Askerlik Sorunu
-
Arkadaşlar ben seneye kpssye gireceğim ama tecilim 14 temmuzda bitecek soru olur mu?
-
@natuhay Dostum KPSS puanınız 2 sene geçerli. 2020'de gireceğiniz A Grubu sınavının da B Grubu sınavının da puanlarını 2022'ye kadar kullanabilirisiniz, o döneme kadar bir değişiklik olmaz ise şayet.
-
@paretowilfredo Teşekkür ederim ben yanılış ifade ettim kendimi seneye tecilim doldacak ve sınav 1-2 hafta sonra olacak bu sınava girmemi etkiler mi ? Endişeliyim
-
@natuhay O arada bir şekilde teslim olmaz, sevk işlemleriniz yapılıp askere alınmazsanız dostum ki celp dönemini geçirmiş olacaksınız girmenizde bir engel yok. Kurum sınavları için bakaya kalmak engel teşkil eder yalnızca, KPSS için bir mani olmaz dostum
-
Çok teşekkür ederim yarın diyorsunuz ki seneye olan sınava girebilirsin 1-2 haftalık tecilinin gecikmesinden sorun olmaz Hemen sonra askere gidip gelince kurum sınavlarında sorun olmaz dimi ? Sonra demesinler sen kpssye kaçak girmişsin falan :):)
-
@natuhay Yo yo kesinlikle dostum. KPSS'ye katılmak için böyle bir koşul vaki değil çünkü. Askerde olmadığınız sürece girebilirsiniz.
-
@paretowilfredo çok teşekkürler kardeşim. Kurum sınavları kpss ye tecilin dolduktan sonra girmişsin gibi bir sorun oluşturmazlar dimi pek sanmıyorum ama insan korkuyor işte aa bu arada askerlik şubeye gitsem 1-2 ay uzatırlar mı sınav için daha garanti olsun diye
-
@natuhay Olmaz dostum, gayri-kanuni bir şey değil çünkü yaptığınız. Bakaya olmak bir sorun ancak KPSS'ye girmek bir sorun değil. Bir gerekçeniz olmazsa tecilinizi ileri atma şansınız olmaz dostum. Mazeretiniz olması lazım, eğitim gibi. Tezli/tezsiz yüksek lisans süreçlerini takip edebilirsiniz o vakit gelmeden.En azından bir süre askerlik sıkıntınızı ötelersiniz o dönem için.
-
Tekrardan çok teşekkür ederim size. Arkadaşım geçen sene haziranda tecili dolanların eylüle ertelediğini söylemişti bunun için şubeye gitmem gerekir mi yoksa dedikodu mudur ?
-
@natuhay Haziran celbine eğer yetişmiyorsa durumunuz yani tecil dolma tarihiniz celpten sonraya kalırsa eylüle kalır otomatik olarak dostum ancak en sağlıklı bilgiyi şube verir bu konuda, sormanızda fayda var en net bilgi için
-
Çok sağ ol dostum. Umarım bütün işlerin güzel olur
-
@natuhay Bilmukabele dostum İyi geceler diliyorum.
-
@paretowilfredo hocam son bir sorum olacak askerde kurum sınavlarına girebilir miyim ve kazansam atanmam gerçekleşir mi
-
@natuhay Askerde iken sınav ve mülakatlara birliğinizden izin alarak girebilirsiniz dostum.
-
@paretowilfredo üstad peki benimde 30 haziranda tecilim bitiyor yani 6 gün sonra benim hali hazırda 2018 de kpss puanım var olası bir guy ilanı filan gelse ağustosta atıyorum ben guy sınavına giremezmiyim
-
@frank Dostum şayet başvuru sürecinde sorun yaşamazsanız sınava benzer prosedürle girebilirsiniz. Başvuru safhasında askerde olacak adaylar için sorun çıkarsa alıma başvurmak açısından çıkabilir.
-
@paretowilfredo günaydın kardeşim Kurum sınavlarında yazan askerliğiyle ilişiği olmamak yazması ne demek ? Ben askerdeyken giremezsin olarak algılıyorum ?
-
@paretowilfredo başvuru sürecinde herhangi bir sorun yaşarmiyim sizce tecilim bittikten sonra başvuru yapıyor olsam
-
@frank Bu kurumdan kuruma değişebilir dostum.
-
@natuhay başvuruta dair söylediklerim sizin icin de geçerli dostum.