2019 KPSS İçin Kullandığınız Kaynaklar Yeterli Oldu mu? Hangi Kaynaklar Sınıfta Kaldı?
-
Maliye için hangi kaynakları oneriyorsunuz arkadaşlar
-
Vergi hukuku/TVS için kpss ve kurum odaklı kaynak arıyorum.
-
Hukuk da 38 doğru 1 yanlış tavsiyem Ahmet nohutlu iyuk idare iyi yayınlar
-
@Muhalba hocam beni 26.75 net ile vergi hukuku Atlas’ı ve 100 soruda vergi hukuku kurtardı bunları edinin iyi kaynaklar
-
@Muhalba bir de matrah yeni baskısı çıktı almadım ama alcağım
-
Ceteris Paribus'ü Yüksel Hoca değiştirmeli artık.
-
Bende özellikle yeni hazırlanacak ve burayı okuyacak arkadaşlar için faydalı olabilecek birkaç şey söylemek istiyorum. İktisatta sadece mikroda özgün soru çözdüm. Makro ve kalan kısımda sadece çıkmış çözdüm. Zeynel dinlerin çıkmış sorular kitabı kesinlikle yeterliydi bence bu sınav için. Yanlış anlaşılmasın kendisinden bir çıkarım falan yok ama sadece o kitabı 2 kez döndüm 33 e 6 oldu İktisat. Ki hatalarım çok basit hatalar. Bu arada son 5 li için ben çok kaynak araştırmıştım. En korktuğum alandı. Kalaksi yasin çoban vs çok söyleniyordu. Son 5 lide yanlışım yok arkadaşlar dershane notlarım ve Zeynel çıkmıştan çalıştım başka kaynak almadım. Ama bu yıl son 5 li biraz daha kolay gibiydi bence. Son olarak ösym nin yeni stiline değinecek olursak. Ezber değil konuyu kavrayanın yapabileceği sorulardı. Buda iyi konu temeli oturtmak gerekiyor demek. Durumunuz el verirse bence dershaneye gidin. Ben bundan önce dershaneye gitmemiştim ancak bu yıl gittim ve gerçekten faydasını gördüm çünkü oturmayan yerlerde hocaya sorma soru çözdürme etüt deneme vs gibi imkanlar sizin ne kadar öğrenmek istediğinizede bağlı olarak çok faydalı olabiliyor. Bu tabi kişiden kişiye değişir dershane bana faydalı oldu diye herkese olacak diye bir şart yok. Özellikle muhasebem kötüydü dershanede hallettim. İktisatı biraz daha ileri seviyeye taşıdım. Erdal Ünsal Ferhat yıldız themis gibi devasa kaynaklara hiç bulaşmadım bu sayede. Muhasebeden de murat fasikül ve çıkmış sorular dışında birşey kullanmadım. Hukukları murat fasikülden ve konsensus çıkmış sorulardan çalıştım. Özel hukuk kısmında özgün çözdüm özellikle Medeni ve borçlar için bence özel hukukun temelini oluşturan iki alan. Maliyeyi murat konu anlatım ve 4t özgünden çalıştım. Bence konu iyi kavradıktan sonra çok çeşitli kaynaklara ihtiyaç yok. Son olarak netlerim hukuk 36D 4Y iktisat 33D 6Y maliye 25D 9Y muhasebe 30D 4Y. Birde gk gy bence kesinlikle ihmal edilmemeli alan puanlarında standart sapmada gerçekten etkili oluyor. Umarım okuyan ve okuyacak arkadaşlar için faydalı olur.
-
Bence kaynak olayına bukadar takılmak yanlış arkadaşlar en eksik dediğiniz kaynak size yüzde 30 soru kaybettirdi bile siz elinizdeki kötü kaynağın bile hakkını verseniz 110 net üstüne çıkarsınız dershane ve kaynak iibflileri sömüren dikkatini dağıtan asıl olan çalışma ve hırstan uzaklaştıran bir etmen oluveriyor şu kaynak kötü diyor biri diğeri ondan çalıştım 35 diyor demekki bu kaynaklar tamamen göreceli onun için yeni başlayacaklar varsa işin yüzde 90 ı çalışmak kaynak ve dershane geri kalanı hepinize başarılar
-
Arkadaşlar özgür şahan denen insanın kesinlikle kitabındanda dershanesindende(monopol) uzak durulmalı bir insanın emekleriyle bu kadar oynanmaz hakkım haram zıkkım olsun
-
Kaynak konusunda kendim de sınıfta kaldım diyebilirim. 2016dan beri bu sürecteyim. Maliyede bütçe ve vergi konusunda güncel kaynaklar edinmedim. Maliyede çıkan soru: Geçici bütçe 6 ay ile sınırlı olması diye öğrendiğim bilgimi guncelleyemedim,haliyle her şık doğru geldi sınavda. Bütçe ve vergi için güncel not veya kitap edinmem gerek. Piyasada tam anlamıyla güncel dediğiniz iyi kaynak/pdf yok mu?
-
Vergi konusunda guncel kaynak bulmak zor suaralar. 1 hafta once torba kanun ile yine birtrakim degisiklikler yapildi. 2 gun once bakan sonbaharda vergi reformu yapacagiz dedi. Velhasil vergide en guncel kanun direkt vuk'un ta kendisi. Bu yapilan degisiklikleri takip etmek lazim torba kanunun icinde ne var ne yok bir kenara not etmek lazim. Misal eylul gibi cikan yeni baski bir kitabi alirsiniz kasimda vergi reformu adi altinda degisiklikler yapilir ve kuvvetle ihtimalde 2020 de o yapilan degisikliklerden soru gelir. Dolayisi ile ulke gundemini ekonomi alaninda ozellikle yil icerisinde dikkatle takip etmek gerekiyor diye dusunuyorum.
-
Özgür Saraç pareto maliyesi epey beğeni toplamıştı. Şimdi de (2019 için) plasebo diye birkaç kitaba bölerek çıkarmış. Ondan çalışan, onun hakkında bilgisi olan bir babayiğit var mı acaba?
-
Arkadaşlar merhaba, sınavda açıklandığına göre güzel sonuçlar alan arkadaşlardan öneri bekliyorum.
Alan ve B için.
2020 bizim yılımız olsun bari
Alanda&B de kaynak, öneri vs tüm tavsiyelere açığım. -
Evet arkadaşlar bende merak ediyorum kaynak öneri..... yardımcı olursanız seviniriz
-
2016 yılında forumda liste yayınlanmıştı 2016 kpss hazırlık süreci yazın çıkar
-
@Hayaller71 ama kaynak guncellenmesine ihtiyac var gibi 2019 bunu gosterdi Maliye acisindan ozellikle
-
@Su28A aynen
-
@Su28A o listedeki kitaplar hep güncel halde kardeşim maliye açısından ben çok araştırdımda sanırım plasebo maliyeyi deniyecem gibi ama maliye için biraz daha beklemekte fayda var
-
kaynak isteyen arkadaslara soyliyim ben AKADRO dershane kitaplariyla calistim onemli olan cok tekrar etmek.ne kadar tekrar edersen sinavda soruyu gordugunde kitaptaki yeri aklina geliyorsa bu is olmus demektir.
-
Arkadaşlar Maliye konu anlatımı için ben üstadi maliye almistim ama hakkinda bircok olumsuz yorum okudum sonradan. Bu konuda ne düşünüyorsunuz ve Maliye icin 4T dışında ve pareto dışında önerdiginiz bir kaynak var mi? (Çok ayrıntı kitaplardan calışamıyorum) Bir de muhasebe icin yine cok kalın olmayan bir konu anlatımı olarak ne önerirsiniz?