29 Aralık 2019 Adli Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun/Avukat)
-
Arkadaşlar ilan resmi olarak yayımlandığına göre bu başlığı da açmanın zamanıdır. Hukuk mezunu arkadaşlarımız da umarım bize katılırlar. @paretowilfredo üstadın hazırladığı yazılardan bir dizin de buraya ben yapayım.
İlk kısım 2019 Hakimlik Sınavı İlanı;
Bu yazıda genel ilan bilgilerini, başvuru tarihleri, sınav ücreti gibi hususları bulabilirsiniz. Sınav ücreti konusunda da yine geçen yıl ki durum ve bu yıl yayımlanan Kaymakam Adaylığı ilanı baz alındı. Artırımlar buna göre hesaplandı.
2019 Hakimlik Sınavına Başvuru Nasıl Yapılır?
Dostlar bu yazıda, özellikle Hukuk Fakültesi mezunu olmayan adayların başvuruda göndermeleri gereken evrak, bu evrakı ne yolla ve ne zaman göndermeleri gerekeceği bilgileri üzerinde durduk. Bu yazıyı okumadan başvuru safhasına gelmeyin
2019 Hakimlik Sınavı Uygulaması ve Oturumları
Dostlar bildiğiniz gibi eğer bir değişiklik olmazsa Hakimlik sınavları yine tek bir günde, peş peşe oturumlar halinde yapılacak. Bu yüzden epey bi kafa karışıklığı yaşanıyor bu konuda. Oturumları sizler için sistematik bir biçimde anlattım. Birden fazla sınava katılacak olan diğer adayları da kapsayacak şekilde hazırladık yazımızı. Ayrıca tablo olarak da şu şekilde düzenledik;
Adli Yargı Hakimliği Sınav Konuları Nelerdir?
https://www.tercihiniyap.net/ozel-haber/adli-yargi-hakimligi-sinav-konulari-h5788.html
Bu yazımızda İdari Yargı Hakimliği sınav konularını kalem kalem bulabilirsiniz. Detaylıca konulara hakim olmak isteyen dostlar için birebir olacaktır.
Hakimlik Sınavına Nasıl Hazırlanılır?
Yazı İdari Yargı için hazırlanmış ama Ortak Alan ile GK GY için baz alınabilir ve çalışma yöntemleri çok faydalı, Adliye katılacak arkadaşlar da faydalanabilirler. Yeterince alaka olursa belki üstat bir de Adli Yargı versiyonunu hazırlar
herkese başarılar arkadaşlar.
-
@albertcamus Tabi ki dostum, Hukuk mezunu arkadaşlarımıza da yardımcı olmak isteriz her zaman. Hukuk mezunu arkadaşların faydalanacağı çok sayıda yazım var, hepsi de çok okunuyor. Burada da gerek meslek tanıtımı gerekse sınav yönergesi hazırlarız eğer ki talep olursa
Büyük bir keyifle.
-
Mezun ve avukatlara 70 barajının gelmiş olması süreci nasıl etkiler ?
-
@kiziroğluhey Dostum son sınavda Avukatlık 67 ile -ki sayı 500'dü bu kez daha düşük- mezun ise 74 ile kapattı. O nedenle 70'in üzerini bu alımda görme ihtimali var her iki grup için de sınavın. Baraj çok bir şey ifade etmeyecektir böyle olması durumunda
-
Avukatlar pek rabet göstermeyince kontenjanı düşürmüşler. Çalışan birinin kazanamama ihtimali yok sorular o derece kolay.
-
@kartel06 hocam ne rağbeti geçen 500 kişilik alımda 160 kişi mülakattan alınmış hangi işi gücü oturmuş para kazanan avukat uğraşır bu işle hele de 70 barajı da tekrar gelmişken ya ilanı güncellerler ya da kimse uğraşmaz ki
-
@paretowilfredo mezun ve avukat için kaç gkgy ve alan yeter hocam peki ? Mesaj da atılmıyor artık sizlere ah hocam erişilmez olmayın sizler olmasanız kime soracağız
-
Mihenk denemesi yapan arkadaşlarımız var mı nasıl netleriniz ? Deneme hakkında fikrinizi merak ettim
-
Baroya kaydim var 4 senedir. Fakat özel bir kurumda çalışıyorum basja bir branşta. Sınava girme şansım var mıdır ? CMK yapmıştım
-
Artık sonlara doğru yaklaşırken, adli yargı için baraj tahminleriniz neler arkadaşlar?
-
74-75 arası.