İzmir Bölgesi Kooperatif Görevlisi Alımı(25 kişi)
-
@müfettiş siteden takip ediyorum.
-
Mülakata kalanlar açıklanmış
-
-
Daha önce mülakatina girmiş olan var mi acaba ne sordukları hakkında bizi aydınlatırsa çok iyi olur
-
Sitede mülakat konuları hakkında açıklama var mı ? Hangi konulardan sorumluyuz ?
-
Mülakat konuları, "mezun olduğun bölümle ilgili bir soru, basit bir muhasebe veya iktisat terimi gerisi muhabbet" imiş birkaç yerde okuduğuma göre. O değil de yanımızda kimlik ve dekont harici bir evrak olmalı mı onu anlamadım. Mülakata gelecek arkadaşlara şimdiden başarılar. ️
-
Merhaba arkadaşlar biraz uzun yazacagım bilgilendirmek adına.. Öncelikle geçen Cuma yani 04.07.2019 tarihinde İzmir Bölge Birliği'nden denetçi bir beyefendi tarafıma ulaştı. Mülakata kalanlara meslek hk bilgilendirmek amacıyla ev ziyareti yapıyoruz yarın müsait misiniz dediler. Kabul ettim ve 05.07.2019 tarihinde evime geldiler. Anne babamın da yanımda olmasını özellikle istediler. Mülakata hak kazanan adaylara mesleki bilgilendirme yaptıklarını , deneme sürecinde çok istifa old için işe başlamadan işin zorluklarını adaylara anlatmayı bir gereklilik olarak gördüklerini belirttiler. Ben kooperatif gör olarak başvurdugum için kooperatif görevlisinin çalışma koşullarına adapte olup olamayacagımı sürekli sordular. Ben Aydın ili yazdıgım halde bana Denizli ya da Muğla gibi Ege illerine gidip gidemeyeceğim soruldu. Ben de ilanda Aydın da 4 kadro yer aldıgını ve kazanırsam eğer Aydın a atanacagım beklentisiyle başvurdugumu söylediğimde, kazanan adaylara bütün Ege illerinde boş kadroların oldugu bir torbadan şansımıza ne gelirse orada çalışacagımızı söylediler. Mesela bana Denizli Çal İlçesi çıksa ne yaparsın ? Taşraya adapte olabilir misin ? dediler. Ben şok oldum açıkçası, Aydın kadrosuna başvuran adayı diğer illerin taşralarına göndermeleri bana çok saçma geldi. İlanda ikametgahı o kadar önemsedikleri belliydi ki . . Aydın lı bir bekar bayan olarak taşra bir ilçede yani nüfusu 4000 olan bir ilçeye adapte olmakta şahsen güçlük çekerim . İşe başlandıgında 6 ay-1 yıl arası bir deneme süreci oldugunu bu süreçte maaşın 2700 oldugunu söylediler. Kadroya geçtikten sonra da kadronun 657 ile uzaktan yakından alakası olmadıgını İŞÇİ statüsünde oldugumuzun da altını çizdiler. Kadroya geçince de 3000-4000 arası alınıyormuş. Koop görevlileri ilaç satımı, mazot satımı gibi pek çok özel sektör pazarlamacısı gibi işler yapıyorlarmış. Gerektiğinde ctesi günü de çalışırsınız , gerektiğinde gece 11 de bile kapatabilirsiniz bu tamamen çalıştıgınız kooperatifin durumuyla alakalı dediler. Biz size en kötüyü anlatıyoruz, tabi ki de iyi yanları var ama işin zorlugunu girmeden anlatmak durumundayız dediler. Galiba burada başlayan koop görevlilileri 657 kadrolara atandıklarında istifa veriyorlar ve bunun önüne geçilmek istenmiş bu ev ziyaretleriyle. Yaklaşık yarım saat durdular, sonra müsade isteyip daha gideceğimiz çok yer var deyip kalktılar.
-
Zaten ben 657 kadroya atandım ama şuan güvenlik soruşturması aşamasındayım. Büyük ihtimal kooperatf mülakatına gitmeyeceğim. Açıkçası işin bu kadar çetrefilli old başından öğrenseydim hiç başvurmazdım. Sonuçta Aydın kadrosu umarak başvurdum, benim Denizlinin ya da Muglanın köylerinde ne işim var ?? Ben kendi memleketimde memur olurum ümidiyle başvurmuştum.. Ayrıca mülakata girmek için 50 Lira para yatırtmaları da bana çok fırsatçı olduklarını gösterdi. Bir de dekontun çıktısını alıp öyle gidecekmişiz mülakata..
-
Mülakata girecek olan herkese başarılar dilerim. Kazanan adaylar da inşallah tercih kutusundan kendi illerini seçerler. Herkesin gönlüne göre olsun..
-
Cuma günü bize de müdür yrd geldi ve aşağı yukarı aynı şeyleri konuştuk ama bana öyle ege bölgesinde değilde başvurduğum ilde yani denizli'de görev yapacağımı söyledieğer böyleyse can sıkıcı olur ve ikamet zorunluluğunun anlamı kalmaz şartlarının zor olduğundan sık sık bahsetti gece 11e kadar bile çalışabilirsin mazot verir gübre taşırsın dedi bunları da erken istifaların önüne geçmek için en zorunu düşün anlamında söyledi tabii.
-
Bu konu hakkında başka bilgi sahibi olan arkadaş varsa yazsın lütfen
-
Dostlar geçmiş olsun mülakatlar bitti. Sonuçların ne zaman açıklanacağı hakkında bilgisi olan var mı?
-
@smithayran Diğer bölge birliklerininki 1 ay içinde açıklanmış.
-
@sınavkolikk umarım 20 güne bizimki de açıklanır o zaman
-
Ne zaman açıklanır acaba ? Bilgisi olan kurumu arayan var mı ?
-
Var mı haberi bilgisi olan ne zaman açıklanacak bu sonuçlar ya🤬
-
@smithayran ben aradım çalışmalar sürüyor dedi ne zaman açıklanacağı hakkında bilgi vermedi.
-
@mehmet92 ne zaman aradın hocam bugün mü? 3 gün önce arayan birine gerekli bilgileri merkeze gönderdik bayramdan önce açıklanır demişler. İnş bayramdan önce açıklanır artık
-
@smithayran aynen hocam dün aradım çalışmalar sürüyor dediler bence hepimiz arayalım geneş müdirlüğü birimize bilgi vereceklerdir
-
@mehmet92 bana da dün aynısını söylediler. Bence bu hafta kesin açıklanır