2019 KPSS Çeko Soru ve Cevapları
-
Dostlar öncelikle geçmiş olsun ve hakkınızda hayırlısı olsun. Bol ilanlı bir yıl olmasını dileyerek bugünkü mevzumuza geçelim. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (Çeko) testinde sizlere, Çalışma Ekonomisi testinde adaylara, İş Hukuku, Sosyal Güvenlik Hukuku, Çalışma Ekonomisi, Çalışma Psikolojisi, Sosyal Politika konularından sorular yöneltilmiştir. Bu sorulardan hatırladıklarınızı başlık altında toplayarak hep birlikte 40 soruyu da bulmaya çalışalım.
-
2019 Çeko soru ve cevaplarından 25 tanesi link içerisinde bulabilirsiniz.
https://www.tercihiniyap.net/kpss/2019-kpss-calisma-ekonomisi-soru-ve-cevaplari-h7793.html
-
@Antimülakat hocam burda engelli işçi çalıştırma sorusunda kamuda işveren diyordu yanlış özel işletme degildi diye hatırlıyorum yanlışlık olmasın sorularda
-
Bir da 7 yıl çalışan işçinin yillik izni nasıl 24 gün oluyor çalışma süresi 5yilla 15yil arasında çalışan iş'cinin24 gün olmaz mı
-
@Lex-fori hocam soruları derlemeye çalıştığımız için yanlışlar olacaktır. Kesin bilgilere ulaşmaya çalışıyoruz. Hemen kontrol edip düzeltelim.
-
@Lex-fori madende çalışanlara 4 gün ekleniyormuş
-
@rassal a kadro ceko kitabından çalışmıştım yazmiyordu orda ama ceko bu sene geçen seneye göre çok daha zordu sizin yorumunuz nedir
-
@Lex-fori ben gecen sene girmemiştim ama bi arkadaşım Çeko bu sene zordu diyor
-
@rassal bak şöyle soyliyim geçen sene hiç ceko calismadan 16 doğru 14 yanlış yapmıştım dedim calisorsam iyi yaparim diye düşündüm bu sene SGK hukuku iş hukuku çalışma ekonomisi çalıştım ama çalıştığım halde daha zor geldi SGK hukuku soruları da çok celdirici ve detay sorular vardı.
-
@rassal sıklarda 26 var mıydı?ben 20 + bisey yaptım ama hatırlamıyorum
-
@ayse_furkan vardı ben 26 yaptım ama yanlışmış
-
Arkadaşlar hiç soru hatırlayanlar yok mu yardımcı olsanız ? Vahşi grev sorusu felan neydi ?
-
@Antimülakat, içinde söyledi: 2019 KPSS Çeko Soru ve Cevapları
2019 Çeko soru ve cevaplarından 25 tanesi link içerisinde bulabilirsiniz.
https://www.tercihiniyap.net/kpss/2019-kpss-calisma-ekonomisi-soru-ve-cevaplari-h7793.html
Dostum anımsadıklarımı ilk etapta derlemiştim. Lakin geri kalanı için destek gerek.
Vahşi grev'in yanıtı Fransa olmalı dostum. -
@paretowilfredo Eyvallah üstad. Devamını hatırlayan arkadaşlar olursa paylaşır belki.
-
Hangi sözlesme yazılı olmaz yada olmayabilir sorusu ve çağrı üzerine çalışmaya dayalı sözleşmede çalışana kaç gün önceden haber verilir soruları vardı galiba.
-
kentlileşme sorusunu ne yaptınız?
-
@dibace trafik kurallarını içeren cevabı yaptım.
-
Arkadaşlar işsizlik oranının en fazla olduğu yaş aralığı 25-29 mu olacak ? Başka bi yerde de 20-24 diye paylaşmışlardı da
-
@dust7 ben 20-24 yaptım ama nette gördüğüm bir makaleye göre cevap 25-29
-
@Estevez 20 24 hocam cevap kesin bilgi