2019 İktisat Soru ve Cevapları
-
Dostlar öncelikle geçmiş olsun ve hakkınızda hayırlısı olsun. Bol ilanlı bir yıl olmasını dileyerek bugünkü mevzumuza geçelim. İktisat testinde sizlere,ktisadi Doktrinler Tarihi, Mikro İktisat, Para-Banka-Kredi, Uluslararası İktisat, Kalkınma-Büyüme ve Türkiye Ekonomisi konularından sorular yöneltilmiştir. Bu sorulardan hatırladıklarınızı başlık altında toplayarak hep birlikte 40 soruyu da bulmaya çalışalım. Sınavın iktisat soruları hakkındaki değerlendirmeleri de burada yapalım.
-
İktisat geçen seneye göre zorluk olarak aynıydı değil mi?
-
@islimbot geçen seneden bariz zordu. Maliyeye diyecek bişey yok zaten
-
Bütçe açığı ve hiperenflasyon sorusu neydi tam olarak ?
-
@aroma dış şok hariç diğerleri dedim ben
-
@kpssınavı dis sok icin petrol krizini dusundum enflasyonu artirir falan diye
-
Ak modeli, tarife 10 brm, monopol dengesi 20 Br, terkip hatası, tobin q, yerli mb nin sıkı para pol uygulaması, 23-29 liberal, 24 ocak 1980 kamu etkinliği artmıştır, leotief paradoksuna tarım değeri düşük gösterilmiştir
Yanlış tabii ki olabilir
-
@ekofirat ak modeli 1923-29 yanlış bence hocam tekrar bakmak lazım
-
yatırım yaparken dolaylı ve dolaysız maliyetlerin tamamına ne denir diye bir soru vardı kuruluş gideri yaptım
-
@ademsmith ben de onu düşündüm arz dolayısıyla fiyat yükselir dedim. Soruda bütçe açığıyla yükselmeli diyordu sanırım.
-
@Adam-Keeynes 23-29 kesin doğru hocam. Lozan sebebiyle tarife, kota uygulayamadık. 29'da Lozan kısıtı kalktı
-
@ekofirat 1923 1929 arası daraltıcı para, istikrarlı kur uygulandı liberal ne alaka hocam 1923 te onu anlamadım
-
@Adam-Keeynes liberal serbest dış ticaret ile ilgili. Siz daraltıcı para ve maliye pol uygulandığından bahsediyorsunuz
-
@rybzinski ben de kuruluş desim sonra boş bıraktım çok merak ediyorum cevabını.
-
@ekofirat diğer arkadaşlara danışalım bence ben emin gibiyim liberal olamaz hocam o. Serbestleşme falan yok 1923 29 arasında
-
@Adam-Keeynes liberal politika uygulandi
-
@johnstuartmill hocam mill sorusunun cevabı neydi?
-
@kpssınavı O soru maliye sorusuydu hocam ben de yapamadım.
-
İktisat ta kota sorusunun cevabı neydi
-
Bugünkü deger kota kur marjı hesaplama vardı bir de maliyet fonksiyonu ile talep Denklemi vermişti bu sayısal soruların cevabı neydi