2019 KPSS İçin Kullandığınız Kaynaklar Yeterli Oldu mu? Hangi Kaynaklar Sınıfta Kaldı?
-
@aroma Eyvallah hocam. Vakıfbank ne oldu?
-
Vergi hukuku + TVS için piyasadaki en iyi kaynak şu diyebileceğiniz önerileriniz var mı arkadaşlar
-
@paretowilfredo yani bilmiyorum alıp çözen oldu mu kitabı ama ben maliye açısından Alper Volkan Demir hocanın Mali Disiplin kitabından çalışmıştım başka hiçbir kaynak kullanmadım. 29 netim var ama çoğu kendi hatam yüzünden gitti. Özellikle dersinde kira sertifikasına (sukuk) çok değinmişti ve çıkacağını özellikle söylemişti. Ki dahi hazine taşınmazlarının çevre ve şehircilik bakanlığına bağlandığını soracaklarini da özellikle anlatmıştı kitabında da bu sorulara yer vardı. Kitap bi tık zor diye kızıyordum ama geldik ve gördük ki KPSS formatı da o ayarda çıktı.
-
@BluePhantom vakifbank derken ? Vakifbankla bi ilgim yok hocam
-
@Muhalba mustafa karadenizin kitabından ben memnun kaldım hocam
-
Yılların kaynakları olarak piyasadaki kitaplar toplanıp yeni bir tarz geliştirilmeli. ÖSYM, son iki yıldır tertemiz bir sayfa açtı ve muhakeme gücünü ön plana çıkaran soru tiplerini her sınava koymaya başladı. Elbette KPSS alanda bu bir yere kadar oluyor ama oldu mu da her sene bir alanı patlatıyor. Yakın zamanda bütün alan sınavları bu formata dönebilir. Her alanda sıradışı soru tipleri yer alabilir. Bu nedenle mantalite değiştiğine göre, hocalarda eski kaynaklarını revize etmeliler. Herkes bir kaynak çıkarıp, yeni baskıları ile köşelik olma peşinde.
-
@aroma Ah! Afedersiniz sizi başka bir arkadaşla karıştırdım.
-
2019 KPSS A + B İÇİN MEMNUN KALDIĞINIZ KAYNAKLARI SÖYLERMİSİNİZ
-
@ahmet4356
Analiz soru, Erdal Baba konu İktisat
Nurettin Bilici Vergi
Konsensus, Themis Hukuk
İlhan Kılıç, Sinan Öztürk Muhasebe
404 not found Maliye
Beyaz Kalem, PEGEM GK/GY -
A kadro iktisat maliye kesinlikle sınıfta kaldı başka da bir şey demiyorum.
-
Aslında ösym ilk sinyali 2014 tarih sorularıyla vermişti. Hatırlarsınız o bomba tarih sorularından sonra bütün tarih konu kaynakları güncellendi. Ama ösym asıl darbeyi bu yıl a grubunda yaptı. Piyasa kitabı diye adlandırılan 4t, pareto gibi kitapların kesinlikle yetersiz kaldığını gördük. Sadece çıkmış iktisat ve muhasebe sorularıyla 15-20 nete bile ulaşılamadığını gördük.
-
@kpssasgkdenet hocam Ben istanbuldayım a kadroya gittim bu sene ve ilk girişim olacaktı. Gerçekten hiç sınava yönelik olamadı iktisat maliye hiç hemde . Daha çok grafik sayısal ağırlık anlatıldı taban fiyat vs tarzı
-
@Su28A aynen aynen iktisat maliye yaktı bizi hocam. ÖSYM bu işte
-
Branşım uluslararası ilişkiler olmasına rağmen piyasada kpss ve kurum sınavlarının soru tarzında kaynak yok diyebilirim. Piyasada olan kitapların konu anlatımları ya güncel değil ya da sınavlar için yetersiz kalıyor. Üniversitelerimizde bu alanda bunca akademisyen var ama nitelikli kitap oluşturma noktasında maalesef çabalar yetersiz. Yabancı kaynaklardan alınan, eski mevzuatlarla derlenen bilgilerle kitap oluşturma devri kapandı ama hala bazı yazarlar ısrarla sırf ticari kaygılarla ve sadece kitap yazdım demek için yayınlarını piyasaya sürüyorlar. Bu sorun sadece uluslarda değil hukuk, maliye ve kamu yönetimi gibi branşlarda da mevcut. Artık sınavların nitelikli ve analitik düşünceye, güncel bilgilere dayandığı günümüzde bu sınavlara hazırlıktaki ihtiyaçlara cevaz verecek kaliteli yayınları görmek istiyoruz
-
Öncelikle bu başlığa yorum yapan tüm dostlara teşekkür ediyorum. Bu başlıktaki her kıyas, her tartışma, reklam veya direkt kötüleme gayesi taşımayan her ileti gelecek yıl hazırlık yapacak arkadaşlara ciddi şekilde fikir verecek nitelikte.
Bir diğer elde edeceğimiz fayda da bir ihtimal kaynakları yetersiz olarak vurgulanan yazarların/hocaların kendilerini güncellemek yoluna gitmeleri olacaktır. Bu belki de en önemli kazanım olacaktır bu sürecin sonunda ortaya çıkabilecek. -
@paretowilfredo 2020 için kaynakları güncelleyecekmisiniz ?
-
@ahmet4356 Başlığın gayesi de bu dostum aslında. Kötü kaynakları bi görelim elbet daha güncel bir liste oluşturacağız.
-
@paretowilfredo sabırsısız biraz malüm az kaldı 2020 ye çok çalışmamız lazım kusura bakmayın.En kısa sürede yüksek puan alıp kaynak ve tecrübelerini paylaşacak arkadaşların mesajlarını bekliyorum
-
iktisatta neredeyse hiç kitap açmadım. dersanede direkt dinlemenin daha faydalı olduğunu düşünüyorum. iyi bir iktisat hocası seçip direkt dinlemek daha iyi oldu. 30 üstü bir net bekliyorum
hukukta muratın fasiküllerinden çalıştım. a kadronun fasiküllerini de almıştım. çalışmak çok rahat renkli baskı hakkaten insanın çalışası geliyor ama biraz yetersiz. küçük küçük yanlışlıkları var ve ilk senesi olan arkadaşların bunları farkedebileceğini sanmıyorum. buyüzden muratın fasikülleri tercih ettim.
muhasebeden de murat fasikülü tercih ettim her konu tek tek örneklendirilmiş çok akılda kalıcı oluyor. 33 36 arası bi net bekliyorum.
açıkçası maliyeden kaynak bulamadım. araştırdığım çoğu kaynak "güncellendi" yazmasına rağmen güncellenmemişti. ya da güncellememek için çoğu konuyu yüzeysel geçmişlerdi. -
arkadaşlar ben memnun kalmadığımdan ziyade en memnun kaldığım kaynağı paylaşmak istiyorum.Makro iktisat , para banka , uluslararası iktisat için nurdan aslan hocanın kitabı bana çok faydalı oldu iktisattan analiz denemeleri ve soru bankasına çok yakın sorular geldi hepinize iyi çalışmalar !!..