2019 İktisat Soru ve Cevapları
-
@lostfreedom, içinde söyledi: 2019 İktisat Soru ve Cevapları
@iyibiri hocam yorumunuz doğru cevap maliye politikası etkilenmez olacak çünkü soruda para talebinin gelir esnekliği artarsa diyordu bu durumda para politikası etkinliği artar olması lazım ama şıklarda bu seçenek yoktu o yüzden mlp etkinsiz olacaktı doğrusu.
Hocam bir de bi düzeltme yapayım kendi mesajıma da esitlemiş olurum. Lm nin veya ıs nin eğiminin değişmesi tek başına ne para politikasında ne de maliye politikasının etkinliğinde değişikliğe sebep olur, çünkü aynı denge noktasında kalırız sadece ıs veya lm daha dik veya daha yatık olur. Sorudan devam edecek olursak lm nin eğimi değiştikten sonra etkinliğini ölçmek için aynı zamamda konumunu da değiştirmemiz lazım veya lm nin eğimi değiştikten sonra ıs nin konumunu değiştirmek, umarım okuyacaklara yeterince açık olmuştur
-
@arpad, içinde söyledi: 2019 İktisat Soru ve Cevapları
- fizyokrasi sorusu I,II ve III
- talep eğrisinin sağa kayması: nüfus artışı
- oligopol sorusu : kartel
- aş.hangisi makro kapsamında değildir ? Piyasa arzı
- fiyatı düşen maldan daha fazla alınması sorusu : ikame etkisi
- esneklik toplam harcama sorusu hangisi yanlıştır?
Ed <1 ise fiyat düserse toplam harcama artar - Qd = 20 -2p ve Qs= 24+2p işe toplam rant ?
Cevap :32
8 )Geriye bükümlü arz eğrisinin negatif eğimli olduğu yerde cevap: gelir etkisi > ikame etkisi
- Monopol p = 120 -Q ve TC = 2Q^2 işe denge sorusu
Cevap : Q =20
10 ) C = 300 + 0.8 Yd ise tasarruf fonksiyonu
Cevap : S = -300 + 0.2 Yd-
Terkip hatası
-
Yatırım hisse senedi sorusu
Cevap: tobin in Q teorisi
13 1923 -1929 tr ekonomisi sorusu
Cevap : liberal politikalar14 ) Hangisi 24 ocak 1980 kararlarından değildir?
Cevap : kamu kesiminin etkinliğinin artması15 ) hangisi büyüme modeli değildir?
Cevap: IS - LM modeli-
solow modeli sorusu
Cevap : I ,II ve III -
hangisi az gelişmiş ülkelerin özelliklerinden değildir?
Cevap: doğal kaynakların zengin olması
18 ) nispi satin alma gücü paritesi yaklaşımı sorusu
Cevap : ülkeler arasındaki enflasyon farkları19 ) marshall lerner koşulu ile ilgili soru
Ex + Em > 1 cevap : II ve IV20 ) hangisi merkez bankası para politikası aracı değildir?
Cevap: Net diş varlıklar21 ) üretim faktörlerinin serbestçe dolaşımı sorusu
Cevap: ortak pazar22 ) monopolle ilgili soru ?
Cevap: fiyat farklilastirmasi23 ) yeni klasik iktisat sorusu ?
Cevap : kısa dönemde hem fiyatlar hemde hasıla artar uzun dönemde sadece fiyatlar artar24 ) para talebinin faize duyarlılığı artması
Cevap; maliye politikasının etkinliği azalır- iki yıl vadeli tahvil 121 tl faiz yuzde 10 sorusu
Cevap: ??? 100 ( bugünkü değeri sorduysa ? ) bir yıl sonraki değerini sorduysa yanıt 110 arkadaşlar )
26 ) kur marjı sorusu 1 dolar 1.4 tl den 1.6 tl ye )
Cevap = 12.527 ) aşağıdakilerden hangisi piyasa başarısızlığının nedenlerinden biri degildir ?
Cevap : mülkiyet hakları28 ) fedakarlık oranı sorusu ?
Cevap : enflasyonu düşürmek için gsyih dan ne kadar vazgeçilmesi gereken GSYİH
(Alinti) aklinzda kalanlari ekleyebilirisnz.29-edgewort?
Cevap: birbirlerine teğetAlıntıdır.
Fizyokrasi sorusunda da 3 öncülün tamamını yapmadım, 1ve 3 müydü öyle yaptım öncüllerden biri alakalı değildi. ilk öncül devlet ekonomiye müdahale etmemeli idi diğer öncül ise tek üretken sektör tarımdır bunu ifade etmeye çalışmıştı bu iki öncül tek var diye işaretledim olmayan öncülü hatırlayan da varsa yazabilir bakalım bi daha
-
@iyibiri zenginligin kaynağıni para olarak görmüşlerdir gibi bir şey miydi tam hatırlayamadım bende.
-
@Muhalba zenginliğin kaynağını para olarak görmemişlerdir idi hocam o ve doğruydu bu. Altındada tam zıttı olarak tarımı görmüşlerdir diyordu ve oda doğruydu
-
@Adam-Keeynes l. ll. lll. oluyor o soru. Bende hatırladim şimdi tamamdır.
-
Nüfusun gençleşmesi ile ilgili bir soru vardı kaba ölüm hızı felan diyordu. O da mı 1 - 2 - 3 'dü
-
@Adam-Keeynes, içinde söyledi: 2019 İktisat Soru ve Cevapları
@Muhalba zenginliğin kaynağını para olarak görmemişlerdir idi hocam o ve doğruydu bu. Altındada tam zıttı olarak tarımı görmüşlerdir diyordu ve oda doğruydu
Para değil de servet olarak ifade etmişti bununla da altın gibi değerlerli madenlerle bağlantı kurmuştuysa ve ifade doğru ise bu durumda cevap 1 2 3 ben hatalıyım
-
34 d - 6 y iktisat ve 86 gk-gy ye bu sene iktisatta ilk 50 gelir mi p 14 te ?
-
@lostfreedom ama her şeye rağmen lm dikken uygulanacak para politikası etkin maliye politikası etkinsizdir
Cevabiniz mantıklı fakat riskli bir cevap. şahsen sınavda benim aklıma gelmemişti .düşününce neden olmasın dedim
Ama bu sorunun cevabı basit mantıkla kesinlikle maliye pol etkinsizlesir olacaktır
Acaba ÖSYM ne istedi burada ? -
@kaymakamadayi006 geçen yıl benim 28 e 6 puan 87 sıralama 911
Makas o kadar dar mı ki -
@kadr pardon 991mis
-
@kaymakamadayi006 nasıl hesapladın hocam 40 soruyuda hepsi yokki
-
@Adam-Keeynes dershane hocalarının toparladıgı 34 soru vardı gardaşım onların cevaplara göre 32-2 suan kalan sorularla 34-6 civarı gelir ondan sordum
-
@kadr kardo gk gy de çok etki ediyor arkadaşa 90 p3 ve 31,75 nete 15 civarı gelmişti sıralama
-
@kaymakamadayi006 anladım hocam. İlk 100 gelir bence. Asimetrik bilgi sorusunu ne yaptın hocam vede edgeworth kutu diyagramı? Polemik yaratmak istemem ama biraz baktım notlarıma üzerinde tek girdi kullanılır gibisinden yazıyordu tümünde bu 2 soruyu merak ediyorum
-
@kaymakamadayi006 hmm p14 u kaçmış peki
-
@kadr 97 idi galiba
-
@Adam-Keeynes asimetrik bilgi sorusunu piyasada kötü kaliteli ürünler satılır diye işaretledim. limon problemindeki 2. el araçların piyasayı ele geçirmesi üzerinden düşünüp. edgewort sorusu ise birbirlerine teğet oldukları nokta olarak işaretledim dostum
-
@kaymakamadayi006 bizle de paylaşır mısın kardeşim.
-
@arpad
Talep eğrisinin kayması ile ilgili soru da hangisi doğrudur şeklin de değilmiydi . Olumlu beklentiler sola kaydırır şeklinde bir şık ta vardı sanki o da doğru oluyordu. Rant ile ilgili soruda da paylaşılan denklem hatalı yada eksik değil mi. Paylaşılan formüle göre denge fiyatı eksi çıkıyor.