KPSS A mı Özel Sektör mü?
-
Merhaba arkadaşlar . Yaşım 26 İİBF mezunuyum. Bu sene Kpps A dan aşağı yukarı 85 gibi bir puan bekliyorum. Ancak etrafım artık işe girmem için çok baskı yapıyor. Bende ders çalışıp kurum sınavlarını mı beklesem yoksa artık özel sektörde bir yerden başlasam mı çok kararsızım. Şu an için yabancı dilimde yok. Sizin bu başlık hakkında ki düşünceleriniz nelerdir?
-
@modifix özel çok geniş. Hele iibf/sbf mezunu için ucu bucağı yok.
Şimdi siz;
*Bankaların management traniee programlarıyla genel müdürlüklerine girerseniz, orada da iç denetim, denetim, kontrolör, muhasebe vs olursa,
*Big four denetim firmalarına girerseniz, kısa sürede SMMM alırsanız ki onlar dosya açtırma paralarını ödüyorlar,*Ya da ciddi ve global ölçekteki firmaların, özellikle kimya, elektronik gibi alanlarında satıştan başlarsanız,
- Ya da çok uluslu firmaların, kendi yetiştirmek istedikleri kadrolar olur mesela Mondelez mesela P&G mesela Unilever... Buraların o sağlam ingilizce sınavlarından ve GY sınavlarından geçip İK ve SATIŞ DESTEK HARİÇ başlarsanız
elbette devlet işinden iyi. Hele ki bu kadar bilinmez varken. Ama dürüst olmakta fayda var bu şu demek değil; gideyim orta ölçekli bir firmada vasıfsız olarak başlayım sonra kendimi geliştiririm felan bu yoruyor, garantisi olmuyor.
-
@cemalicoşan hocam çok teşekkür ederim cevabınız için , sorumdan cok daha geniş bir cevap verdiniz en azından özele başlarsam nerelerden başlayabilecegim hakkında da bir fikrim oldu emeginize sağlık. Bankaların yönetici adaylıklarında yüksek lisans şart koşuyorlar kısaca araştırdıgım kadarıyla. Denetim şirketlerinde de iyi bir ingilizce istiyorlar. Her türlü kendimi geliştirmem lazım özel sektör için
-
@modifix hocam bekleyin bence .bende sınav sonucu bekleyip 2 yıllık işi bırakma düşüncesindeyim .özel sektör de (özellikle orta ölçekli bir firmalar)deneyimsiz olunca size öğretme ve çok iş yükü verme düşüncesindeler size tavsiyem biraz daha sabredin dersinize çalışın
-
@iktisatci-hanim ne isle mesgulsunuz acaba
-
İyi bir üniversitenin iktisatından mezun arkadaşım philips türkiye’de başladı. Başlangıç maaşı 3.850 tl net. Gördüğüm kadarıyla insana değer veriliyor ve mesai saatleri de insancıl.
-
30 yaşında 6 yıllık özel sektör hayatıma,kariyerimin iyi bir döneminde kendi isteğimle son verip,kpss serüvenine başladım.2018 yılında kpss ye girdim.Genel anlamda 80 ile 87 arası puanlar aldım.O kadar şansız bir yıla denk geldik ki alım neredeyse olmadı denecek kadar az ve açılan sınavlarda yüksek kapattı.Pes etmedik sabır dedik 2019 yılında böyle geçsin dedik bekleyelim.Fakat yaş ilerlemiş evli ve 1 çocuk babası olunca 2019 kpss ye girmemeye karar verdim güvenim kalmamıştı.Eşimin desteği ile katiplik vs.başvurdum oldu oldu olmadı özel sektör yönelecektik ki mülakatta girdiğim bir yerden olumlu dönüş oldu Allaha şükür. ARKADAŞLAR PES ETMEYİN.Kim ne derse desin yaşınız genç 26 diyen arkadaş çok değil.32 yaşındayım şuan ve bakmakla yükümlü olduğum bir ailem varken ben bu yola baş koydum.Sonuç olarak elinizden geleni yapın maddi ve MANEVİ olarak gerisi er yada geç olacaktır.
Herkese başarılar. -
@IS-LM finans ve muhasebeye bakıyorum bir firmada
-
Kisiden kisiye degisir. Özel sektor uzun vadede daha tempolu yipratici ama gelir olarak daha cok kazanma sansi verir. Kamuda nispeten mesai kavrami duzenlidir ama hakimlik sayistay denetciligi haric oyle aman amam geliriniz olmaz. Yani maas skalaniz bellidir. Cok cabalayanlarla az calisanin farki yok kamuda. Bir de 11 yillik kamu personeliyim stresten yiprandim, eger isinizi layikiyla yapan biriyseniz kamu da en az ozel sektor kadar yipratici. Esimim kurumundaki sıkıntılardan illallah ettim. Ara sira yurtdisina kacasim gelmiyor degil.