleklere en iyi alternatiflerden biri olarak duruyor. Bir de sınav açsa
Teftişçi yok mu hiç ya?
-
Aga teftiş hem iş yükü açısından hemde yetkisiydi yeterlik sınavıydı dert valla. başka hiçbirşeye de fırsat olmayacak. VDK yüksek lisansa bile taş koyuyor ilk 3 sene için o yüzden çok cazip değil
-
Ben realist bir yaklaşımla ve şimdiki mantığımla İç işleri Uzman Yardımcılığı, Maliye Uzman Yardımcılığı, KDGM Uzman Yardımcılığı diyorum. Müfettişlik ve Sayıştay Denetçiligi turneleri dolayısıyla ilgimi çekmiyor. Kamu Yönetimi okumamdaki en önemli faktör olan Kaymakamlık vs. gibi mesleklerinde bana uygun olmadığını zaman içerisinde anlamış bulundum. Nedenine gelince bir birey olarak Kamu Yararına iş yapmak istiyorsan Kamuda çalışmak doğru yol değil. Bu nedenle yapılacak işler adına Ankarada kalmalı ve standartları olan, mesai saatleri dışında beni rahat bırakacak bir iş olması dolayısıyla Merkez Uzmanliklar en uygun olanı.
-
Guy olsam yeterli
-
@Antimülakat Kısmen katılıyorum kardeşim ama katıldığım kısımlarına dair açıklamalarımı özel bir sohbete saklıyorum Merkez uzmanlıklarda da seçici olmak lazım tabi ki; Devlet Gelir Uzmanlığı'nın Taşra gelir uzmanlığından çok farklı olmadığı ve gereken öneme sahip olmadığı gibi bir örnek var mesela. Sizin kurumda da Ticaret Uzmanlığını biliyorsun sen de. O noktada biraz daha seçici davranmak lazım. Üst kurullar da tabi ki gayet güzel
-
@ezgipire Guy da olamazsan ya? çıtayı yukarı koyarsan tırmanman daha da kolaylaşabilir bence
-
Aynen gözü yükseğe dikmek lazım biraz. Varsın bir altı olsun iki altı olsun. En alta koyup da boşa düşmek daha zor olabilir
-
@paretowilfredo üst kurallar fazla kasvetli geliyor bana, 10 alım 15 alım gözler üzerinde gerek yok. Şöyle 100-150 kişilik bir Muy promosyonu veya 50 kişilik İç işleri uzmanlığı daha sıcak geliyor.
-
@Antimülakat 150 muy ihtimali bu kez var bence haber saldık inşallah güzel haberler gelir kardeşim.
Üst Kurullar konusunda kısmen katılıyor kısmen katılmıyorum yine gerçi subjektif bir gerekçe sunmuşsun o yüzden birşey denemez de ya şu var uzmanlık gerektirmesi ve gerçekten işin ehli olabilmek konusunda üst kurullar çok faydalı bence. BDDK da bankacılık alanında veya KİK'te ihale mevzuatı konusunda gerçekten yetkin hale gelme şansına sahip olunuyor. O yönden düşününce de bakanlık uzmanlarının bir tık üstünde gibi -
Bahsedilen kurumlar a grubunda en fazla istenilen ancak alimlarin az oldugu kurumlar.Bu kurumlara genelde Turkiyenin en guzel universitelerinde okuyan arkadaslar talip e tabi aldiklari egitim de bu yonde.Ben oyle cok meshur bir universiteden mezun olmadigim icin hayallerime bu meslekleri katamadim.Tabi bayan tercihi konusunda da cok comert davrandiklarini dusunmuyorum.o yuzden benim icin ulasabilecegim guzel meslekler herhalde mali hizmetler uzman yardimciligi ve sgk denetmenligi olurdu yani keske olsam bana yeter
-
MUY geçen sefer herkesi yanılttı hocam size özgü bişey değilki. 25 nedir sanki üst kurula uzman alıyorlar. inşallah bu kez en kötü 75'lik alım olacaktır epey kişi gitti zaten sizin tabloda 61 miydi rakam öyle birşeydi
-
@Marycr Yine de bu kadar umutsuz olmayın en azından merkez uzmanlıkları da koyun önünüze. Çıtayı yukarı koymak bir nebze iyidir. Diğer konuya gelince de evet Sayıştay son alımda 5 bayan aldı, kaymakamlık da 10'u geçmez sanıyorum. O noktada bir ayrımcılık söz konusu. Ama yine de sınavları hedef edinmek sizi yükseltecek daha aşağıdaki sınavlardaki başarı şansınızı artıracaktır. İnşallah gönlünüzce olsun
-
@mk-ank Buyur kardeşim incelemek isteyen diğer arkadaşlar için de el emeği göz nuru http://tercihiniyap.net/672-sayili-khk-ile-ihrac-edilenleri-sizin-icin-analiz-ettik/